Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,139
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,762
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,724
More...
  #4041  
Old 13-09-2012, 03:34 PM
e.k. e.k. is offline
Well-Known
Member

e.k.'s Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,433
Poster Rank: #360
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalo belum dapat loan dah ada upfront tu mmg kelentong le
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #4042  
Old 13-09-2012, 03:37 PM
e.k. e.k. is offline
Well-Known
Member

e.k.'s Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,433
Poster Rank: #360
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sendiri komen View Post
Yes Umirahman,

Apa yang saya boleh komen adalah saya dapat pun cerita yang hampir sama. Dato xde komen ape waktu buat ucapan kat open house tu pun...

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...49765103_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...66885655_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...90724393_n.jpg
ini org jagung
Reply With Quote
  #4043  
Old 13-09-2012, 03:46 PM
e.k. e.k. is offline
Well-Known
Member

e.k.'s Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,433
Poster Rank: #360
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

http://www.usahawan.com/pinjaman/pin...ah-rakyat.html

kalo ada L/O pesanan tempatan dari gomen bawak je le gi MARA...maksimum 500k..mara bagi pinjam

jabatan bayaran balik pun nanti L/O tu akan revise jadi MARA

just my sekupang.

elak2 le company jagung mcm ni..wat susah2 je
Reply With Quote
  #4044  
Old 13-09-2012, 03:52 PM
e.k. e.k. is offline
Well-Known
Member

e.k.'s Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,433
Poster Rank: #360
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by e.k. View Post
http://www.usahawan.com/pinjaman/pin...ah-rakyat.html

kalo ada L/O pesanan tempatan dari gomen bawak je le gi MARA...maksimum 500k..mara bagi pinjam

jabatan bayaran balik pun nanti L/O tu akan revise jadi MARA

just my sekupang.

elak2 le company jagung mcm ni..wat susah2 je
maksud sy revise jadi MARA tu bila dalam sistem pembayaran E-Perolahan akan jadi tukar factoring payment- L/O dibayar kepada MARA dan bukan pada pembekal
Reply With Quote
  #4045  
Old 13-09-2012, 04:18 PM
e.k. e.k. is offline
Well-Known
Member

e.k.'s Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 8,433
Poster Rank: #360
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalo le company ni tak nak risk dgn fund yg dia amek dari luar tu elok dia cari company2 besor yg tgh buat projek MRT tu 30 bilion mcm ahmad zaki, ke IJN ke masuk sana....dah kabor minimum 100 juta....ahmad zaki dapat buat landasan MRT dengor citer RM700 juta...yg dah sah payment 100% akan di bayar

yg diorg dok cari risk nak buat sales siap pasang agent bagai..cari peniaga2 kecil nak wat pe....kalo dah susah sgt nak wat loan...diorg katanya cari fund dari bank luar negeri?

sgt suspicous
Reply With Quote
  #4046  
Old 13-09-2012, 04:40 PM
hafizuka hafizuka is offline
Well-Known
Member

hafizuka's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,808
Poster Rank: #521
Thanked 232 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by e.k. View Post
kalo le company ni tak nak risk dgn fund yg dia amek dari luar tu elok dia cari company2 besor yg tgh buat projek MRT tu 30 bilion mcm ahmad zaki, ke IJN ke masuk sana....dah kabor minimum 100 juta....ahmad zaki dapat buat landasan MRT dengor citer RM700 juta...yg dah sah payment 100% akan di bayar

yg diorg dok cari risk nak buat sales siap pasang agent bagai..cari peniaga2 kecil nak wat pe....kalo dah susah sgt nak wat loan...diorg katanya cari fund dari bank luar negeri?

sgt suspicous
apabila nafsu menguasai.... orang ada Phd pun tumbang bro huhuhuhu
__________________
Malaysia Bumi Bertuah Tanahair Tercinta
Reply With Quote
  #4047  
Old 13-09-2012, 04:41 PM
PipPip PipPip is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2010
Location: hang tuah jaya
Posts: 1,148
Poster Rank: #3198
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pak lebai malang View Post
Ali muqtassim (dalm lingkungan umur 70++) dari banjaran Himalaya xsilap..dkt propectus pubel siap ada gambar dan dokumen lagi
Trillionaire ... tinggal di banjaran Himalaya
mamat ni bomoh sedut duit ke ? ada gambar dia dok dlm gua ?
Reply With Quote
  #4048  
Old 13-09-2012, 04:50 PM
hisham71 hisham71 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 3,592
Poster Rank: #1070
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PipPip View Post
Trillionaire ... tinggal di banjaran Himalaya
mamat ni bomoh sedut duit ke ? ada gambar dia dok dlm gua ?


storyline sama mcm Kamal Ashnawi hehehe......ni geng2 nak jadi immortal hahahah
Reply With Quote
  #4049  
Old 13-09-2012, 04:51 PM
hisham71 hisham71 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 3,592
Poster Rank: #1070
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by e.k. View Post
kalo le company ni tak nak risk dgn fund yg dia amek dari luar tu elok dia cari company2 besor yg tgh buat projek MRT tu 30 bilion mcm ahmad zaki, ke IJN ke masuk sana....dah kabor minimum 100 juta....ahmad zaki dapat buat landasan MRT dengor citer RM700 juta...yg dah sah payment 100% akan di bayar

yg diorg dok cari risk nak buat sales siap pasang agent bagai..cari peniaga2 kecil nak wat pe....kalo dah susah sgt nak wat loan...diorg katanya cari fund dari bank luar negeri?

sgt suspicous


tkde yg suspicious bro.....ni memang kencing tak hengat....yg pelik tu ramai pulak dok back up siap evidence bergambar bagaii....
Reply With Quote
  #4050  
Old 13-09-2012, 04:52 PM
hisham71 hisham71 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 3,592
Poster Rank: #1070
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by e.k. View Post
http://www.usahawan.com/pinjaman/pin...ah-rakyat.html

kalo ada L/O pesanan tempatan dari gomen bawak je le gi MARA...maksimum 500k..mara bagi pinjam

jabatan bayaran balik pun nanti L/O tu akan revise jadi MARA

just my sekupang.

elak2 le company jagung mcm ni..wat susah2 je


apa barang 500K bangggg....org nak 100 juta daaaaaa
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:13 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE