Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 769
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,935
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,153
More...
Closed Thread
 
Thread Tools
  #21  
Old 28-11-2010, 11:07 PM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,173
Poster Rank: #389
Active Level
My Mood:
Default

kat kampung aku takda wifi, tapi dalam 3KM dari tempat aku ada wifi..agak2 blh tarik tak? ada halangan gak sikit.. kalau blh aku nak beli..
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...
Paid Advertisement
  #22  
Old 28-11-2010, 11:10 PM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (51)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,805
Poster Rank: #2381
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rijal2009 View Post
kat kampung aku takda wifi, tapi dalam 3KM dari tempat aku ada wifi..agak2 blh tarik tak? ada halangan gak sikit.. kalau blh aku nak beli..
Kalau antenna dalam rumah, tak menjadi.
Bro kena tambah extra outdoor antenna, letak antenna tu kat tempat yang tinggi, contohnya atas bumbung, confirm dapat.
  #23  
Old 28-11-2010, 11:17 PM
skyhush skyhush is offline
Regular

skyhush's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 691
Poster Rank: #5015
Active Level
Default

klu nak 13dbi jugak xde ke TT..
  #24  
Old 28-11-2010, 11:23 PM
Zex Zex is offline
Regular

Zex's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Posts: 851
Poster Rank: #4304
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Betul bro.
Memang boleh hack Password Protected WiFi.
wah..ini sudah bagus ni..nanti aku contact bro awl bulan dpan ni..hehe
__________________
>>>>>>>>>>>>>>Apps Murah i weii..promosi hehe<<<<<<<<<<<<<<
  #25  
Old 28-11-2010, 11:28 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,567
Poster Rank: #89
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fulusmania View Post
kat lowyat rm35 ja...tapi x pasti la kalu ianya boley jalan kat linux...cd BT xde disertakan...

Biar betul kedai mana? Buktikan


Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
oh yer ker mcm nie?
jarak umah wak dari klia lebih kurang 10km
boleh ke tarik wifi dari sana?
Wak ni tak abis-abis nak tarik signal KLIA. Guna parabola je

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Jangan la ko nak bandingkan yang kat lowyat dengan aku punya.

Nak kencing pun agak agak la bro.
Mana dapat 1500mW USB WiFi adaptor dengan harga RM35.

Yang ko dapat kat Lowyat tu maximum 500mW je.
lowyat banyak jual USB adapter je. Booster 1200mw dan 1500mw ada ke?

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Betul bro.
Memang boleh hack Password Protected WiFi.

WEP memang senang. WPA dan WPA2 susah
__________________
  #26  
Old 28-11-2010, 11:48 PM
lost_soul2878 lost_soul2878 is offline
Super Active

lost_soul2878's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Jan 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 8,756
Poster Rank: #407
Active Level
My Mood:
Default

wuaaaa.... nie lagi murah........ baru jer tadi pi angkat. tu la nape aku tak check CG 2 3 hari nie (dish... dish... sekeh kepala sendiri..) TT dengan segera esok wa kol lu.
  #27  
Old 28-11-2010, 11:50 PM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (51)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,805
Poster Rank: #2381
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skyhush View Post
klu nak 13dbi jugak xde ke TT..
Aduhai.
Kawan kawan sekelian, antenna tu tak penting.
Yang penting kekuatan WiFi booster tu sendiri.

Jangan di huha huha kan 13dBi tu.

Cuba fikir, kenapa brand brand ternama contohnya Linksys, Belkin, TP-Link, Aztech, semua guna antenna dalam 5 ~ 6dBi je.

6dBi ni dah lebih dari cukup.

Kalau nak 13dBi memang boleh, tapi mahal la, tak dapat harga RM65 ni.
  #28  
Old 29-11-2010, 12:10 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,567
Poster Rank: #89
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Aduhai.
Kawan kawan sekelian, antenna tu tak penting.
Yang penting kekuatan WiFi booster tu sendiri.

Jangan di huha huha kan 13dBi tu.

Cuba fikir, kenapa brand brand ternama contohnya Linksys, Belkin, TP-Link, Aztech, semua guna antenna dalam 5 ~ 6dBi je.

6dBi ni dah lebih dari cukup.

Kalau nak 13dBi memang boleh, tapi mahal la, tak dapat harga RM65 ni.
Diorang nak tarik signal jauh. Bukan nak coverage besar

p/s : Biasanya customer akan teruja dengan kepanjangan antenna
__________________
  #29  
Old 29-11-2010, 12:17 AM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (51)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,805
Poster Rank: #2381
Active Level
My Mood:
Default

1 Unit Telah Dijual Kepada ahbond

Last edited by sHawTY; 29-11-2010 at 11:21 AM..
  #30  
Old 29-11-2010, 12:27 AM
bob76 bob76 is online now
Legendary Member

bob76's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Jul 2010
Location: Mainland Asia's Southernmost City
Posts: 14,601
Poster Rank: #180
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
Diorang nak tarik signal jauh. Bukan nak coverage besar

p/s : Biasanya customer akan teruja dengan kepanjangan antenna
Maaf ..saya org baru...apa beza..coverage lagi besar..dgn tarik signal jauh?? Cth...ada kedai mamak lebih kurang 2km dari umah aku...so..apa yg nak kena pakai..boleh tarik jauh ke..coverage lebih luas????
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 11:53 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you