Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,714
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,813
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,951
More...
View Poll Results: Adakah anda suka mengunakan voice mail
saya suka meninggalkan pesanan dalam voice mail 10 2.07%
saya tidak suka meninggalkan pesanan dalam voice mail 298 61.83%
saya suka membuka pesanan dalam voice mail 12 2.49%
saya tidak suka membuka pesanan dalam voice mail 160 33.20%
saya mengunakan voice mail 15 3.11%
saya batalkan voice mail 165 34.23%
saya biarkan tak ambil peduli pasal voice mail kena caj pun tak kisah 43 8.92%
Multiple Choice Poll. Voters: 482. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 28-05-2012, 06:38 AM
bluehyppo23 bluehyppo23 is offline
Active Member

bluehyppo23's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,469
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau tengok orang2 kat US...
voicemail ni penting....

mabe sbb dorang dah biasa tinggalkan pesanan...

kalau kita plak... call hanya digunakan mesti on time kui kui kui...
dan dorang lebih suka jimatkan masa
dengan terus cakap plus kos lagi rendah ...

berbandin Text ...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #142  
Old 27-07-2012, 12:16 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,556
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

best ke korang gune voice mail
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #143  
Old 30-07-2012, 10:27 PM
otaida00taj otaida00taj is offline
Legendary Member

otaida00taj's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Location: Lạng Sơn, Thanh Hóa, Vietnam
Posts: 10,160
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to otaida00taj
Default

kerajaan kita tidak tegas pasal hal ini, sebab tidak pentingkan rakyat. lebih pentingkan kroni.

sepatutnya kerajaan mensyaratkan supaya semua telco mematikan voicemail secara lalai (default).
__________________
Ask Prof. O.T™
GreenBlack® Corporation

Kota Bharu - Balik Pulau - Skudai - Nilai
"Hidup ini mesti enjoy kerana hari tua anda akan menjelang"
Bina dan tingkatkan penjenamaan anda di mata dunia
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #144  
Old 21-09-2012, 06:03 PM
Tamindari Tamindari is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,065
Thanks (Received): 87
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

kenapa kerajaan membiarkan rakyat membayar perkhidmatan yg tidak digunakan?
__________________
aku ambil ilmu yg Haq saja tau dari korang yg batil aku pulangkan pada korang.


sistem pemerintahan khalifah dengan ILMU HAQ patut naik yang lain wajar turun tahta.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #145  
Old 25-09-2012, 04:00 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,556
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

ada sesiapa rela kena telan beberapa sen masuk peti suara?
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #146  
Old 25-09-2012, 04:11 PM
amie71 amie71 is offline
Active Plus

amie71's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2012
Posts: 3,358
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

aku dah mintak kat celcom sapa2 yg call aku tak payah masuk voice mail.. kalau tak angkat kira tak charge la tp dia kata tak boleh.. hampeh betul...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #147  
Old 25-09-2012, 04:16 PM
achoy76 achoy76 is offline
Active Plus

achoy76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2008
Location: inmylife(><)
Posts: 2,705
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to achoy76 Send a message via Skype™ to achoy76
Default

voicemail memang shilaka la
__________________
whatsapp: +6012-5473927 =
**e-SHOPPE SAYA ,LAWATI >*facebook achoydotbiz*PELBAGAI BARANGAN LAGI. ALAT PENJIMAT ELEKTRIK PUN ADA
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #148  
Old 25-09-2012, 06:12 PM
esmitur esmitur is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 235
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Mintak Pak Menteri bawak ke Parlimen ni.... Mintak telco hanya beri kepada pelanggan yang hendak servis kotak suara ni saja... Voicemail memang makan duit tanpa disedari oleh kebanyakkan pengguna handfon... Lebih2 lagi pengguna prepaid dan auto billing...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #149  
Old 26-09-2012, 01:06 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,556
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

apa salahnya charge hanya mula dikenakan apabila operator habis bercakap dan bunyi tuttt.

bila di matikan cepat2 sebelum operator habis bercakap dan bunyi tutt tak dikenakan charge kan lebih adil.
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #150  
Old 27-09-2012, 03:20 PM
popoliee popoliee is offline
Active Member

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,165
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

cari duit lebih la tu...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:24 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you