Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,255
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,236
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,588
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 28-11-2010, 09:47 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: 0231.541'N 10223.457'E
Posts: 21,020
Poster Rank: #74
Thanked 339 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Tak bawak la yang tu bro.
Buatpe 13dBi?

Memang la antenna lagi kuat dapat pegi lagi jauh, tapi lagi kuat antenna tu, keluasan yang di cover lagi kurang.

Yang 6dBi ni pun dah boleh cover 3.6KM nak kuat tang mana lagi bro.

Dapat ilmu baru hari ni. lagi kuat dBi lagi kecik sudut coverage radius
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 28-11-2010, 10:21 PM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 32,859
Poster Rank: #29
Thanked 201 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sHawTY View Post
Tak bawak la yang tu bro.
Buatpe 13dBi?

Memang la antenna lagi kuat dapat pegi lagi jauh, tapi lagi kuat antenna tu, keluasan yang di cover lagi kurang.

Yang 6dBi ni pun dah boleh cover 3.6KM nak kuat tang mana lagi bro.

oh yer ker mcm nie?
jarak umah wak dari klia lebih kurang 10km
boleh ke tarik wifi dari sana?
Reply With Quote
  #13  
Old 28-11-2010, 10:25 PM
doctor_style doctor_style is offline
Active Member

doctor_style's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,573
Poster Rank: #2321
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
oh yer ker mcm nie?
jarak umah wak dari klia lebih kurang 10km
boleh ke tarik wifi dari sana?
doc pon bru tw.. yelah, ade org ckp.. amek dBI yg beso.. lagi cun.. itu la ini la..
Reply With Quote
  #14  
Old 28-11-2010, 10:26 PM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (49)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,611
Poster Rank: #2270
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
oh yer ker mcm nie?
jarak umah wak dari klia lebih kurang 10km
boleh ke tarik wifi dari sana?
Kalau 10KM tu dah melampau sangat la bro.

Itu guna outdoor antenna 24dBi pun tak menjadi.
Reply With Quote
  #15  
Old 28-11-2010, 10:47 PM
aras2x aras2x is offline
Active Member

aras2x's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,197
Poster Rank: #2915
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

fuiyo.. maken lama maken murah.. huhu.. agak2 nnt ada x jual rm20 tmasuk posting pada msa akan dtg.. huhu.. neway gudlak tt..
__________________

[YM : dK89archie] - [EMAIL : dankidal89@gmail.com]
Reply With Quote
  #16  
Old 28-11-2010, 10:50 PM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (49)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,611
Poster Rank: #2270
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aras2x View Post
fuiyo.. maken lama maken murah.. huhu.. agak2 nnt ada x jual rm20 tmasuk posting pada msa akan dtg.. huhu.. neway gudlak tt..
Itu dah melampau sangat.
Modal pun tak pulang balik.
Reply With Quote
  #17  
Old 28-11-2010, 10:51 PM
fulusmania fulusmania is offline
Active Member

fulusmania's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 822
Poster Rank: #3897
Blog Entries: 1
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

kat lowyat rm35 ja...tapi x pasti la kalu ianya boley jalan kat linux...cd BT xde disertakan...
__________________
- Congratulations! Salute to Our Fallen Comrades - 3.0 Uprising Rebellion.
Reply With Quote
  #18  
Old 28-11-2010, 10:53 PM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (49)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,611
Poster Rank: #2270
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fulusmania View Post
kat lowyat rm35 ja...tapi x pasti la kalu ianya boley jalan kat linux...cd BT xde disertakan...
Jangan la ko nak bandingkan yang kat lowyat dengan aku punya.

Nak kencing pun agak agak la bro.
Mana dapat 1500mW USB WiFi adaptor dengan harga RM35.

Yang ko dapat kat Lowyat tu maximum 500mW je.
Reply With Quote
  #19  
Old 28-11-2010, 11:02 PM
Zex Zex is online now
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Posts: 622
Poster Rank: #4788
Thanked 38 Times
Active Level
Default

wah..ini sudah bagus ni..betul ke leh hack wifi yg ade password bro?

lau gtu nakla nanti..tggu gaji..hehe
Reply With Quote
  #20  
Old 28-11-2010, 11:04 PM
sHawTY sHawTY is offline
Active Member

sHawTY's Avatar
 
Trader Rating: (49)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,611
Poster Rank: #2270
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zex View Post
wah..ini sudah bagus ni..betul ke leh hack wifi yg ade password bro?

lau gtu nakla nanti..tggu gaji..hehe
Betul bro.
Memang boleh hack Password Protected WiFi.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:25 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE