Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: boleh atau tidak gunakan wifi jiran...
boleh 53 41.73%
tidak, haram! 74 58.27%
Voters: 127. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #131  
Old 24-07-2012, 08:47 AM
ayie206 ayie206 is offline
Legendary Member

ayie206's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 16,429
Thanks (Received): 107
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gegurl_skema View Post
dekat umah kawan saya ade je wifi free yg takde password..
setiap mase pulak tu moden nye on..kelajuan plak boleh tahan mcm takde yg pakai..selalu terfikir sape la jiran yg baik hati tu
servis wifihotspot kot..
biasa servis macam ni akan kasi 5 or 10 minit free
__________________
JANGAN DITANYA BERAPA HASILNYA SEKARANG
TAPI TANYALAH BAGAIMANA IA BERMULA
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #132  
Old 24-07-2012, 08:47 AM
garno garno is offline
Regular

garno's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 315
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus2 perbincangan sini...boleh share cara nak setting gelombang router. salah satu cara kita nak elak peluang orang mencuri line wifi...
Reply With Quote
  #133  
Old 24-07-2012, 09:49 AM
anakmalaya anakmalaya is offline
Active Plus

anakmalaya's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2009
Posts: 3,619
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

banyak cara untuk menyusahkan pencuri ni..

1) rendahkan power untuk wifi dekat router..

2) letak password berjela2.. contoh 1n1p4sSw0rD4k()

3) setting blacklist/whitelist dalam acception (allow IP/MAC no anda sahaja)

4) Turn off WIFI pakai UTP cable/ lan

5) sentiasa masuk admin control untuk monitor penceroboh..
Reply With Quote
  #134  
Old 24-07-2012, 07:04 PM
Karim Pisang Karim Pisang is offline
Active Member

Karim Pisang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 1,381
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Ala dah xde duit sgt ke nak langggan Internet?
Huh..!
__________________
:: Melangkah setapak ke-belakang untuk 9 tapak ke-hadapan ::

#PrayForMH0370 #PrayForPalestine #PrayForSyria

Allahuakbar..SubhanAllah..Allhamdullilah ^__^
Reply With Quote
  #135  
Old 25-07-2012, 09:36 AM
shahrzn shahrzn is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 290
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
bagus2 perbincangan sini...boleh share cara nak setting gelombang router. salah satu cara kita nak elak peluang orang mencuri line wifi...
aku skrg ni gna dlink yg tm kasi je 2640b yg riger n yg swktu dgnya suma dh xde.klu pakai sama aku leh je nk PM suh setting kan nk lg bulan pose ni kan..kena byk kn amal jariah gitu
Reply With Quote
  #136  
Old 26-07-2012, 08:45 AM
gegurl_skema gegurl_skema is offline
Regular

gegurl_skema's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2012
Location: Ipoh
Posts: 247
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ayie206 View Post
servis wifihotspot kot..
biasa servis macam ni akan kasi 5 or 10 minit free
idok jgk..kate kwn,die siap bole download muvi lg..
klau download muvi,lebih dr 10 minit kot..acaner tu??
__________________
Ceriakan hidup anda dengan senyuman :)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold