Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 693
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,852
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,088
More...
  #1  
Old 15-09-2009, 05:17 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,435
Poster Rank: #327
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Gaji Tidak Di Bayar .. Kepada Siapa Harus Buat Aduan ?

Pernah tak korang mengalami gaji tidak dibayar ?

Kawan aku ni mat despatch tapi gaji dia dah tertunggak tiga bulan.Minggu ni dia pening kepala sebab dahlah nak raya , kelengkapan raya pun x beli lagi.Itu xpe , nak bayar zakat pun xde duit.

Bos dia mmg sewel , aku x tahu apa masalah dia sampai kebajikan pekerja dia xnak jaga.Bukan gaji member aku sorang , yg dah berhenti kerja sebab x sanggup ikat perut pun ramai lagi.

Member aku nih bukan setakat nak makan xde duit , nak isi minyak pun xde..Mula2 dulu selalu gak dia pinjam duit aku , no hal lah .. kawan punya pasal..bagi aku normal tu .. skang nih aku yg bagi duit dia isi minyak , duit makan ..

Dia bagitau , bos dia kasi duit mcm bagi kat anak nak pi sekolah .. hari ni RM20 , esok RM10 .. Apa yang boleh dibuat dengan duit tu .. kerja setengah mampuss tp gaji xde .. ingat hamba abdi ke camtu..

Skang ni kereta dia kat workshop , drive shaft patah lak tu... die bagitau nampak gayanya kalau x dpt gaji esok ..x balik berayalah..

so , kepada siapa harus di buat aduan ?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-09-2009, 05:20 AM
reeez80 reeez80 is offline
Legendary Member

reeez80's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2007
Location: Ktn, Phg
Posts: 14,675
Poster Rank: #177
Active Level
My Mood:
Default

aku rasa kena wat aduan dekat jabatan buruh....
__________________
YOU'LL NEVER WALK ALONE...
Reply With Quote
  #3  
Old 15-09-2009, 05:21 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,024
Poster Rank: #399
Active Level
My Mood:
Default

buat aduan kat jabatan buruh.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #4  
Old 15-09-2009, 05:41 AM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 36,828
Poster Rank: #31
Active Level
My Mood:
Default

buat aduan kat jabatan buruh.sebb dalam labour act ada cakap majikan kne bayar gaji pekerja bulan sebelumnya selewat2nya hari ke 7 bulan setersunya..
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #5  
Old 15-09-2009, 05:42 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,435
Poster Rank: #327
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

oh camtu..maknanye kene gi buat aduan kat pejabat buruh , so ada apa2 dokumen atau bukti gak ke ?
Reply With Quote
  #6  
Old 15-09-2009, 05:45 AM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 36,828
Poster Rank: #31
Active Level
My Mood:
Default

nanti dia suhla isi borang ke hape ke.pastu dia buat la investigation..pastu kne la majikan tu denda.
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #7  
Old 15-09-2009, 05:46 AM
hishammarmin hishammarmin is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2007
Location: KLINIK HAIWAN SENAWANG NS
Posts: 5,682
Poster Rank: #731
Active Level
My Mood:
Default

Pi Jabatan Buruh ngadu. Dia ada court untuk selesaikan masalah....
__________________
[CENTER][B][URL=https://secure.instaforex.com/en/open-account.aspx?x=LA][COLOR="Red"][SIZE="5"]JOIN INSTAFOREX-Toll free: 1800-883-810
[/SIZE][/COLOR][/url][URL="http://www.commercialnetworkservices.com/?a_aid=1373c3f0"]CNS - Traders VPS-only USD 1/day ![/URL]
[SIZE="5"][URL="http://www.**************"][COLOR="Red"]INSTAFOREX TOP IB (REACHED USD 5 MILLION TRANSACTION VALUE) - DEAL WITH US![/COLOR][/URL][/SIZE][/B]

aku pun bukan pandai sangat...tapi takdeler sampai nak tunjuk keb0d0han aku kat khalayak-sendiri mau ingat laaa....
[/CENTER]
Reply With Quote
  #8  
Old 15-09-2009, 05:49 AM
asyraf77 asyraf77 is offline
Active Member

asyraf77's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,113
Poster Rank: #3546
Active Level
My Mood:
Default

suh mber ko tu ugut bos dulu,"kalo xbayar gaji tu smue aku repot pjabat buruh.."
Reply With Quote
  #9  
Old 15-09-2009, 05:54 AM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Active Plus

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,796
Poster Rank: #1124
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar View Post
buat aduan kat jabatan buruh.
Baru ku tau. Kalau keje obersea pon leh wat aduan kat jabatan buruh ke boss sebab tauke orang sini. Chinese dato'. 6 bulan wooo.... tapi ni cite 2-3 tahun lepas lerr..

tapi kalau leh dapat syok jgk, leh sumbat 10k USD dalam porex
__________________
ALHAMDULILLAH
Reply With Quote
  #10  
Old 07-06-2011, 08:17 PM
ahlil_nujum1 ahlil_nujum1 is offline
Regular

ahlil_nujum1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: jaybee(JB)
Posts: 536
Poster Rank: #5924
Active Level
My Mood:
Default

nasihat je bos dy tu gune ayat makan dalam nye
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 05:51 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you