Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE

Scheduled maintenance will be started on 23:00 GMT+8. Apologize for inconvenience & thank you for your support!


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Services Offered

Services Offered Offer any services here.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Yesterday
Replies: 0
Views: 369
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,567
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,820
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-09-2011, 01:57 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,881
Poster Rank: #250
Active Level
Default ada tender tayar? anda tauke syarikat bas atau lori? kami boleh SUPPLY kepada anda!

SALAM

Di sini saya ingin menawarkan perkhidmatan daripada segi bantuan setup kelengkapan, supply tayar dan khidmat nasihat kepada sesiapa sahaja yang ingin membuka dan menjalankan bisnes kedai tayar tetapi tidak tahu bagaimana mahu memulakan dan menguruskannya. Seperti yang kita sedia maklum, bisnes ini tidak ramai orang kita (Melayu) yang melibatkan diri dan tahu bagaimana untuk menjalankannya. Sayang sekali kerana bisnes ini merupakan salah satu jenis perniagaaan lubuk emas yang majoriti orang Cina telah mengambil alih sejak dari dulu lagi. Dah bertahun-tahun mereka membuat keuntungan besar berlipat ganda.

Tetapi bukan semua yang berjaya. Tipu lah kalau saya mengatakan sesiapa sahaja boleh kaya dengan membuat bisnes ini. Akan tetapi anda harus bijak dalam memilih "Guru" yang mengajar anda bagaimana untuk berniaga di dalam arena bisnes tayar ini. Yang penting, ada modal dan bersungguh sungguh. Sebab dugaan nya besar tetapi setimpal dengan ganjaran. Kami telah lebih daripada 20 Tahun di dalam perniagaan tayar. Bermula dari kereta hinggalah ke tayar lori/treler/bas. Untuk lebih pemahaman kalian semua, bisnes tayar ini milik pakcik saya (abang kepada ayah saya). Ayah saya cina mualaf. Convert ketika berkahwin dengan ibu saya. Jadi abang nya masih lagi Cina. Baru-baru ini saya ditawarkan untuk bekerjasama dengan beliau bagi memperluaskan perniagaannya. Bagi saya tidak salah kalau bekerjasama dengan orang Cina atas niat untuk mempelajari ilmu perniagaan mereka. Jangan kita terikut budaya mereka dan terpesong akidah dah ler.

Bukan mudah bagi mereka untuk membuka peluang seperti ini. Secara pandangan mata kasar, boleh saya anggarkan segala asetnya melebihi RM20 juta. Saya tak tau nilai tepat. Just anggarkan secara rawak aje. Tapi saya tahu mesti lebih. Dari apa yang saya nampak, beliau ada 2 buah kilang memproses semula (RETREAD) tayar lori treler dan bas. Lebih daripada 10 buah kedai tayar. Dan aset2 lain yang saya tak tau dan tak sempat tengok... Saya bukan tipu dan apa yang saya perkatakan ini adalah benar. Jika berminat dan ada modal saya boleh bawak anda untuk preview perniagaan beliau dan anda boleh lihat dgn mata sendiri bagaimana beliau melakukannya.

Akhir sekali, ingin saya tekankan semula, apa yang saya tawarkan ini bukan lah pinjaman/loan. Anda seharusnya bersedia dari segi modal. Kami hanya guide asas perniagaan sahaja. daripada A-Z. janji anda ada minat yang mendalam, kesungguhan dan MODAL
Kami akan supply kelengkapan asas yang dipakai dalam kedai tayar dan tayar2 serta rim. Boleh kata apa sahaja yang ingin diperdagangkan , kami supply. Sampai bila kita nak tengok orang CINA mendominasi perniagaan ini?

SEKIAN.


UPDATE : Lupa nak bagitau , nama kedai pakcik saya LEAN SOON TYRE SDN BHD. Boleh search kat google dan tengok alamat kedai2 beliau... Saya bukan mengada ada kan cerita tau... ini memang benar... dan dia yang suruh saya buat offer ni kepada public... mari rebut peluang keemasan ini! dari apa yang dia cerita, katanya kelantan,pahang,dan terengganu kekurangan kedai tayar... nak untung lebih, buat tayar bas lori sekali mahsyukkkkkk

http://carigold.com/portal/forums/sh...1#post10833469
CLICK LINK DI ATAS UNTUK VIEW KELENGKAPAN KEDAI TAYAR YANG KAMI BEKALKAN

Last edited by [V]endetta; 04-06-2012 at 03:34 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-09-2011, 02:03 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,881
Poster Rank: #250
Active Level
Default

reserved slot for future purposes
Reply With Quote
  #3  
Old 27-09-2011, 02:05 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,881
Poster Rank: #250
Active Level
Default

siapa2 master IB, forex trader yang ada modal, boleh ler try menceburi bisnes tayar ni pulak. mana tau nak merasa penangan perniagaan ni macam mana... nak bergelar businessman plak ke... ada org dia suka mempelbagaikan bisnes mereka...
Reply With Quote
  #4  
Old 27-09-2011, 02:07 AM
Rimau_jatae Rimau_jatae is offline
Regular

Rimau_jatae's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 357
Poster Rank: #7548
Active Level
My Mood:
Default

TT x ikut jejak bapak sedara ke..modal Blm Ada.idea bagus ni,agk2 minimum modal berapa nk setup kedai Tayar ni TT..
Reply With Quote
  #5  
Old 27-09-2011, 02:08 AM
Musafir Bumi Musafir Bumi is offline
Super Active

Musafir Bumi's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Oct 2010
Location: Di Bumi ALLAH
Posts: 6,463
Poster Rank: #634
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Jazakallah...
Reply With Quote
  #6  
Old 27-09-2011, 02:14 AM
tsunami* tsunami* is offline
Active Plus

tsunami*'s Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,685
Poster Rank: #1641
Active Level
Default

berapa modal nak kena ada TT ? ROI berapa lama ?
Reply With Quote
  #7  
Old 27-09-2011, 02:19 AM
AuraSuccess_88 AuraSuccess_88 is offline
CG Hardcore

AuraSuccess_88's Avatar
 
Trader Rating: (159)
Join Date: Apr 2010
Posts: 69,754
Poster Rank: #9
Blog Entries: 7
Active Level
My Mood:
Default

aku nak jual tayar toreh kat sedara ang mau tk?tapi cod kat telen.pasai aku jumpe sana jer banyak.xixixi
Reply With Quote
  #8  
Old 27-09-2011, 02:21 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,881
Poster Rank: #250
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Rimau_jatae View Post
TT x ikut jejak bapak sedara ke..modal Blm Ada.idea bagus ni,agk2 minimum modal berapa nk setup kedai Tayar ni TT..
Trus terang saya kata, saya memang nak ikut jejak bpk sedara... lama dah... tapi oleh kerana dulu ada krisis keluarga... bapak saya melarang saya dari bergaul dgn mereka... gaduh adik beradik dia la agaknya... ada salah paham sikit. lama dah kami putus keluarga sehingga la semalam bapak sedara call dan tanya khabar ajak round2 area kilang dia... sebab dia kesian kot tgk saya tak bekerja (dia tak tau saya memoreks ) setahu saya tahun 2009 ada org bukak thread bincang soal modal minima ni. RM150k kalau tak silap. tapi tahun 2011 ni, barang naik semua naik. taktau dah modal berapa. ada masa nanti saya tanya pakcik saya balik. dia sibuk.. semalam aje dapat jumpa dia.. tertakluk pada tuan empunya kedai jugak. nk bukak berapa besar, kawasan lokasi dan target pengguna... kalau kat petempatan pesat, agaknya RM200k camtu.
Reply With Quote
  #9  
Old 27-09-2011, 02:24 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,881
Poster Rank: #250
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Musafir Bumi View Post
Jazakallah...
maha suci allah....
Reply With Quote
  #10  
Old 27-09-2011, 02:26 AM
[V]endetta [V]endetta is offline
Legendary Member

[V]endetta's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Oct 2010
Posts: 11,881
Poster Rank: #250
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tsunami* View Post
berapa modal nak kena ada TT ? ROI berapa lama ?
soklan ni subjektif... tak tau nk jawab macam mana. hehe. pasal ini bukan pelaburan... ini perniagaan... mcm2 lagi kena amik kira. dari segi management... marketing... kalau semua ok dan lancar, rasanya 2 tahun balik modal dah... benda ni tak janji. kalau takda orang datang kedai, mcm mana kita nak pulang modal... lokasi kena strategik... kami hanya bimbing dari segi setup kedai+basic management+supply tayar/rim/dan lain2... yg lain2 tu bakal bos kedai kena decide
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:32 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you