Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,786
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,411
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,894
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 29-09-2011, 04:04 PM
drzairie drzairie is offline
Active Member

drzairie's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,070
Poster Rank: #1879
Blog Entries: 2
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ujang888 View Post
maybe korang deal dengan orang tengah yang melecehkan keadaan.
Not the right person in charge.

Ko pegi kt ofis dato zahari kt batu caves kalo xsilap.
den poie direct pado company diolah nie..cawangan melako...cumo dio tak torangkan yang dio akan melantik 3 - 5 orang untuk masuk dalam syarikat jadi pengarah..kononnyo untuk jago kepentingan diorang kat dalam tu selamo 5 tahun pulak tu..katolah sorang gaji pengarah rm20k..5 orang dah rm100k sebulan..setahun rm 1.2j..5 tahun..rm6j untuk diorang ajo..kenapo nak ado orang dio masuk syarikat..kalau dah bagi pinjam..pandai2lah pengarah yang sedio ado nak kombang biakkan duit tu..satu lagi kato kito pinjam rm100j..dio topup lg 30% jadi 130j..kito dapek rm100j..yang rm 30j dio tolan cenggitu jo..kenapo kito tak bleh syer..sodangkan dio boleh masuk syer dalam company kito...lopeh 5 tahun pengarah lantikan ini akan keluar..dan kito akan menanggung hutang selamonyo...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 29-09-2011, 04:11 PM
Ujang888 Ujang888 is offline
Normal Member

Ujang888's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 148
Poster Rank: #11522
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by drzairie View Post
den poie direct pado company diolah nie..cawangan melako...cumo dio tak torangkan yang dio akan melantik 3 - 5 orang untuk masuk dalam syarikat jadi pengarah..kononnyo untuk jago kepentingan diorang kat dalam tu selamo 5 tahun pulak tu..katolah sorang gaji pengarah rm20k..5 orang dah rm100k sebulan..setahun rm 1.2j..5 tahun..rm6j untuk diorang ajo..kenapo nak ado orang dio masuk syarikat..kalau dah bagi pinjam..pandai2lah pengarah yang sedio ado nak kombang biakkan duit tu..satu lagi kato kito pinjam rm100j..dio topup lg 30% jadi 130j..kito dapek rm100j..yang rm 30j dio tolan cenggitu jo..kenapo kito tak bleh syer..sodangkan dio boleh masuk syer dalam company kito...lopeh 5 tahun pengarah lantikan ini akan keluar..dan kito akan menanggung hutang selamonyo...
Ramai bro yang amek kesempatan bila urusan dah beratus juta.
Aku rasa yang ko pergi jumpa tu org tengah.
Sebab situasi dia berbeza dengan company yang aku kenal yang dalam process untuk dapatkan duit tu..
Tapi dapat ke x duit xdpt confirmkan lagi..cuma LA n sebagainya dah ada la..

Kalo Pubel nie betul dan telus dpt la nnti.
Xde kaitan langsung ada org yang akan enter dlm syarikat.
Reply With Quote
  #13  
Old 30-09-2011, 12:15 AM
drzairie drzairie is offline
Active Member

drzairie's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,070
Poster Rank: #1879
Blog Entries: 2
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ujang888 View Post
Ramai bro yang amek kesempatan bila urusan dah beratus juta.
Aku rasa yang ko pergi jumpa tu org tengah.
Sebab situasi dia berbeza dengan company yang aku kenal yang dalam process untuk dapatkan duit tu..
Tapi dapat ke x duit xdpt confirmkan lagi..cuma LA n sebagainya dah ada la..

Kalo Pubel nie betul dan telus dpt la nnti.
Xde kaitan langsung ada org yang akan enter dlm syarikat.
Den pun dah submitt dah kertas kerja den pada pubel..kalau tuan dengar betul2 pasti tuan perasan diorang kata..bila surat RWA diterima..akan ada agreement yg perlu tuan tandatangani sebelum duit yg dipinjamkan dimasukan kedalam akaun syarikat..agreement tulah yg saya maksudkan..
Reply With Quote
  #14  
Old 05-10-2011, 09:03 AM
drzairie drzairie is offline
Active Member

drzairie's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,070
Poster Rank: #1879
Blog Entries: 2
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

assalam kengkawan semuo..adotak sa[o sapo tau lagi mengenai syarikat pubel bedford capital ltd nie...kertas kojo den dah siap ..tinggal nak poie antar ajo nie...den nak tau gak secaro lobih mendalam dari pado otai otai yang tau tentang hal nie..supayo apo yang diusahokan taklah menjadi sio sio...tq
Reply With Quote
  #15  
Old 10-10-2011, 01:00 PM
drzairie drzairie is offline
Active Member

drzairie's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,070
Poster Rank: #1879
Blog Entries: 2
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by drzairie View Post
assalam kengkawan semuo..adotak sa[o sapo tau lagi mengenai syarikat pubel bedford capital ltd nie...kertas kojo den dah siap ..tinggal nak poie antar ajo nie...den nak tau gak secaro lobih mendalam dari pado otai otai yang tau tentang hal nie..supayo apo yang diusahokan taklah menjadi sio sio...tq
sonyap sunyi ajo..takdo ko orang orang dari pubel yang nak menjawab tohmahan dan soal jawab nie..kalau ado silolah bagi penorangan secaro panjang lebar supayo segalo permasaalah terjawab dan imej pubel kembali corah..assalam..
Reply With Quote
  #16  
Old 12-10-2011, 07:51 PM
perndunks perndunks is offline
Active Member

perndunks's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Posts: 749
Poster Rank: #4309
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Bro, ape cite skrang?
aku baru jumpa staff pubel tu tadi.skrang tgh siapkan dokumen nak antar kat dia esok.risau gak sebab company ni bawah nama aku
Reply With Quote
  #17  
Old 31-10-2011, 03:14 PM
drzairie drzairie is offline
Active Member

drzairie's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,070
Poster Rank: #1879
Blog Entries: 2
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by perndunks View Post
Bro, ape cite skrang?
aku baru jumpa staff pubel tu tadi.skrang tgh siapkan dokumen nak antar kat dia esok.risau gak sebab company ni bawah nama aku
Assalam..alhamdulillah..dah poie MOA Signing ceremony kat holiday inn melako pado 20 dan 21 hb oct lalu..salinan RWA dah diberi cumo lum dapek laie yang original..cumo kepastian yang tak pasti laie ajo nie..bilo buleh dapek duit dan betul ko apo yang digembar gemburkan...Apo apo pun duit pengurusan RM10K dah bayar dah..kuk kono tipu melayang RM 10K..kalau botul..alhamdulillah..masyuuukk..kito tunggu dan lihat..apo berlaku selanjutnyo...
Reply With Quote
  #18  
Old 04-11-2011, 01:23 AM
perndunks perndunks is offline
Active Member

perndunks's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Posts: 749
Poster Rank: #4309
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

10K?..company saya bayar 4k.mintak 150j..RWA pun dah dapat.saining ceremony pun dah.tempat n tarikh yang sama..tunggu la dalam 45 hari.insyaallah dapat.tapi x la mengharap sgt..hari tu ramai businessman hebat2 turun.tapi ada jugak yang tamak.mintak sampai 1billion.xmasuk akal ..pegawai dari bukit aman pun turun pantau..sekarang group leader dah kat labuan.drg cakap nak amik check...second block tgh process..
Reply With Quote
  #19  
Old 05-11-2011, 09:59 PM
jutawan11 jutawan11 is offline
Normal Member

jutawan11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 445
Poster Rank: #6145
Thanked 0 Times
Active Level
Default

As Salam, kwn baru habis berbincang dg salah seorg lembaga pengarahnya dan bukan org tengah.

1. Pinjaman minima 100juta bukan 1juta
2. Tidak ada pun pasal org pubel masuk share dlm company
3. Betul consultant fee 3 %.
4. Di jangka dapat dlm masa 45 - 60 hari
5. Batch pertama ini dlm 200 lebih company maybe akaan dapat dlm bulan ni.
6. Buat masa ini hanya satu company consultant yang dilantik oleh PUBEL
__________________
http://www.hanagoldperling.blogspot.com

$$ BILA RV JANGAN LUPA SIMPAN ASET EMAS $$
$$ NAK BELI DI MANA $$

PM KAWAN SEGERA & HP 019 7962226 ** RAMAI MASTER DEALER DIPERLUKAN
Reply With Quote
  #20  
Old 07-11-2011, 08:29 PM
TimahSengeT TimahSengeT is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 199
Poster Rank: #9798
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

saya jugak di maklumkan begitu...sesiapa yg permohonan nya telus dan TIDAK ada bengkang bengkok....insyallah pasti akan berjaya dgn izin ALLAH....BERSABAR
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:45 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE