Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,276
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,008
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,163
More...
View Poll Results: Adakah Semua Teknik Boleh mendatangkan POPIT !!!
Benar, tetapi perlu memahami teknik tersebut 542 89.29%
Langsung Tidak 65 10.71%
Voters: 607. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 24-04-2011, 03:07 PM
marvelous marvelous is online now
Well-Known
Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 6,845
Poster Rank: #506
Thanked 31 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Selepas buka chart & masukkan EMA 62, Kita hanya perlu menunggu price break EMA 62... Di dalam Trade saya, saya menggunakan undang2 berikut untuk Entry BUY/SELL :-

Saya akan ENTER position BUY/SELL apabila :-

1. Candle stick close above/below EMA 62
2. Candle Stick Close above/below Trendline


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
yg latest post selepas close ari jumaat ari tu...di mana kedudukan eu...sell k buy masta ?
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Kedai FB
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 24-04-2011, 03:10 PM
TL_User TL_User is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 51
Poster Rank: #19079
Thanked 113 Times
Active Level
Thumbs up

Seperti yang saya janjikan, saya nak buka pasal isu MM a.k.a Miss Marginah
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
... Maksud saya ialah Money Management. Money Management adalah perkara asas yang perlu diketahui oleh stiap trader sebelum buka post.... Seorang trader perlu tahu keupaayan Equity & margin sebelum bertarung dalam FOREX.... Oh ye, Saya dapat Teknik MM ni dari seorang kawan yang belajar dengan group forex kat KL.... Dia menyarankan agar saya follow rules dia... Kalau dikutkan dan praktik law MM yang diberi oleh member saya ni.... Memang agak payah lah jugak Miss Marginah nak jemput akaun kita ke bilik mayat.... Hehehe

Ok let start... Contoh kita mempunyai modal USD1K. Berapa kerugian yang sanggup kita hadapi sekiranya trade yang kita buka terkena 'LOVE BITE' MR Stop Loss....

Formula :
Peratusan Kerugian = Price Per pip/Size lot
Jarak

Apa itu Jarak ?... ianya merupakan jarak diantara Open Price BUY/SELL dengan Support/Resistance.... Misal nya enty BUY... Kita memerlukan Support nyata yang hampir utk meletakkan STOP LOSS manakala entry SELL, Resistance nyata diperlukan untuk meletakkan STOP LOSS... Price akan bergerak menghampiri Support/Resistance

Contoh:


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Modal = USD1K
Peratusan Kerugian = 5%
Jumlah Kerugian = USD50
Jarak = 132 pip
Size Per Lot = 0.37 USD Utk 4 Decimal Broker


Sekiranya TRade anda ini terkena Stop loss.... Maka anda semua masih mempunyai 19 Trade lagi untuk 'fight'... Tetapi kalau 20 trade pun kena STOP LOSS dan x de satu winning... itu dah kira masalah besar... mau mandi air bah mcm tu
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Hehehe just joking

Last edited by TL_User; 24-04-2011 at 04:03 PM..
Reply With Quote
  #23  
Old 24-04-2011, 03:28 PM
TL_User TL_User is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 51
Poster Rank: #19079
Thanked 113 Times
Active Level
Default

Quote:
yg latest post selepas close ari jumaat ari tu...di mana kedudukan eu...sell k buy masta ?
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
alamak tuan... jangan panggil saya masta. Saya baru aje trade forex ni bro..... yang ari jumaat tu saya sell lerr masta.... tapi early bird terawal lah pulaak..... masa tu saya entry base on TRENDLINE semata-mata.... x masuk pun EMA 62.... Saja je mengatal nak sell. tapi SL ada kat atas puncak..... Biasala masta... Secara am nye, sifat x sabar tu tetap ada..... Kalau di tengok kan, setup buy pulak yang dah muncul... Kenapa saya kata ada setup buy....

1. Trendline Break
2. Price Trade atas EMA 62


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


apapun ianya hanya sekadar analisis sahaja tuan.... Kat FOREX ni mcm2 ada
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #24  
Old 24-04-2011, 03:39 PM
mr.dede mr.dede is offline
Well-Known
Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 9,552
Poster Rank: #301
Thanked 119 Times
Active Level
My Mood:
Default

msdnye tt,kita tggu price break tl n ema 62 la ye br kita enter post?
Reply With Quote
  #25  
Old 24-04-2011, 03:40 PM
putra1234 putra1234 is offline
Well-Known
Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 6,068
Poster Rank: #594
Thanked 247 Times
Active Level
Default

thanks bro. nak setup fibo tu dari mana ke mana TT?
__________________
pamp suisse gold Lady fortuna untuk dijual dengan berat 5gram, 10gram dan 20gram. sila klik link http://carigold.com/portal/forums/sh...6#post13176646
kedai emasku. http://putragold.lot.my/
Reply With Quote
  #26  
Old 24-04-2011, 03:49 PM
marvelous marvelous is online now
Well-Known
Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 6,845
Poster Rank: #506
Thanked 31 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
alamak tuan... jangan panggil saya masta. Saya baru aje trade forex ni bro..... yang ari jumaat tu saya sell lerr masta.... tapi early bird terawal lah pulaak..... masa tu saya entry base on TRENDLINE semata-mata.... x masuk pun EMA 62.... Saja je mengatal nak sell. tapi SL ada kat atas puncak..... Biasala masta... Secara am nye, sifat x sabar tu tetap ada..... Kalau di tengok kan, setup buy pulak yang dah muncul... Kenapa saya kata ada setup buy....

1. Trendline Break
2. Price Trade atas EMA 62


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


apapun ianya hanya sekadar analisis sahaja tuan.... Kat FOREX ni mcm2 ada
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
TQ masta...di atas penerangan tu...

ni nak tanya..masta hanya guna satu TF aje k?..tak filter mana2 TF lagi k?
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Kedai FB
Reply With Quote
  #27  
Old 24-04-2011, 03:53 PM
S.Y.E.D S.Y.E.D is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2008
Location: Terengganu Forex Club << TFxC >>
Posts: 18,642
Poster Rank: #99
Thanked 589 Times
Active Level
My Mood:
Default

.. back to da basic is da true trader
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #28  
Old 24-04-2011, 04:07 PM
TL_User TL_User is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 51
Poster Rank: #19079
Thanked 113 Times
Active Level
Default

Quote:
msdnye tt,kita tggu price break tl n ema 62 la ye br kita enter post?
yup betul tu masta... kena tggu EMA 62 break & Trendline Break.... Kena lak tahu adakah EMA tu & TL tu dah benar2 break.... Ada kriteria penting untuk tau sama ada price dah benar2 Break TL & EMA 62
Reply With Quote
  #29  
Old 24-04-2011, 04:07 PM
azam575 azam575 is offline
Experienced Trader
Forex System Developer

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (60)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 34,336
Poster Rank: #28
Thanked 694 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
good thread..act 2-3 hari ni aku pon tgh menyelongkar fibo & tl ni..aku pon selongkar2 history chart,,.bleh buat skit summary bahawa..fibo selalunye berguna di gj or any yg ada jpy..eu fibo xleh mkn..just my 2sen n ada buat sikit2 researchla..maybe masta2 lebih tahu..
Pair JPY pon kekadang tak follow gak ... sbb BOJ suka masuk campur huhuhuhu
__________________
SUNLIGHTVPN-ByPass B$T@R!NT/$TR@MYX(KLIK SINI)-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + WELCOME BONUS KE AKAUN ANDA BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
  #30  
Old 24-04-2011, 04:08 PM
TL_User TL_User is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 51
Poster Rank: #19079
Thanked 113 Times
Active Level
Default

Quote:
thanks bro. nak setup fibo tu dari mana ke mana TT?
maksud masta ??? FIBO utk TP KER
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:23 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE