Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-07-2011, 09:38 PM
fazwan fazwan is offline
Regular

fazwan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 262
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Post PUBEL BEDFORD CAPITAL, sape yang tahu pasal ni erk?? Tumpang tanya jer :-P

Salam..

Erm kawan just nak dapat maklumat skit pasal ni, sbb ada org offer kawan jadi agent utk pubel bedford capital ni... tugas kawan adalah carik sesape saje yang perlukan dana untuk run projek diorang, dana yang akan diberi adalah paling minimun ialah RM satu juta, takleh kurang, pinjaman yang akan di bagi adalah secara berperingkat mengikut perjalanan projek tersebut dan tidak akan dikenakan sebarang interest, tak taulah plak mcm mana pubel ni dapat untung, mungkin dia ikat kontrak jadi share partner untung share sesame dlm beberapa tahun, tu kawan agaklah.. tapi kawan perlukan maklumat yang lebih lanjut pasal kompeni ni.. sesape bleh tolong cecitekan tak.???. erm kawan rase ni alamat web dia www.al-pubely.com/funds.htm sesape ada maklumat bleh tolong kawan erk, please :-P
Reply With Quote
Thanks N/A thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-07-2011, 10:13 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

hati2 jelah,cuma aku pelik duit banyak tapi web hancur
Reply With Quote
  #3  
Old 27-07-2011, 07:29 PM
emping emping is offline
Junior

emping's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Posts: 88
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bru balik dr BNM, JB..diorg tau pasal ni tp dr segi pendapat,klu boleh elakkan la..myb company wujud tp dicurigai..itu sahaja yg dapat sy bgtau
pasal sy yg apply gak, dh dapat surat nak kata bole backup projek, tp nak dapatkan tu yg takut kantoi dan komisen burn.
alasan proposal kita tak cukup kuat, so tak berani nak commit
Reply With Quote
  #4  
Old 09-09-2011, 12:25 PM
yuppies yuppies is offline
Newbie

yuppies's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

wa pun ada pi pejabat dia di melaka ni dan jumpe salah sorang orang dia. pergi pun atas urusan nak jual lesen kelas A. yang gempaknya loan dia 100 juta keatas takleh kurang dan dia bagi komisyen kalau sape2 yang kita bawak tu loan dia lulus. tapi seperti yang saudara cakap webiste dia hancur. besok loan kemana komisyen kemana tu satu hal... takut orang yang nak buat loan tu carik kita dan salahkan kita pulak. wa akan try dapatkan maklumat dari ssm utk dapatkan maklumat kompeni dia...dekat situ nanti dapat tahu audit report dan bagai semua
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2011, 12:35 PM
fazwan fazwan is offline
Regular

fazwan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 262
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

erm betul tu, yg kita tahu, member yang ajak join tu dia akan bg loan minimun 1 juta paling minimum, untuk projek projek mcm nak wat jalan. perumahan atau yang memerlukan modal, and loan yang dibagi tu tak dikenekan sebarang interest.. tp perkongsian untung secara kontrak.. tu jelah yang kita tau..
Reply With Quote
  #6  
Old 09-09-2011, 03:14 PM
aisyazrin aisyazrin is offline
Regular

aisyazrin's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Feb 2011
Posts: 469
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ni pubel -putar belit....
elakkan...
Reply With Quote
  #7  
Old 13-09-2011, 08:23 PM
kite8286 kite8286 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 42
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Maklumat pasal Pubel Bedford Capital Ltd

Dato Mohamad Zahari Al Pubely,
Asset Chancellor,
Level 9(F), Main Office Tower,
Financial Park Complex, Jalan Merdeka,Labuan..

Sebagai project funder utk Distinct Glory Sdn Bhd, yg sign MOU dgn Pristine Oil Capital pd 28 Jul 2011 untuk projek Melaka Oil Storage Terminal..
Ni gambar dato zahari al pubely..

http://2.bp.blogspot.com/-sWO7r1uXWk...DSC_0071_2.jpg

Sape yang teror, tolong siasat & bg maklumat lanjut
Reply With Quote
  #8  
Old 13-09-2011, 08:43 PM
kite8286 kite8286 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 42
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Maklumat tambahan di Facebook

http://www.facebook.com/people/Al-P%...323612?sk=wall
Reply With Quote
  #9  
Old 29-09-2011, 03:39 PM
drzairie drzairie is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,097
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

den dah poie melako jumpo ngan en nizam..submitt project proposal..semaso penerangannyo semuo cantik..bilo bukak web site den terbaco plak ado klausa mengatokan orang diorang akan masuk syarikat jadi pengarah...ekuity syarikat diorang pogang minima 30%..dahlah kito pinjam..katolah 100 juta..dio top up 30% jadi 130 juto..lopeh tu masuk kedalam syarikat..pogang lagi 30%..raso rasonyo apo yang kito tinggal...? Diorang makan daging masak kari...kito robus tulang buek sup ajolah.....
Reply With Quote
  #10  
Old 29-09-2011, 03:53 PM
Ujang888 Ujang888 is offline
Regular

Ujang888's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 153
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

maybe korang deal dengan orang tengah yang melecehkan keadaan.
Not the right person in charge.

Ko pegi kt ofis dato zahari kt batu caves kalo xsilap.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold