Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,841
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,479
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,955
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-12-2009, 11:38 AM
LIpas_penIn LIpas_penIn is offline
Normal Member

LIpas_penIn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Posts: 312
Poster Rank: #7572
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default Kisah Benar Edisi Seram

Salam all...


Disebabkan tak berapa ramai forumer CG yg kaki pancing tegar, aku dah ubah tajuk thread nie kepada Kisah Benar Edisi Seram. hehehe..

Syaratnya kisah adalah benar samada terjadi kepada diri sendiri atau pun family sahaja.. baru rasa seramnya... wakakaka....

tapi diharap semua yg nak berkongsikan pengalaman dapat mengekalkan format sedia ada, supaya senang forumer lain nak tau bila dah kat mana kawasan tersebut...

Tempat = Tempat kejadian
Masa = Masa kkejadian
Ahli = Berapa org yg terlibat
suspek hantu = hantu apa yg korang rasa kacau korang..



Dah 3 tahun aku melepak kat CG ni dan inilah first time aku buka rumah sendiri. hehehe.. enjoy...
__________________
walaupun bull berkaki empat
ditampor bear jatuh terlipat

Last edited by LIpas_penIn; 08-12-2009 at 10:13 AM.. Reason: Atas permintaan ramai.. hehe
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-12-2009, 11:39 AM
LIpas_penIn LIpas_penIn is offline
Normal Member

LIpas_penIn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Posts: 312
Poster Rank: #7572
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam all....

Tempat = puncak bukit Polo Iskandar, Ampang-Ipoh
Masa = 6 petang
Ahli = 5 orang
Suspek = Cik Ponti dan rakan-rakan


Cerita ni terjadi sekitar tahun 2006, aku dgn the geng dengar ada banyak lombong tinggal kat puncak Polo Iskandar, sebab apa kena tinggal aku tak tahu la pulak, tapi yang pasti kebanyakan lombong tinggal tu bekas tapak kolam ikan yang cina bela. kebiasaaannya, kalau tempat tu bekas kolam ikan, mesti banyak ikan yang tak habis angkut masa last punya harvest.

Dipendekkan cerita, petang tu aku and the geng berangkat naik ke tempat sasaran. perjalanan mengambil masa lebih kurang 30 minit untuk sampai ke destinasi. kira penghujung jalan dan last punya lombong.Sampai je, sampai tempat tu lebih kurang jam 6.30, aku pun terus parking dan pusing siap2 kereta pasal senang nak turun balik karang. (nasib baik)

sampai jer terus semua ambil port memasing. lebih kurang 15 minit menunggu, joran kawan aku kene sambar, naik sekor jelawat lebih kurang 3 kilo. wow! sgt lumayan, tunggu tak sampai 15 minit dah kena.


Hari beransur gelap a.k.a remang senja. jeng jeng jeng....

2 orang kawan aku tgh pasal unggun api.. nak bagi terang kawasan. walaupun belum gelap lagi tapi takkan dah gelap baru nak pasang api kan..

aku plak duduk kat pancing sambil sembang2 dgn kawan aku yg duduk kat sebelah, aku terdengar satu bunyi yg mencurigakan.


uuuiii... uuuiii...uuuuiiii......


kawan aku kat sebelah tak perasan bunyi tu kot, asyik membebel pasal ikan yg tak makan umpan. hampeh betul. Aku cuba mengamati bunyi tu betul2, dan bunyi tu masih lagi berlanjutan. Hati aku dah start rasa tak sedap, tapi cuba berlagak cool dan rilek dulu. Aku dah tak pandang pancing dah time tu, dalam dok dengar bunyi tu tetiba dah ada tambahan bunyi, aku dengar bunyi budak menangis. aduh.. ini dah lebih. dalam hati dah start baca ayat Kursi dan 3 Qul. bunyi tu masih lagi berlanjutan..

tiba2 kawan aku yg lagi seorang datang ke tempat aku dan duduk sebelah aku. dia kata dia terperasan ada orang lain memancing seberang kolam, tapi bila tgk balik dah takde. Masa kawan aku cerita pasal apa yg dia nampak, bunyi uuuiii.. uuuiii...uuuiiiiiii berselang seli dgn tangis budak makin kuat... kompom Cik Ponti...


Tak boleh jadi, aku terus bangun dan ajak kengkawan aku balik.. 2 orang kwn aku yg tengah pasang unggun api tanak balik pasal diaorang kata baru sampai. Hampeh betul. aku cakap kat diaorang, jom la balik, nanti lagi susah. Barulah semua start packing barang nak balik. Bila dah siap packing nak bergerak ke kereta, aduh, baru perasan, bunyi tu datang dari pokok yang paling dekat dengan kereta aku. Kiranya, kalau nak pegi ke kereta, kena lalu bawah pokok tu dulu. adeh.. siye betul.

Tapi apa nak buat, kena lalu jugak. takkan nak tunggu situ lagi. hehe, kita orang pun berjalan pegi ke kereta berlampukan torchlight yang time tu jugak la nak meragam.. kejap ada lampu kejab takde. hehehehe...


masa lalu bawah pokok tu, Tuhan je la yg tau. bulu roma dah meremang sakan. masa nak sampai ke kereta, tetiba dah dengar bunyi orang ketawa mengilai.... semua lompat masuk dalam kereta. aku try start kereta, Alhamdulillah, boleh start. terus masuk gear satu dan jalan.. tak tengok belakang dah... hehe.. takut siott


ingatkan gangguan dah habis, tapi masa turun dari puncak bukit tu, ada 2 kejadian aneh.

1. masa turun dari bukit tu mmg dah gelap. semuanya hanya berpandukan lampu kereta. tapi ada sebiji motor yang entah datang dari mana potong kereta aku. yg paling best motor tu tak pasang pun lampu. huhuhu...

2. masa turun kami bertembung dgn dengan teksi. teksi tu menuju ke puncak bukit. kawan aku terus tanya aku pasal teksi tu. syoohh.. jgn tegur.. biarkan je dia. adui.. masa berselisih dgan teksi tu, aku menjeling tgk apa yg ada dalam teksi tu, HIJAU beb Hijau.. orang yg bawah teksi tu warna hijau...nasib baik aku yg jeling tengok dia. bukan dia yg menjeling tengok aku.. kalau tak kompom 180kmj turun bukit tu,. hahaha


Alhamdulillah, akhirnya kami sampai jugak ke jalan besar, terus menuju ke rumah kawan aku di area Ampang. Kawan aku duduk berjiran dengan Cina. Rumah cina ni ada anjing.. masa aku parking kereta, anjing tu tak duduk diam, asyik menyalak je. Menyalak ke arah kereta.. Adoyai.. mengikut balik la pulak. kami semua masuk dalam rumah. semua mandi dah semayang. Mengaji lebih kurang barulah anjing kat luar diam.. Alhamdulillah.


huhu...

inilah salah satu cerita seram aku dalam dunia sebagai pemancing tegar.. hehe... agak menyeramkan.. kalau korang ada cerita, silalah berkongsi. mari bertukar cerita seram semasa memancing.. hehehe

p/s jgn memancing time senja.. nanti ada benda teman... hehehe
__________________
walaupun bull berkaki empat
ditampor bear jatuh terlipat

Last edited by LIpas_penIn; 07-12-2009 at 11:45 AM.. Reason: masuk cerita daa...
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2009, 11:40 AM
KIOS KIOS is offline
Legendary Member

KIOS's Avatar
 
Trader Rating: (44)
Join Date: Oct 2008
Location: Port Dickson - Port Klang
Posts: 15,725
Poster Rank: #127
Thanked 91 Times
Active Level
My Mood:
Default

TT mulakan dulu...
__________________
Fotografi Perkahwinan
>>> Album Gambar Pengantin<<<

Reply With Quote
  #4  
Old 07-12-2009, 11:49 AM
CL's CL's is offline
Legendary Member

CL's's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Apr 2009
Location: Bawah Langit Allah
Posts: 13,468
Poster Rank: #171
Blog Entries: 1
Thanked 236 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku minat mancing...tapi setakat nie belum penah kena lagi la...
__________________
<< Siggy Untuk Disewa>>
--->SILA PM untuk Harga Kekawan<---
Reply With Quote
  #5  
Old 07-12-2009, 11:55 AM
TwiStEd pIps TwiStEd pIps is offline
Well-Known
Member

TwiStEd pIps's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: dE dEviLs PlaYGr0unD
Posts: 7,547
Poster Rank: #418
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

bagusla cerita TT ni.. lain kali kalau memancing jangan lupa bawa video camera ok..
__________________
Agi Idup Agi Ngelaban..


SeJaHAt JAhaT aKu, aDA laGI yANg LEbih JahaT DaRi AKu..
Reply With Quote
  #6  
Old 07-12-2009, 11:57 AM
MT5 MT5 is offline
Active Member

MT5's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 640
Poster Rank: #4869
Thanked 5 Times
Active Level
Default

pearghh... citer ko mmg the best bro.. boleh buat novel ni..

aku yang membaca tenga2 hari bute ni pun bleh meremang.. ahahahaha...
Reply With Quote
  #7  
Old 07-12-2009, 11:58 AM
kayos kayos is offline
Normal Member

kayos's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2008
Posts: 385
Poster Rank: #6691
Thanked 0 Times
Active Level
Default

baca pun dah seram...eeeeeee
Reply With Quote
  #8  
Old 07-12-2009, 12:00 PM
12daily_pro 12daily_pro is offline
Super Active Member

12daily_pro's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2005
Location: teruterubozu
Posts: 3,697
Poster Rank: #1024
Thanked 31 Times
Active Level
My Mood:
Default

akupun pernah kena usik masa menjala udang kat mengabang bakong , batu rakit terengganu ... org terengganu tau la... hehehe ... dengar mengilai 3 kali ... panjang siot ..... sayup2 je dengar, makin lama makin dekat ... akupun balik camtu jerk ... so far alhamdulillah xde ape2...

p/s - x reti nk cerita kasi seram ...
__________________
https://www.facebook.com/DiapersImportJepun?ref=hl - DIAPERS IMPORT JEPUN MAGIC WhatsApps 0169803217
https://www.facebook.com/pages/NH-De...3489823?ref=hl - Pemasangan Wallpaper Untuk dinding rumah anda
Reply With Quote
  #9  
Old 07-12-2009, 12:01 PM
LIpas_penIn LIpas_penIn is offline
Normal Member

LIpas_penIn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Posts: 312
Poster Rank: #7572
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 12daily_pro View Post
akupun pernah kena usik masa menjala udang kat mengabang bakong , batu rakit terengganu ... org terengganu tau la... hehehe ... dengar mengilai 3 kali ... panjang siot ..... sayup2 je dengar, makin lama makin dekat ... akupun balik camtu jerk ... so far alhamdulillah xde ape2...

p/s - x reti nk cerita kasi seram ...
Nasib baik tak ikut beb... kalau ikut... hahaha...
__________________
walaupun bull berkaki empat
ditampor bear jatuh terlipat
Reply With Quote
  #10  
Old 07-12-2009, 03:52 PM
MT5 MT5 is offline
Active Member

MT5's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 640
Poster Rank: #4869
Thanked 5 Times
Active Level
Default

bro.. citer lah lagi bro... wa mmg suke la citer2 seram yang penceritaanye kemas macam ni..

5star for you bro..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:54 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE