Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,267
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,863
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,278
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 28-11-2010, 11:07 PM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,176
Poster Rank: #320
Thanked 287 Times
Active Level
My Mood:
Default

kat kampung aku takda wifi, tapi dalam 3KM dari tempat aku ada wifi..agak2 blh tarik tak? ada halangan gak sikit.. kalau blh aku nak beli..
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 28-11-2010, 11:10 PM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (51)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,798
Poster Rank: #2165
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rijal2009 View Post
kat kampung aku takda wifi, tapi dalam 3KM dari tempat aku ada wifi..agak2 blh tarik tak? ada halangan gak sikit.. kalau blh aku nak beli..
Kalau antenna dalam rumah, tak menjadi.
Bro kena tambah extra outdoor antenna, letak antenna tu kat tempat yang tinggi, contohnya atas bumbung, confirm dapat.
Reply With Quote
  #23  
Old 28-11-2010, 11:17 PM
skyhush skyhush is offline
Active Member

skyhush's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 691
Poster Rank: #4625
Thanked 0 Times
Active Level
Default

klu nak 13dbi jugak xde ke TT..
Reply With Quote
  #24  
Old 28-11-2010, 11:23 PM
Zex Zex is offline
Active Member

Zex's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Posts: 678
Poster Rank: #4696
Thanked 38 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Betul bro.
Memang boleh hack Password Protected WiFi.
wah..ini sudah bagus ni..nanti aku contact bro awl bulan dpan ni..hehe
Reply With Quote
  #25  
Old 28-11-2010, 11:28 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: 0231.541'N 10223.457'E
Posts: 21,107
Poster Rank: #83
Thanked 344 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fulusmania View Post
kat lowyat rm35 ja...tapi x pasti la kalu ianya boley jalan kat linux...cd BT xde disertakan...

Biar betul kedai mana? Buktikan


Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
oh yer ker mcm nie?
jarak umah wak dari klia lebih kurang 10km
boleh ke tarik wifi dari sana?
Wak ni tak abis-abis nak tarik signal KLIA. Guna parabola je

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Jangan la ko nak bandingkan yang kat lowyat dengan aku punya.

Nak kencing pun agak agak la bro.
Mana dapat 1500mW USB WiFi adaptor dengan harga RM35.

Yang ko dapat kat Lowyat tu maximum 500mW je.
lowyat banyak jual USB adapter je. Booster 1200mw dan 1500mw ada ke?

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Betul bro.
Memang boleh hack Password Protected WiFi.

WEP memang senang. WPA dan WPA2 susah
Reply With Quote
  #26  
Old 28-11-2010, 11:48 PM
lost_soul2878 lost_soul2878 is online now
Well-Known
Member

lost_soul2878's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jan 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 7,362
Poster Rank: #445
Thanked 16 Times
Active Level
My Mood:
Default

wuaaaa.... nie lagi murah........ baru jer tadi pi angkat. tu la nape aku tak check CG 2 3 hari nie (dish... dish... sekeh kepala sendiri..) TT dengan segera esok wa kol lu.
Reply With Quote
  #27  
Old 28-11-2010, 11:50 PM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (51)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,798
Poster Rank: #2165
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skyhush View Post
klu nak 13dbi jugak xde ke TT..
Aduhai.
Kawan kawan sekelian, antenna tu tak penting.
Yang penting kekuatan WiFi booster tu sendiri.

Jangan di huha huha kan 13dBi tu.

Cuba fikir, kenapa brand brand ternama contohnya Linksys, Belkin, TP-Link, Aztech, semua guna antenna dalam 5 ~ 6dBi je.

6dBi ni dah lebih dari cukup.

Kalau nak 13dBi memang boleh, tapi mahal la, tak dapat harga RM65 ni.
Reply With Quote
  #28  
Old 29-11-2010, 12:10 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: 0231.541'N 10223.457'E
Posts: 21,107
Poster Rank: #83
Thanked 344 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Aduhai.
Kawan kawan sekelian, antenna tu tak penting.
Yang penting kekuatan WiFi booster tu sendiri.

Jangan di huha huha kan 13dBi tu.

Cuba fikir, kenapa brand brand ternama contohnya Linksys, Belkin, TP-Link, Aztech, semua guna antenna dalam 5 ~ 6dBi je.

6dBi ni dah lebih dari cukup.

Kalau nak 13dBi memang boleh, tapi mahal la, tak dapat harga RM65 ni.
Diorang nak tarik signal jauh. Bukan nak coverage besar

p/s : Biasanya customer akan teruja dengan kepanjangan antenna
Reply With Quote
  #29  
Old 29-11-2010, 12:17 AM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (51)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,798
Poster Rank: #2165
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

1 Unit Telah Dijual Kepada ahbond

Last edited by sHawTY; 29-11-2010 at 11:21 AM..
Reply With Quote
  #30  
Old 29-11-2010, 12:27 AM
bob76 bob76 is offline
Legendary Member

bob76's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Jul 2010
Location: Mainland Asia's Southernmost City
Posts: 12,196
Poster Rank: #195
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
Diorang nak tarik signal jauh. Bukan nak coverage besar

p/s : Biasanya customer akan teruja dengan kepanjangan antenna
Maaf ..saya org baru...apa beza..coverage lagi besar..dgn tarik signal jauh?? Cth...ada kedai mamak lebih kurang 2km dari umah aku...so..apa yg nak kena pakai..boleh tarik jauh ke..coverage lebih luas????
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:16 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE