Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-09-2009, 08:51 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,661
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Question Masalah Saluran Sinki Tersumbat...

salam,


kalau sinki tersumbat, selain guna PAM ada ke cara2 lain nak atasi?


tak silap den ada chemical yg boleh clearkan saluran paip yg tersumbat... tp den dah lupa....


ada sape2 tahu tak?
__________________

Last edited by ratusanRM; 06-09-2009 at 06:15 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-09-2009, 08:55 AM
edrais edrais is offline
Regular

edrais's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 619
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 9
Active Level
Default

ado bro, boli kek kodai hardware chemical tu, dalam 10/15 ingit, tuang lepas tu biarkan kejap dalam 1/2 jam. insyallah settle.

cakap kat tokei tu chemical untuk sinki tersumbat.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2009, 09:01 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,661
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by edrais View Post
ado bro, boli kek kodai hardware chemical tu, dalam 10/15 ingit, tuang lepas tu biarkan kejap dalam 1/2 jam. insyallah settle.

cakap kat tokei tu chemical untuk sinki tersumbat.

ooo, takde nama khas untuk chemical tu eh?



hari ni cuti, esok la kena g hardware....
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2009, 09:03 AM
marvelous marvelous is offline
Super Active

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 7,665
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post

ooo, takde nama khas untuk chemical tu eh?



hari ni cuti, esok la kena g hardware....
biasa kalo kat supermarket atau pasar raya besar..ada jugak jual benda tu
__________________
Hotlink High Komisen
Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2009, 09:06 AM
mamza mamza is offline
Active Member

mamza's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Location: Kajang, Selangor
Posts: 2,033
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

aku nak share periodic maintenance utk sinki ni... normally pada setiap minggu aku akan tuang air panas kat dalam sinki, utk buang minyak.. sbb minyak n lemak le yg buatkan bendalah lain senang nak sangkut..lama2 sumbat le dia.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-09-2009, 09:08 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,661
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by marvelous View Post
biasa kalo kat supermarket atau pasar raya besar..ada jugak jual benda tu

TQ semua, insya Allah den akan cari chemical ni....


sinki kat umah tersumbat skrg ni


skrg ni umah yg baru dibuat oleh mana2 pemaju akan sambungkan air sinki ke sewerage tank (indah water) dengan alasan untuk mengelakkan alam sekitar tercemar....


tp saluran paipnya dah la kecik, byk selekoh2 pulak tu semua memudahkannya tersumbat....


padahal, hari2 wife den siram air panas kat sinki tu.... untuk mengelakkan minyak / lemak dari berketul2.....



last choice kalau tak boleh setel gak, den terpaksa panggil tukang paip.... buat saluran baru direct terus ke longkang
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 06-09-2009, 09:12 AM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

kalau dah tersumbat sangat.....
maka kenalah panggil orang yg pakar membuang semua yg tersumbat...
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 06-09-2009, 09:13 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,661
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mamza View Post
aku nak share periodic maintenance utk sinki ni... normally pada setiap minggu aku akan tuang air panas kat dalam sinki, utk buang minyak.. sbb minyak n lemak le yg buatkan bendalah lain senang nak sangkut..lama2 sumbat le dia.

ni mmg dah jadi rutin harian wife den.... tapi masa duduk kat kuarters dulu takde masalah ni sebab saluran paip size besar (2 1/2 inci)


umah skrg ni paip kecik je (1 1/2 inci)


pemaju nak cut cost
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 06-09-2009, 09:14 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,661
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokmat™ View Post
kalau dah tersumbat sangat.....
maka kenalah panggil orang yg pakar membuang semua yg tersumbat...

itu dah pasti.... tp nak cari alternatif lain sebelum panggil yg pakar.....
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 06-09-2009, 09:16 AM
tokmat™ tokmat™ is offline
CG Top Poster Club

tokmat™'s Avatar

 
Trader Rating: (41)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam - Limbang - Kota Kinabalu - Shah Alam
Posts: 33,935
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post

itu dah pasti.... tp nak cari alternatif lain sebelum panggil yg pakar.....
sinki rumah sia ni selalu sumbat...
pening ooooo......
la ni masih sumbat gak... hari2 kena pam.....
memang saluran paipnya kecik sangat......
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold