Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,869
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,510
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,997
More...
Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 24-09-2009, 02:22 PM
qba437 qba437 is offline
CG Top Poster Club

qba437's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: stateless..no country..no identity
Posts: 32,541
Poster Rank: #34
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Q-pid View Post
mmg pun..
dah di claim sebagai muka dajjal...
sapa yang claim...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 24-09-2009, 02:24 PM
Q-pid Q-pid is offline
Active Member

Q-pid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,044
Poster Rank: #1901
Thanked 21 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BelalangTempur View Post
Ha...

sape yg nak tgk nih sy uploadkan gmbar kat sini.
sy dah edit.susah gak nak masukkan gmbar ni dlm sharing website.smpai hang comp.
tp last2 blh gak.itu pun lepas di kaburkan nama tempat tu.

apa pun ini hanya pandangan dr sy.klau salah tlg betulkan.sy pun ms cari hari tu pakai hint yg ada dlm thread sebelah dan dlm blog2 yg ada kaitan dengan cite ni.

sy tidak bertanggungjawab jika gambar yg dipaparkan ini menyebabkan gangguan emosi atau apa2 kerosakan pd diri @ harta anda.

Pesan sy mana yg baik dan benar kita ambil dan amalkan, mana yg buruk kita tegur dan betulkan.Hanya pada allah tempat kita berharap dan bergantung nasib.

Lagi satu jgn mudah percaya dengan pendapat dan pandangan manusia kerana allah yg lebih mengetahui segala2nya.carilah rujukan dr al-quran dan hadis yg sahih di atas setiap kenyataan yg dikeluarkan serta bertanyalah pd org yg lebih alim dan ahli dlm bab2 agama ni.


teori 1



teori 2

erm...xtaw la kot mcm mn nk terang kan...

Quote:
Originally Posted by SUPER-consious-MIND View Post
Saya nk tmbah info skit mengenai dajjal saya copy paste dari blog bro kumandie hrap semua dpat info yg gambar dajjal telah dpat tangkap mengunakan google earth tapi gmbar dajjal berwjah mata buta sebalah kabur2 skit dan skarang pihak nasa US telah kburkan dipermukaan pulau itu supya org lain tidak dpat tgok...ok mari menbaca

Tentang Dajjal laknatullah alaihi. Ramai yang kata Bermuda Triangle adalah tempatnya. Tetapi saya tidak bersetuju kerana hadis mengatakan bahawa ianya berada di sebelah Timur. Setelah puas saya cari , akhirnya saya terjumpa Dajjal laknatullah alaihi. Lokasinya adalah di Devil's Sea berhampiran Jepun. Terdapat 10 pusaran laknat yang terkenal di seluruh dunia (Bermuda adalah salah satu). Tempat-tempat inilah di mana syaitan-syaitan di rantai ketika bulan puasa. Namun, di Devil's Sea berhampiran Jepun terdapat sebuah pulau yang satu ketika dahulu tidak berpenghuni. Setelah diketahui oleh Yahudi keparat, pulau tersebut sedang dibangunkan. Sila lihat website di bawah :

http://www.bibliotecapleyades.net/ma...otierra_11.htm



Saya akan cuba dapatkan gambar pulau tersebut sekiranya ALLAH izinkan.



Tengok hint tentang Dajjal dalam website ini. Baca baris terakhir :


http://www.mysterymag.com/earthmyste......5&artID=197



Perhaps the answer lies with the great slumbering dragon.



http://www.customessaymeister.com/cu...graphy/425.htm




Untuk pengetahuan semua, terdapat sebuah pulau yang bernama Chichi-Jima di Devil's Sea Jepun. Pada tahun 1996 bulan Jun, terdapat sebuah kapal didapati hancur secara misteri di situ. Sekiranya anda lihat 100 km ke barat pulau tersebut, anda boleh lihat wajah Dajjal secara jelas. Mata kanannya terbuka. Dahinya terdapat tulisan. Seluruh kepalanya terbaring di atas sebuah pulau. Badannya pula direndam di dalam Lautan Pasifik yang luas. Terdapat dua plat besi gergasi di belakang kepala; satu plat besi di belakang telinga, satu lagi plat besi di belakang leher. Pada plat besi di belakang telinga , terdapat rantai yang bersambung dan diikat di keliling kepala. Di situ terdapat 3 plat besar, satu plat di atas dahi manakala 2 plat di tepi kepala. Manakala , pada plat besi di belakang leher pula, terdapat rantai yang bersambung dan mengikat di keliling dagu dan rahang, yang mana terdapat satu plat besar disangkut pada dagu. Saiz kepalanya adalah lebih kurang 5 km, iaitu dari ubun-ubun ke dagu.Saya tidak mahu tunjuk gambar Dajjal dalam AF di atas sebab-sebab tertentu (takut ada orang pengsan nanti). Sekiranya , anda berani, anda boleh google earth.

Ya, kalau free google earth , gambar kabur sedikit. Sebenarnya NASA telah buat bagi kabur sebab White House telah dikuasai oleh penyembah dajjal laknatullah alaihi. Mereka juga telah arahkan Jepun untuk haramkan semua laluan kapal dan kapal terbang di kawasan tersebut. Namun begitu, US telah buat penempatan dan landasan kapal terbang di situ. Mereka sekarang sedang cuba untuk melepaskan Dajjal laknatullah alaihi. Saya percaya puak Freemason dan Illuminati ada lakukan upacara pemujaan dajjal di situ. Sebab itulah tahun ini terdapat terlalu banyak ribut taufan yang berlaku di kawasan Taiwan. Saya telah sujud kepada ALLAH, dan saya dapat ilham, gambar itu tidak boleh dimasukkan ke dalam mana-mana internet. Oleh itu, saya ingin minta maaf banyak-banyak. Saya tidak boleh tunjukkan.Anda boleh cuba banyak-banyak kali. Gambar itu kabur. Mungkin satu hari nanti anda akan bernasib baik.





Saya nak sentuh sedikit tentang Dajjal. Ketika Dajjal menjelma, hari pertama adalah selama 1 tahun. Hari kedua adalah selama 1 bulan. Hari ketiga adalah selama 1 minggu. Hari keempat dan seterusnya adalah sama seperti hari biasa. Ketika hari pertama, Dajjal akan menipu semua penduduk di Iraq dengan mengacah seolah-olah beliau memegang matahari. Ada sebuah tasek berhampiran di situ, akan didapati kekeringan .


Kenapakah fenomena ini terjadi . Sila lihat ulasan saya :

Setelah melihat saiz kepala Dajjal di Devil's Sea Japan, saiz kepalanya adalah sepanjang 5.49 km (secara tepat), sekiranya Dajjal berdiri, tinggi beliau adalah lebih kurang 33 km (berdasarkan kepada ratio manusia normal). Jadi manusia kerdil di Iraq bakal tertipu dengan dakyah dajjal bahawa beliau boleh memegang matahari.


Saya ingin buat hipotesis mengenai Dajal. Tinggi Dajal adalah 33 km. Sekiranya beliau berdiri, awan akan berada di paras betis beliau (di bawah tempurung lutut beliau) . Sekiranya bala bencana yang ALLAH beri kepada manusia adalah hasil daripada kejahatan manusia. Maka sebesar-besar bala adalah bala Dajal laknatullah alaihi .


Sekarang saya ingin beri pandangan hubungan antara dosa dengan bala. Setiap dosa yang dilakukan oleh manusia , maka ALLAH akan turunkan bala. Dari sekecil-kecil bala, seperti lampu mentol pecah dan accident motor, sehinggalah sebesar-besar bala, seperti tsunami, puting beliung, gunung berapi dan gempa bumi. Sekecil-kecil bala ALLAH berikan kepada golongan kafir yang jahil yang membuat dosa-dosa kecil. Namun sebesar-besar bala, bukan diberikan kepada tempat yang mana manusia yang berlaku syirik kepada ALLAH (baik Islam mahupun Kafir). Walaupun syirik adalah dosa yang tidak akan diampunkan oleh ALLAH. Namun itu bukan menjadi Kemurkaan Tertinggi di sisi ALLAH SWT. Sekiranya kita berpandu kepada al-Quran, maka jawapan bagi bala terbesar (dan tercepat) adalah kepada golongan manusia yang menjadi musuh kepada Nabi-Nabi a.s. . Tidak kira sama ada mereka Islam ataupun Kafir, sesiapa sahaja yang memusuhi Nabi-Nabi a.s. , bala terbesar (dan tercepat) akan diberikan ALLAH kepada penduduk yang memusuhi Nabi-Nabi a.s. .[/COLOR]
Ni yang nk di bgtaw kowt...

http://www.carigold.com/portal/forum...t=98049&page=4
__________________
Quote:
~COMING SOON~
Reply With Quote
  #33  
Old 24-09-2009, 02:24 PM
BelalangTempur BelalangTempur is offline
Active Member

BelalangTempur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 911
Poster Rank: #3760
Thanked 24 Times
Active Level
My Mood:
Default

Di sini sy jelaskan lagi sekali.sy mencari pun atas dasar ingin tahu selepas perkara ini di postkan di sesetengah thread dan blog.sy mencari berdasarkan hint yg telah diberi.wallahualam sama ada perkara ini benar atau tidak.saya harap kita sama2 nilaikan sendiri.Juga sy harap2 tuan2 @ puan2 bc dahulu keterangan yg sy beri sebelum tuan2 @ puan2 melihat gambar tersebut.
lagi skali maafkan sy jika sy salah.hnya sekadar sifat ingin tahu seorg hamba allah.
Reply With Quote
  #34  
Old 24-09-2009, 02:24 PM
ekom ekom is offline
Active Member

ekom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: Asal Bumi, Menetap di Bumi...
Posts: 1,621
Poster Rank: #2345
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Talking

tengok sini... pi kanan sket..
http://maps.google.com/maps?q=27.075...n&ie=UTF8&z=14
__________________
PAKAI HP DAPAT DUIT

Last edited by ekom; 24-09-2009 at 02:29 PM..
Reply With Quote
  #35  
Old 24-09-2009, 02:26 PM
Q-pid Q-pid is offline
Active Member

Q-pid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,044
Poster Rank: #1901
Thanked 21 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qba437 View Post
sapa yang claim...
tu kat tajuk tu...

Gambar Dajjal yg dikatakan berada di sebuah pulau
__________________
Quote:
~COMING SOON~
Reply With Quote
  #36  
Old 24-09-2009, 02:28 PM
kasmarol kasmarol is offline
Well-Known
Member

kasmarol's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2008
Location: terengganu
Posts: 9,462
Poster Rank: #301
Thanked 50 Times
Active Level
Default

kalu die bangkit ntah ler tinggi mana.muka pun dah sebesar bukit!!
Reply With Quote
  #37  
Old 24-09-2009, 02:31 PM
qba437 qba437 is offline
CG Top Poster Club

qba437's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: stateless..no country..no identity
Posts: 32,541
Poster Rank: #34
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Narrated Al-Mughira bin Shu'ba:

Nobody asked the Prophet as many questions as I asked regarding Ad-Dajjal. The Prophet said to me, "What worries you about him?" I said, "Because the people say that he will have a mountain of bread and a river of water with him (i.e. he will have abundance of food and water)" The Prophet said, "Nay, he is too mean to be allowed such a thing by Allah"' (but it is only to test mankind whether they believe in Allah or in Ad-Dajjal.)

translation of sahih bukhari...means that kenapa kita nak takut dengan dajal..dajal tuh cuma alat ujian...tu pun dengan ehsan Allah SWT...tengok kita nih beriman dengan sapa..

Last edited by qba437; 24-09-2009 at 02:34 PM..
Reply With Quote
  #38  
Old 24-09-2009, 02:34 PM
Q-pid Q-pid is offline
Active Member

Q-pid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,044
Poster Rank: #1901
Thanked 21 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kasmarol View Post
kalu die bangkit ntah ler tinggi mana.muka pun dah sebesar bukit!!

Originally Posted by SUPER-consious-MIND

Setelah melihat saiz kepala Dajjal di Devil's Sea Japan, saiz kepalanya adalah sepanjang 5.49 km (secara tepat), sekiranya Dajjal berdiri, tinggi beliau adalah lebih kurang 33 km (berdasarkan kepada ratio manusia normal). Jadi manusia kerdil di Iraq bakal tertipu dengan dakyah dajjal bahawa beliau boleh memegang matahari.

dipetik dr SUPER-consious-MIND
__________________
Quote:
~COMING SOON~
Reply With Quote
  #39  
Old 24-09-2009, 02:34 PM
peija06 peija06 is online now
Well-Known
Member

peija06's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2007
Posts: 6,359
Poster Rank: #566
Thanked 77 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Tentang Dajjal laknatullah alaihi. Ramai yang kata Bermuda Triangle adalah tempatnya. Tetapi saya tidak bersetuju kerana hadis mengatakan bahawa ianya berada di sebelah Timur. Setelah puas saya cari , akhirnya saya terjumpa Dajjal laknatullah alaihi. Lokasinya adalah di Devil's Sea berhampiran Jepun. Terdapat 10 pusaran laknat yang terkenal di seluruh dunia (Bermuda adalah salah satu). Tempat-tempat inilah di mana syaitan-syaitan di rantai ketika bulan puasa. Namun, di Devil's Sea berhampiran Jepun terdapat sebuah pulau yang satu ketika dahulu tidak berpenghuni. Setelah diketahui oleh Yahudi keparat, pulau tersebut sedang dibangunkan. Sila lihat website di bawah :
isu semakin panas..
byk pendapat yg diutarakan menarik perhatian.
sy hrp dlm pd menarik perhatian CGrians utk membaca, ia tidak diputarbelitkan semudah2 nya..

betulke syaitan2 di bulan puasa dirantaikan di lokasi nih?
berwaspadalah dlm membuat kenyataan..
inilah kali pertama sy mendengarnya..

byk jwpan utk menjawab soalan dlm ni menimbulkan keraguan..sy risau sekiranya akidah kita turut sama terjejas..
Reply With Quote
  #40  
Old 24-09-2009, 02:35 PM
silondeh silondeh is offline
Super Active Member

silondeh's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,704
Poster Rank: #1428
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

huhu..cam len jek..
__________________
"One who makes no mistakes never makes anything"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:07 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE