Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-12-2009, 01:34 PM
azriusre azriusre is offline
Active Plus

azriusre's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2008
Location: Tah..aku pun tak tau
Posts: 4,048
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default Install Window 7

Salam,

Nak tanya dari otai otai kat sini macam mana nak remove Vista dan install window 7. Kalau boleh tunjuk step by step.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-12-2009, 01:38 PM
phv2787 phv2787 is offline
Legendary Member

phv2787's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Mar 2008
Location: hutan simpan n9
Posts: 15,575
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

ssh la bro nk tunjuk step by step..tk ingat la..hg msk je.pastu baca satu2..hg dok kt mne..
Reply With Quote
  #3  
Old 26-12-2009, 01:44 PM
azriusre azriusre is offline
Active Plus

azriusre's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2008
Location: Tah..aku pun tak tau
Posts: 4,048
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kca8657 View Post
ssh la bro nk tunjuk step by step..tk ingat la..hg msk je.pastu baca satu2..hg dok kt mne..
Aku dok Penang...aku nak beli yang pirate je pas tu nak remove Vista yang aku pakai la ni....
Reply With Quote
  #4  
Old 26-12-2009, 01:53 PM
virtualmetal virtualmetal is offline
Regular

virtualmetal's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 585
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tak silap aku bleh format guna command prompt tu dulu. lepas forwat baru install win 7. tak sure bleh ke tak. tapi win xp mcm tu la. Utk kuar kan command prompt tu ko bleh rujuk web ni :

http://www.syschat.com/dual-boot-vis...6.html?garpg=3
__________________
Alang² trade forex biar sampai margin call!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 26-12-2009, 02:15 PM
srekcah srekcah is offline
Regular

srekcah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 481
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azriusre View Post
Salam,

Nak tanya dari otai otai kat sini macam mana nak remove Vista dan install window 7. Kalau boleh tunjuk step by step.


naper x guna fresh install jer?pas dah format,msh ada windows.old kat 'c',klu x nak buang jer.


more info: http://www.sevenforums.com/tutorials...ndows-7-a.html

Last edited by srekcah; 26-12-2009 at 02:20 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 26-12-2009, 02:23 PM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,385
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

maksud die clean install la tu hehe die nak buang OS lame ganti OS baru so bkn upgrade dr vista ke win7....ikut tuto tu bleh setel
Reply With Quote
  #7  
Old 26-12-2009, 02:45 PM
mustopa_a mustopa_a is offline
Legendary Member

mustopa_a's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 12,098
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bila on jer komputer .. tekar f8, tukar run dari dvd.. bukan dari hdd, pastu enter, .. dvd tu akan format hdd tu dan install OS baru (win 7)..
Reply With Quote
  #8  
Old 26-12-2009, 02:45 PM
mrlan09 mrlan09 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 10,662
Thanks (Received): 175
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

senang je .....boot from dvd/cd...nanti ikut je arahan....win7 lagi mudah nak install berbanding versi windows xp dan kebawah..
Reply With Quote
  #9  
Old 26-12-2009, 02:51 PM
azriusre azriusre is offline
Active Plus

azriusre's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2008
Location: Tah..aku pun tak tau
Posts: 4,048
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
maksud die clean install la tu hehe die nak buang OS lame ganti OS baru so bkn upgrade dr vista ke win7....ikut tuto tu bleh setel
Ya betul tu...nak clean terus dan install W7...
Reply With Quote
  #10  
Old 26-12-2009, 02:59 PM
emoney emoney is offline
Super Active

emoney's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2007
Location: ~OneXox..deKaT dihAti Mu...~
Posts: 8,437
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrlan09 View Post
senang je .....boot from dvd/cd...nanti ikut je arahan....win7 lagi mudah nak install berbanding versi windows xp dan kebawah..
Ha....yang nih paling mudah...

First adjust kat bios setup..1st boot by CD/DVD

Pastu masuk CD/DVD...switch on kan PC anda

Berdesup dia akan install Win 7
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump