Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,190
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,926
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,086
More...
  #5911  
Old 29-07-2012, 05:26 PM
SilentWitch SilentWitch is offline
Active Member

SilentWitch's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2012
Posts: 538
Poster Rank: #5500
Thanked 5 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by terrybogard View Post
assalammualaikum forumer sekalian
aku dah abes bace dari mula sampai abes..perhh lama jugak nak abes..1 hari dalam 50 pages..memang terbaek..
seremmm pakkk..hehehe
da takde citer baru ke ato memang bulan puasa slow sket thred ni..takan tukang cerita hantu pon kene gari...
wslm. tu la. tgh tggu cerita bru ni.
__________________
Skinny Jeans Murah,Cantik dan Berkualiti

http://www.facebook.com/pages/Skinny...092?ref=stream
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5912  
Old 29-07-2012, 11:17 PM
mon99 mon99 is offline
Well-Known
Member

mon99's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2012
Posts: 5,711
Poster Rank: #632
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

lg3..nk dga lagii..hehee
Reply With Quote
  #5913  
Old 30-07-2012, 12:04 AM
strom strom is online now
Legendary Member

strom's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: ~ wherever i may roam ~
Posts: 14,046
Poster Rank: #158
Thanked 4,572 Times
Active Level
My Mood:
Default

Lokasi:bota kanan.perak.
Situasi:rawatan buang saka.
Saksi:ahli keluarga pesakit dan sedara mara aku.
Hantu:saka harimau..

Kejadian ni dah lama berlaku..aku pun dah lupa bila tapi yg pasti masa tu aku ada..moyang aku bekas pawang diraja..tugas dia menjaga raja kecil atau apa ntah aku pun dah lupa..perak ni banyak panggilan rajanya..raja di hilir pun ada kalau tak silap aku laa..masa moyang aku hebat dan sihat,rumah dia ni memang asek penuh orang datang berubat..

Kira moyang alu ni top laa juga kalau bab ilmu batin ni..selalu laa juga aku balik menjengok dia..kekadang dgn member..kekadang dgn family..kekadang dgn pakcik..apa saja masalah family ke kerja le semua masa tu moyang aku jadi tempat cari jalan selesai..memang boleh kata power laa juga moyang aku ni hingga dia diberi tanah ditgh sungai kat perak untuk tuntung ( yg mcm penyu tu ) bertelur..ada juga aku merasa gi kutip telur tuntung ni..

Ok dah cukup mukadimah rasanya..kita terus ke malam kejadian..seminggu sebelum upacara membuang saka dijalankan..moyang aku ni dah siap sedia semuanya..dgn tepak sirih..kapal layar yg dibuat dari daun kelapa muda..berbagai jenis bunga..apa lagi ntah..memang banyak laa juga kelengkapannya..family yg nak buang saka ni memang aku kesian..sebab saka harimau ni dah turun ke seorang budak perempuan yg berumur lebih kurang 6 tahun..budak ni memang tak tahu apa..asek meracau asek mengaum..

Tiba hari yg dijanjikan moyang aku dah siap berpakaian mcm pendekar..dgn tanjak dgn bersamping bagai..keris lagi..kali ni memang kira kali yg terakhir moyang aku buat upacara buang saka ni..sebab dia pun masa tu dah tak berapa nak sihat..puas dah berjampi mentera moyang aku mengelupur..betul betul depan aku..kira aku ni cucu cicit dia dapat laa selit satu port baik punya betul betul grand stand depan mata..yg lain yg tak berapa nak berkenaan tu boleh tengoj tapi dari jauh je laa..tingkap rumah semua bertutp..upacara ni malam hari..

Bila moyang aku mengelupur..pakcik aku bagi isyarat supaya jgn lari..dia tekan peha aku..mcm tahu tahu je aku dah mula cuak..aku pun diam mcm batu..nak bernafas pun seslow yg boleh..sebab?moyang aku dah mcm harimau bila dia sedar semula..terhidu sini tercakar sana..perghh..aku dah rasa ketar..moyang aku jenis berbadan sasa juga..dia mula berbicara bahasa yg aku sendiri pun tak faham..bahasa kuno kot..nak kata bahasa orang asli tak juga..yg aku tahu dan nampak memang gaya gayanya moyang aku ni haus sgtt..pakcik aku hulur air sirap yg pekat dan merah mcm darah..sambil memcakar tikar mengkuang sampai koyak rabak tikar tu moyang aku menhirup sisa air sirap yg ada..moyang perempuan makin galak bakar kemenyan sampai aku tengok dah mcm nak buat unggun apa bakar ikan..

Keadaan masa tu memang tegang tapi tenang..tak ada yg terjerit sana terjerit sini..semuanya nampak cemas..aku rasa ramai kat situ yg first time dapat tengok upacara buang saka ni termasuk laa aku sendiri..bila moyang aku dapat menguasai diri dgn pelahan dia duduk bersila depan kapal layar yg dibuat dari daun kepala muda tadi..kapal tu memang cantik..siap ada tiga layar lagi..mcm kapal pirate of caribean tu..memang seni betul tgn moyang perempuan aku..dia yg buat..moyang lelaki aku terus membaca mentera dan sesekali meniup ke kapal tu..tak de botol botol..tiup je kat kapal tu tros..sesekali tiupan moyang aku berat..mungkin susah nak bernafas..maklum laa dah berumur..bila semuanya selesaiaku dan pakcik aku ditugaskan menhayutkan kapal layar tu kat sungai..memang seram beb..memalam buta nak kena turun ke sungai..nasib pakcik aku paham..dia kata kau tunggu je kat tebing biar dia sorang je turun ke gigi air..

Aku ada laa juga amik ilmu sikit dari moyang aku tapi tak laa sampai boleh jadi bomoh atau pawang..kekadang tak ada niat pun nak amik ilmu tapi bila bawa member ada masalah kat tempat kerja atau dgn makwe moyang aku mesti suruh aku yg salin..sama ada jampi atau kelengkapanya..sekian..salam ramadhan cgrian..
Reply With Quote
  #5914  
Old 01-08-2012, 03:25 PM
miexkronic miexkronic is offline
Normal Member

miexkronic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 384
Poster Rank: #6762
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

tkde citer bru ke?
Reply With Quote
  #5915  
Old 01-08-2012, 03:47 PM
crumpchip crumpchip is offline
Normal Member

crumpchip's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 147
Poster Rank: #11681
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by miexkronic View Post
tkde citer bru ke?
asyik "tkde citer bru ke?"... ko citer la pulak...
Reply With Quote
  #5916  
Old 03-08-2012, 11:29 AM
miexkronic miexkronic is offline
Normal Member

miexkronic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 384
Poster Rank: #6762
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by crumpchip View Post
asyik "tkde citer bru ke?"... ko citer la pulak...
hahhah
akhirnye ad org perasan gak..
klu ad citer dah lama ak citer..
Reply With Quote
  #5917  
Old 03-08-2012, 11:36 AM
little_lily little_lily is offline
Legendary Member

little_lily's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Location: kembali ke sisi Allah..
Posts: 14,862
Poster Rank: #141
Thanked 100 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by strom View Post
Lokasi:bota kanan.perak.
Situasi:rawatan buang saka.
Saksi:ahli keluarga pesakit dan sedara mara aku.
Hantu:saka harimau..

Kejadian ni dah lama berlaku..aku pun dah lupa bila tapi yg pasti masa tu aku ada..moyang aku bekas pawang diraja..tugas dia menjaga raja kecil atau apa ntah aku pun dah lupa..perak ni banyak panggilan rajanya..raja di hilir pun ada kalau tak silap aku laa..masa moyang aku hebat dan sihat,rumah dia ni memang asek penuh orang datang berubat..

Kira moyang alu ni top laa juga kalau bab ilmu batin ni..selalu laa juga aku balik menjengok dia..kekadang dgn member..kekadang dgn family..kekadang dgn pakcik..apa saja masalah family ke kerja le semua masa tu moyang aku jadi tempat cari jalan selesai..memang boleh kata power laa juga moyang aku ni hingga dia diberi tanah ditgh sungai kat perak untuk tuntung ( yg mcm penyu tu ) bertelur..ada juga aku merasa gi kutip telur tuntung ni..

Ok dah cukup mukadimah rasanya..kita terus ke malam kejadian..seminggu sebelum upacara membuang saka dijalankan..moyang aku ni dah siap sedia semuanya..dgn tepak sirih..kapal layar yg dibuat dari daun kelapa muda..berbagai jenis bunga..apa lagi ntah..memang banyak laa juga kelengkapannya..family yg nak buang saka ni memang aku kesian..sebab saka harimau ni dah turun ke seorang budak perempuan yg berumur lebih kurang 6 tahun..budak ni memang tak tahu apa..asek meracau asek mengaum..

Tiba hari yg dijanjikan moyang aku dah siap berpakaian mcm pendekar..dgn tanjak dgn bersamping bagai..keris lagi..kali ni memang kira kali yg terakhir moyang aku buat upacara buang saka ni..sebab dia pun masa tu dah tak berapa nak sihat..puas dah berjampi mentera moyang aku mengelupur..betul betul depan aku..kira aku ni cucu cicit dia dapat laa selit satu port baik punya betul betul grand stand depan mata..yg lain yg tak berapa nak berkenaan tu boleh tengoj tapi dari jauh je laa..tingkap rumah semua bertutp..upacara ni malam hari..

Bila moyang aku mengelupur..pakcik aku bagi isyarat supaya jgn lari..dia tekan peha aku..mcm tahu tahu je aku dah mula cuak..aku pun diam mcm batu..nak bernafas pun seslow yg boleh..sebab?moyang aku dah mcm harimau bila dia sedar semula..terhidu sini tercakar sana..perghh..aku dah rasa ketar..moyang aku jenis berbadan sasa juga..dia mula berbicara bahasa yg aku sendiri pun tak faham..bahasa kuno kot..nak kata bahasa orang asli tak juga..yg aku tahu dan nampak memang gaya gayanya moyang aku ni haus sgtt..pakcik aku hulur air sirap yg pekat dan merah mcm darah..sambil memcakar tikar mengkuang sampai koyak rabak tikar tu moyang aku menhirup sisa air sirap yg ada..moyang perempuan makin galak bakar kemenyan sampai aku tengok dah mcm nak buat unggun apa bakar ikan..

Keadaan masa tu memang tegang tapi tenang..tak ada yg terjerit sana terjerit sini..semuanya nampak cemas..aku rasa ramai kat situ yg first time dapat tengok upacara buang saka ni termasuk laa aku sendiri..bila moyang aku dapat menguasai diri dgn pelahan dia duduk bersila depan kapal layar yg dibuat dari daun kepala muda tadi..kapal tu memang cantik..siap ada tiga layar lagi..mcm kapal pirate of caribean tu..memang seni betul tgn moyang perempuan aku..dia yg buat..moyang lelaki aku terus membaca mentera dan sesekali meniup ke kapal tu..tak de botol botol..tiup je kat kapal tu tros..sesekali tiupan moyang aku berat..mungkin susah nak bernafas..maklum laa dah berumur..bila semuanya selesaiaku dan pakcik aku ditugaskan menhayutkan kapal layar tu kat sungai..memang seram beb..memalam buta nak kena turun ke sungai..nasib pakcik aku paham..dia kata kau tunggu je kat tebing biar dia sorang je turun ke gigi air..

Aku ada laa juga amik ilmu sikit dari moyang aku tapi tak laa sampai boleh jadi bomoh atau pawang..kekadang tak ada niat pun nak amik ilmu tapi bila bawa member ada masalah kat tempat kerja atau dgn makwe moyang aku mesti suruh aku yg salin..sama ada jampi atau kelengkapanya..sekian..salam ramadhan cgrian..
gud story mr strom

tringin nk tgk kapal tu
__________________
This really dwarfs the significance of your everyday problems. At least we still all have a chance to live. (Youtube comment, Tsunami - Caught On Camera - P7)
Reply With Quote
  #5918  
Old 04-08-2012, 10:13 PM
shasha_4869 shasha_4869 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 6
Poster Rank: #39175
Thanked 0 Times
Active Level
Default

waww banyaknya cerita-cerita best!
Reply With Quote
  #5919  
Old 04-08-2012, 10:33 PM
shasha_4869 shasha_4869 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 6
Poster Rank: #39175
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Since tengah bulan puasa ni, boleh la cerita serba sedikit pengalaman aku & family.Aku ni penakut sikit. Mohon paham

Tempat = Rumah
Mangsa = Abah
Waktu = malam
Suspek = Hantu tempat kerja abah

Alkisahnya abah aku ni kind of heartless. Hati kering. Nak dipendekkan cerita, satu hari tu handphone abah berdering. Tenenet punya tennenet, sekali dia tengok yang dok call "Aa.Wife" a.k.a mama aku. Padahalnya handphone mama depan mata dia. Tak berusik pun. Nak kata sim kad mama kena 'culik', tak pulak. Sapa berani usik handphone mama. (mama garang wo). Abah pun dah pelik. 'Pedehalnya ni'. Aku sendiri witness benda tu jadi.

Beberapa hari sebelum tu, abah aku kena kacau kat tempat kerja dia. Abah takde kerja naik office malam2, sorang2, dalam gelap. Memang mengundang la. Dia masuk office dia nak ambik barang. Time tu lampu terbuka, then tetiba 'pap' mati sendiri. Bukak balik, mati lagi. Abah dah meremang dah time tu, dia pun balik. otw balik, dia turun ikut tangga, memang rasa la ada 'something'.Ntah macam mana, dia tergerak nak check phone dia. Dia nampak message di-compose :

.
..
...
....
.....
......
.......
........
.........

elok cantik je camtu.ikut susunan.kalau terpicit ke apa, takkan la boleh jadi cara gitu.mama cerita kat aku, malam abah kena kacau tu memang abah lain macam. Pagi besoknya baru abah cerita kat mama apa jadi.

Sory. Takdela seram sangat.
Reply With Quote
  #5920  
Old 04-08-2012, 10:36 PM
sambal potai sambal potai is offline
Active Member

sambal potai's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 549
Poster Rank: #5433
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

stock cito baru please ekekeke
__________________
Eden baLun yo...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:32 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE