Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #361  
Old 24-01-2011, 05:20 PM
croody croody is offline
Regular

croody's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2008
Posts: 930
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mazri_myie View Post
dalam warranty lg tu..pi la tukar
dia tukar cable ape ntah..dia buka dashboard tu
stgh jam leh siap..

kalau exora lama sikit..
oook..nk tanye sket..servis proton mane yg reliable kt area pj/bangsar?
Paid Advertisement
  #362  
Old 06-02-2011, 09:14 PM
ilhamic ilhamic is offline
Super Active

ilhamic's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Dec 2009
Posts: 7,358
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ohhh..ak baru pki saga FL..leh join ka..huhu
  #363  
Old 06-02-2011, 09:31 PM
qarm qarm is offline
Active Member

qarm's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,640
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Lapor diri, Saga BLM 2008, warna merah..
baru tukar Rim sukan 15' dengan masukkan spring sapura performance sebab tayar sebelum ni bunga tengah2 tayar ah nipis, tapi tepi ok lg. Spring asal lembut sangat, jadi tukar ke keras sikit. hehe
__________________
..:: Kalau Diri Takut Berjuang, Usah Berbicara Tentang Perjuangan ::..
  #364  
Old 06-02-2011, 11:35 PM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 5,564
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

nak tanya kpd pengguna proton saga mcm BLM..betul ker pickup teruk sgt??
  #365  
Old 07-02-2011, 01:12 AM
zookambing zookambing is offline
Active Member

zookambing's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,254
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

salam semua
patik masuk mgadap jap..br tekan pedal minyak saga fl utk melaporkn diri
*otai2*
hamba nk tanye ckit,klu nk masuk seat sscus kena tuka x railing tu.
  #366  
Old 15-02-2011, 03:07 AM
mr_x6006 mr_x6006 is offline
Legendary Member

mr_x6006's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Sep 2009
Location: Penjara Kajang
Posts: 14,720
Thanks (Received): 281
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Thumbs up Ni baru Cun...

Khas utk tatapan Owner Saga BLM.

Saga BLM R3 'CONCEPT' 2011..


Cara x bro???




















Actually ni keta salah sorg mmber aku dlm FB..

So far ni lah Saga BLM pling kemas yg prnah aku tgk bila dipasang b/kit..

Tabik spring sama bro Kamarul..
__________________
JAM ALBA LIMITED EDITION For LADIES : http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=470932

Last edited by mr_x6006; 15-02-2011 at 03:11 AM..
  #367  
Old 15-02-2011, 08:16 AM
Luke Luke is offline
Active Plus

Luke's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,118
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Kalau kereta bini boleh lapor diri tak?

Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
nak tanya kpd pengguna proton saga mcm BLM..betul ker pickup teruk sgt??
saga FL 1.3 auto = Pickup biasa2 jer tak bole lawan kereta sport, hehehe.Walaupun auto tapi nak kasi naik pickup bolehlah main gear.tukar gear rendah, gear 2 atau gear 3 masa memotong atau masa start bergerak (buat mcm kereta manual).Kalau gear D(auto) memang jelas terasa pickupnya agak kurang.

Nak lebih kuat pickup kenalah tukar enjin atau tukar kereta lain sebab kekuatan pickup saga memang direka untuk penggunaan pemanduan biasa/sederhana.
  #368  
Old 06-03-2011, 07:26 PM
garra86 garra86 is offline
Regular

garra86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 209
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mr_x6006 View Post
Khas utk tatapan Owner Saga BLM.

Saga BLM R3 'CONCEPT' 2011..


Cara x bro???




















Actually ni keta salah sorg mmber aku dlm FB..

So far ni lah Saga BLM pling kemas yg prnah aku tgk bila dipasang b/kit..

Tabik spring sama bro Kamarul..
body kit r3 nih sma kew ngn yg ada kt website paultan tme autoshow kt thailand 2?
lawa siot...gram aku tgk...
__________________
[email protected] Sempurna Hanyalah [email protected]_

BluES Is mY CoLouRs
  #369  
Old 06-03-2011, 07:45 PM
azrul282 azrul282 is offline
Active Plus

azrul282's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Location: Kuantan Pahang
Posts: 3,684
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Saga FL dengan BLM apa beza dia ye..facelift je kan?pastu BLM masih keluar kan?ke FL ganti kan BLM?
__________________
SENARAI HARTANAH UNTUK DIJUAL
  #370  
Old 06-03-2011, 08:23 PM
garra86 garra86 is offline
Regular

garra86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 209
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azrul282 View Post
Saga FL dengan BLM apa beza dia ye..facelift je kan?pastu BLM masih keluar kan?ke FL ganti kan BLM?
rsany blm lma da xkuar kot..suma da gnti ngn fl..so nk blm lma kna bli yg 2nd hand la...
__________________
[email protected] Sempurna Hanyalah [email protected]_

BluES Is mY CoLouRs
Sponsored Links
Closed Thread Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold