Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Overseas)

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,710
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,381
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,560
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-08-2009, 04:00 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,874 Times
Active Level
My Mood:
Default Bintang bola sepak turut berpuasa

REAL MADRID - Beberapa bintang bola sepak yang beragama Islam seperti Freddie Kanoute tetap berpuasa walaupun bermain dalam bulan Ramadan, lapor sebuah akhbar semalam.

Bekas penyerang kelab bola sepak Tottenham Hotspur di England itu, Kanoute kini bermain untuk kelab Sevilla di Sepanyol.

Pemain yang turut mengikuti langkah Kanoute adalah Mahamadou Diarra, Lassana Diara dan Karim Benzema dari kelab bola sepak Real Madrid.

Semasa bulan puasa, beberapa doktor terpaksa bekerja pada setiap masa bagi memikirkan formula terbaik sebagai rutin untuk memastikan pemain-pemain itu kekal cergas semasa bulan puasa.

Beberapa akhbar tabloid Sepanyol memainkan tajuk utama akhbar mengenai bulan puasa dan perdebatan sama ada pemain sepatutnya dibenarkan berpuasa dan bermain bola pada masa yang sama di bulan Ramadan.

Namun, Kanoute bertegas mahu meneruskan ibadah puasa dan bermain bola sepak di bulan Ramadan.

"Saya cuba untuk menghormati kepercayaan saya dan mengikut ajarannya selagi saya mampu.

"Semasa bulan Ramadan, saya memberikan sepenuh tenaga untuk kelab saya dan tidak mengecewakan rakan sepasukan.

"Setiap orang amat baik terhadap kami dan mereka memahami saya," kata Kanoute. - Agensi
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-08-2009, 04:22 AM
fidofigo fidofigo is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 724
Poster Rank: #4503
Thanked 0 Times
Active Level
Default

bagusnya. ni org yg jadi pemimpin kita dok sebok back up org minum arak..
Reply With Quote
  #3  
Old 25-08-2009, 04:31 AM
fidofigo fidofigo is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 724
Poster Rank: #4503
Thanked 0 Times
Active Level
Default

bagusnya. ni org yg jadi pemimpin kita dok sebok back up org minum arak..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-08-2009, 04:42 AM
Cuppy Cakes Cuppy Cakes is offline
Legendary Member

Cuppy Cakes's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Location: The Cascade, Bandung
Posts: 12,136
Poster Rank: #198
Thanked 35 Times
Active Level
My Mood:
Default

kanoute ni mmg bagus...dr dulu lg...
main bola pun bagus....
__________________
If you're keen to know more about Mortgage Reducing Term Assurance (MRTA), Mortgage Reducing Term Takaful (MRTT), Mortgage Level Term Assurance (MLTA) and/or Mortgage Level Term Takaful (MLTT), please pm/call/sms/whatsapp me for free consultation - o12-259 525tujuh.
Reply With Quote
  #5  
Old 25-08-2009, 04:56 AM
infosinar infosinar is offline
Super Active Member

infosinar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: melaka-singapore express
Posts: 3,717
Poster Rank: #1029
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

ssh nk jumpa pemain mcm ni..
__________________
Minuman Herba Fadhilat...
http://www.carigold.com/portal/forum...ad.php?t=59751
Reply With Quote
  #6  
Old 25-08-2009, 04:59 AM
MoShed MoShed is offline
Well-Known
Member

MoShed's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,241
Poster Rank: #374
Thanked 84 Times
Active Level
My Mood:
Default

cayalah Kanoute!!! ..dia ni yg sokong save pallestin dulu dan kena saman tu...score2 angkat baju tunjuk tshirt dalam tulis Palestina


Last edited by MoShed; 25-08-2009 at 05:05 AM..
Reply With Quote
  #7  
Old 25-08-2009, 05:02 AM
MoShed MoShed is offline
Well-Known
Member

MoShed's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,241
Poster Rank: #374
Thanked 84 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kanouté and his wife Fatima live in Sevilla with their two children.

Kanouté has been practising Islam since he was around the age of 20. He refused to wear a Sevilla shirt bearing the name of club sponsor 888.com, due to the fact the website is used for gambling. Gambling is against the principles of Islam. This meant that the club had to give him a brand-free jersey every match. The company, however, agreed to excuse him from their publicity campaigns in return for Kanouté wearing the sponsored kit, which was part of the players' contractual duties. In 2007 Kanouté paid more than US$700,000 out of pocket to buy a mosque in Sevilla. The contract on the premises had expired and the mosque was due to be sold. The Islamic Community of Spain confirmed it had requested Kanouté's aid after the mosque was put up for sale.[6]

Kanouté has also showed interest in a variety of humanitarian causes. In 2006 he launched an appeal to establish a 'Children’s Village' in Mali.[7] And after scoring a goal in a January 7, 2009 Copa Del Rey match with Deportivo La Coruña, Kanouté lifted his jersey and displayed a black shirt underneath emblazoned with the word "Palestine". The action was interpreted by BBC sources[8] as a protest against the Isreali incursion into the Gaza Strip ongoing at that time. Kanouté was cautioned with a yellow card for displaying a political message, and subsequently fined around 4,000 USD by the league.[8]

Sumber wiki
Reply With Quote
  #8  
Old 25-08-2009, 05:24 AM
am kurizawa am kurizawa is offline
Super Active Member

am kurizawa's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,699
Poster Rank: #1457
Thanked 15 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eboss View Post
REAL MADRID - Beberapa bintang bola sepak yang beragama Islam seperti Freddie Kanoute tetap berpuasa walaupun bermain dalam bulan Ramadan, lapor sebuah akhbar semalam.

Bekas penyerang kelab bola sepak Tottenham Hotspur di England itu, Kanoute kini bermain untuk kelab Sevilla di Sepanyol.

Pemain yang turut mengikuti langkah Kanoute adalah Mahamadou Diarra, Lassana Diara dan Karim Benzema dari kelab bola sepak Real Madrid.

Semasa bulan puasa, beberapa doktor terpaksa bekerja pada setiap masa bagi memikirkan formula terbaik sebagai rutin untuk memastikan pemain-pemain itu kekal cergas semasa bulan puasa.

Beberapa akhbar tabloid Sepanyol memainkan tajuk utama akhbar mengenai bulan puasa dan perdebatan sama ada pemain sepatutnya dibenarkan berpuasa dan bermain bola pada masa yang sama di bulan Ramadan.

Namun, Kanoute bertegas mahu meneruskan ibadah puasa dan bermain bola sepak di bulan Ramadan.

"Saya cuba untuk menghormati kepercayaan saya dan mengikut ajarannya selagi saya mampu.

"Semasa bulan Ramadan, saya memberikan sepenuh tenaga untuk kelab saya dan tidak mengecewakan rakan sepasukan.

"Setiap orang amat baik terhadap kami dan mereka memahami saya," kata Kanoute. - Agensi


perghh respect la!!
Reply With Quote
  #9  
Old 25-08-2009, 05:27 AM
aloong_05 aloong_05 is online now
Super Active Member

aloong_05's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,651
Poster Rank: #818
Thanked 42 Times
Active Level
My Mood:
Default

agak2 player arsenal yg muslim tu pose tak?
kene tanya ulam nie...
Reply With Quote
  #10  
Old 25-08-2009, 05:30 AM
AMICO66 AMICO66 is offline
Well-Known
Member

AMICO66's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: SRI MANJUNG
Posts: 9,181
Poster Rank: #324
Thanked 218 Times
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulillah...
tapi masih ada orang2 kita walaupun keje ringan je dan tak pakai kederat tapi tak puasa..
__________________
PREPAID MURAH ONEXOX, sila hubungi teman>> 010.6060038

http://www.bisnesprepaid2u.com/UchopKembara
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:34 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE