Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,280
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,462
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,240
More...
View Poll Results: Adakah anda suka mengunakan voice mail
saya suka meninggalkan pesanan dalam voice mail 10 2.51%
saya tidak suka meninggalkan pesanan dalam voice mail 246 61.81%
saya suka membuka pesanan dalam voice mail 10 2.51%
saya tidak suka membuka pesanan dalam voice mail 132 33.17%
saya mengunakan voice mail 14 3.52%
saya batalkan voice mail 131 32.91%
saya biarkan tak ambil peduli pasal voice mail kena caj pun tak kisah 36 9.05%
Multiple Choice Poll. Voters: 398. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 28-05-2012, 06:38 AM
bluehyppo23 bluehyppo23 is offline
Active Member

bluehyppo23's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,465
Poster Rank: #1566
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau tengok orang2 kat US...
voicemail ni penting....

mabe sbb dorang dah biasa tinggalkan pesanan...

kalau kita plak... call hanya digunakan mesti on time kui kui kui...
dan dorang lebih suka jimatkan masa
dengan terus cakap plus kos lagi rendah ...

berbandin Text ...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #142  
Old 27-07-2012, 12:16 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,297
Poster Rank: #2818
Thanked 14 Times
Active Level
Default

best ke korang gune voice mail
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #143  
Old 30-07-2012, 10:27 PM
otaida00taj otaida00taj is offline
Well-Known
Member

otaida00taj's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Location: Lạng Sơn, Thanh Hóa, Vietnam
Posts: 9,113
Poster Rank: #314
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

kerajaan kita tidak tegas pasal hal ini, sebab tidak pentingkan rakyat. lebih pentingkan kroni.

sepatutnya kerajaan mensyaratkan supaya semua telco mematikan voicemail secara lalai (default).
__________________
Ask Prof. O.T™
GreenBlack® Corporation

Kota Bharu - Balik Pulau - Skudai - Nilai
"Hidup ini mesti enjoy kerana hari tua anda akan menjelang"
Bina dan tingkatkan penjenamaan anda di mata dunia
Reply With Quote
  #144  
Old 21-09-2012, 06:03 PM
Tamindari Tamindari is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,931
Poster Rank: #1987
Thanked 83 Times
Active Level
Default

kenapa kerajaan membiarkan rakyat membayar perkhidmatan yg tidak digunakan?
__________________
aku ambil ilmu yg Haq saja tau dari korang yg batil aku pulangkan pada korang.


sistem pemerintahan khalifah dengan ILMU HAQ patut naik yang lain wajar turun tahta.
Reply With Quote
  #145  
Old 25-09-2012, 04:00 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,297
Poster Rank: #2818
Thanked 14 Times
Active Level
Default

ada sesiapa rela kena telan beberapa sen masuk peti suara?
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #146  
Old 25-09-2012, 04:11 PM
amie71 amie71 is offline
Active Member

amie71's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,357
Poster Rank: #1649
Thanked 9 Times
Active Level
Default

aku dah mintak kat celcom sapa2 yg call aku tak payah masuk voice mail.. kalau tak angkat kira tak charge la tp dia kata tak boleh.. hampeh betul...
Reply With Quote
  #147  
Old 25-09-2012, 04:16 PM
achoy76 achoy76 is offline
Super Active Member

achoy76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2008
Location: inmylife(><)
Posts: 2,625
Poster Rank: #1468
Blog Entries: 2
Thanked 72 Times
Active Level
My Mood:
Default

voicemail memang shilaka la
__________________
whatsapp: +6012-5473927 = (bini marah jual mahal)
**smartphone clone korea galaxy S5 king murah.pm saya*facebook achoydotbiz*
1)=cline skybox cerah sentiasa
3)=robot posting di facebook
Reply With Quote
  #148  
Old 25-09-2012, 06:12 PM
esmitur esmitur is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 231
Poster Rank: #8903
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Mintak Pak Menteri bawak ke Parlimen ni.... Mintak telco hanya beri kepada pelanggan yang hendak servis kotak suara ni saja... Voicemail memang makan duit tanpa disedari oleh kebanyakkan pengguna handfon... Lebih2 lagi pengguna prepaid dan auto billing...
Reply With Quote
  #149  
Old 26-09-2012, 01:06 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,297
Poster Rank: #2818
Thanked 14 Times
Active Level
Default

apa salahnya charge hanya mula dikenakan apabila operator habis bercakap dan bunyi tuttt.

bila di matikan cepat2 sebelum operator habis bercakap dan bunyi tutt tak dikenakan charge kan lebih adil.
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #150  
Old 27-09-2012, 03:20 PM
popoliee popoliee is offline
Active Member

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Sep 2012
Posts: 916
Poster Rank: #3713
Thanked 0 Times
Active Level
Default

cari duit lebih la tu...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:30 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE