Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,592
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,701
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,248
More...
  #901  
Old 06-12-2009, 04:52 AM
speed_monster speed_monster is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 9
Poster Rank: #35102
Thanked 0 Times
Active Level
Default Hicom-Lube

Assalamualaikum....
berjumpa kembali. Di sini ingin saya cadangkan minyak yang sudah pasti ori (kerana dibeli direct dengan sold agent & dia kawan saya). Lebih senang contact aje no. ni 013-9911618 (Farid).
Dibawah adalah sebahagian dari detail product.

HICOM-LUB 9000
Fully synthetic
5W-40 SM/CF
(RM168.00)

Product Description
HICOM-LUB 9000 is a fully synthetic multi-grade motor oil for the latest model passenger cars requiring performance specifications meeting API SM. Developed to provide maximum protection for all passenger cars, including high performance cars and cars fitted with catalytic converters. The superior characteristic of Hicom-Lub 9000 motor oils are derived from the synthetic base stocks and specially selected additives to provide extended wear protection and long drain requirements.

Benefits
Excellent engine cleanliness
High oxidation resistance and thermal stability
Excellent protection against wear
Extended engine life

HICOM-LUB 7000
Semi synthetic
10W-40 SL/CF
(RM90.00)

Product Description
HICOM-LUB 7000 is formulated using synthetic base stock for modern passenger car gasoline engine exceeding the performance specification API SL. It is designed to provide improved anti-wear, increased oxidation control, enhanced engine cleanliness and effective protection against rust and corrosion. Hicom-Lub 7000 semi-synthetic motor oil provides maximum protection for the new generation of passenger cars and high performance cars.

Benefits
Excellent engine cleanliness
High oxidation resistance and thermal stability
Excellent protection against wear
Extended engine life


HICOM-LUB 5000
Multi-grade
20W-50 SL/CF
(RM60.00)

Product Description
HICOM-LUB 5000 is a modern high technology gasoline engine oil meeting or exceed API SL performance specification. The motor oil incorporates excellent anti-wear protection, protection against sludge and deposit formation and maximum protection for latest generation of passenger cars and high performance vehicles.

Benefits
Excellent level of engine protection for modern passenger cars
Superior resistance to oil thickening
Excellent protection against wear
Extended engine life

HICOM-LUB 3000
Multi-grade
10W-30 SL/CF
(RM50.00)

Product Description
HICOM-LUB 3000 is a modern high technology gasoline engine oil meeting or exceed API SL performance specification. The motor oil incorporates excellent anti-wear protection, protection against sludge and deposit formation and maximum protection for latest generation of passenger cars and high performance vehicles.

Benefits
Excellent level of engine protection for modern passenger cars
Superior resistance to oil thickening
Excellent protection against wear
Extended engine life


Sokonglah barangan tempatan....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #902  
Old 07-12-2009, 08:41 AM
yuzeri yuzeri is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 493
Poster Rank: #5878
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Sedona View Post
sini ader pilihan lube oil yg boleh dipercayai bagus.

1- shell ultra fully syn 5w-40 Rm 209 4 liter

2- petronas synthium 3000 fully syn 5w-40 Rm 199 4 liter

3- Castrol edge fully syn 5w-40 Rm 178 4 liter
Kena ingat semua monster ni pakai 6L. So kalau tak pandai takyah le beli sendiri nanti nak untung jadi rugi. Kalau gi kat SC dia jual Korea nya minyak 1L RM50. Ikut tuan-tuan lah....Kalau dapat beli yg ada 4L + 2L okey lah. Jangan beli 4L + 4L lepas tu simpan 2L untuk next servis rasanya tak elok kot maklumlah 6 bulan lagi baru nak pakai...Itu pendapat saya sahaja...
Reply With Quote
  #903  
Old 07-12-2009, 10:54 AM
langkawit langkawit is offline
Active Member

langkawit's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 626
Poster Rank: #5035
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

nasib baik... sy x guna model ni... klu x... mmg bnyk idea....
__________________
Jom Blogging dan CETAK DUIT
Reply With Quote
  #904  
Old 09-12-2009, 10:08 AM
din kuda din kuda is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 183
Poster Rank: #10402
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Haii..otai2 ...saya org baru dlm thread ini...minta tunjuk ajar dan bantuan.
Keta Monster Naza ria saya ada problem sikit pasal overheat la..
Simptomnya: Bila normal running(maknanya bawa keta jalan2 tanpa henti) temperature ok dibawah 3/4 tapi bila berhenti je dlm keadaan idling temperature start naik lebih dr 3/4 dan bole gi sampai ke maksimum temperature...and coolant dlm radiator semua overflow penuh di reserve tank sampai melimpah...
Action da ambil :
1.Tukar Fan baru...result masa sama
2.Buat bleeding radiator pun sama..Fan ada function high & slow speed
3.Radiator belum check utk flushing...????

Ada sapa2 otai dlm ni yang bole bantu apa yg perlu saya buat after this??
Perlu flushing radiator??
Workshop mana yg bole buat..kalu ada yg bole rekomen kat WS plzzz..area2 lembah klang
Fobia juga kena overheat ni??tgh risau ni...
Reply With Quote
  #905  
Old 09-12-2009, 10:30 AM
yuzeri yuzeri is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 493
Poster Rank: #5878
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by din kuda View Post
Haii..otai2 ...saya org baru dlm thread ini...minta tunjuk ajar dan bantuan.
Keta Monster Naza ria saya ada problem sikit pasal overheat la..
Simptomnya: Bila normal running(maknanya bawa keta jalan2 tanpa henti) temperature ok dibawah 3/4 tapi bila berhenti je dlm keadaan idling temperature start naik lebih dr 3/4 dan bole gi sampai ke maksimum temperature...and coolant dlm radiator semua overflow penuh di reserve tank sampai melimpah...
Action da ambil :
1.Tukar Fan baru...result masa sama
2.Buat bleeding radiator pun sama..Fan ada function high & slow speed
3.Radiator belum check utk flushing...????

Ada sapa2 otai dlm ni yang bole bantu apa yg perlu saya buat after this??
Perlu flushing radiator??
Workshop mana yg bole buat..kalu ada yg bole rekomen kat WS plzzz..area2 lembah klang
Fobia juga kena overheat ni??tgh risau ni...
Otai-otai (shadownightking1 & NazaRia2005) ngah cuti lagi ni. Overheat macam2 boleh dikaitkan. Kalau berani leh cuba stop leak just masuk dalam radiator. Harga bawah RM20. Kalau ni berjaya maknanya adalah kebocoran kat mana2.

Itu hanya pendapat saya sahaja. Harap Tok Penghulu ngan Tok Sidang udah-udah le cuti tu...Ramai orang dah start mengadu ni.
Reply With Quote
  #906  
Old 09-12-2009, 10:37 AM
din kuda din kuda is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 183
Poster Rank: #10402
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Tq bro..stop leak tu just masukkan dalam radiator ka??
Lets say kalu berjaya..maksud bro ada bocor kat mana2 tu kena buat sesuatu la yerr??
Reply With Quote
  #907  
Old 09-12-2009, 10:38 AM
din kuda din kuda is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 183
Poster Rank: #10402
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Tq bro Yuzeri..stop leak tu just masukkan dalam radiator ka??
Lets say kalu berjaya..maksud bro ada bocor kat mana2 tu kena buat sesuatu la yerr??
Reply With Quote
  #908  
Old 09-12-2009, 11:42 AM
yuzeri yuzeri is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 493
Poster Rank: #5878
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by din kuda View Post
Tq bro Yuzeri..stop leak tu just masukkan dalam radiator ka??
Lets say kalu berjaya..maksud bro ada bocor kat mana2 tu kena buat sesuatu la yerr??
Ye masukkan je dalam radiator. Kalau ok biar je lah tak yah le buat apa2 tapi seeloknya tau lah puncanya so senang lah nak buat kalau dah ada ongkosnya. Kat ACE Hardware ada jual saya pun ada beli dua buat standby dalam kete. Sediakan payung sebelum hujan.
Reply With Quote
  #909  
Old 09-12-2009, 11:56 AM
din kuda din kuda is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 183
Poster Rank: #10402
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by yuzeri View Post
ye masukkan je dalam radiator. Kalau ok biar je lah tak yah le buat apa2 tapi seeloknya tau lah puncanya so senang lah nak buat kalau dah ada ongkosnya. Kat ace hardware ada jual saya pun ada beli dua buat standby dalam kete. Sediakan payung sebelum hujan.
tq bro..i cuba dulu..aft comeback ok bro..
Tapi nak tanya bro..bro pernah ada pengalaman buat flushing radiator tak???
Kalu pernah bole share sikit cam mana cara dibuat..bkn apa takut2kena awta dgn kedai ajer..faham2 je la keta monster ni mcm2 depa ketuk kan..

Anyway tq..i akan cuba stop leak radiator dulu pastu baru nak fikir pasal flushing radiator kalu tak ok...
Opps lupa brapa lama bole tahan kalu pakai leak stop ni...kena sentiasa taruk ka??
Reply With Quote
  #910  
Old 09-12-2009, 12:22 PM
yuzeri yuzeri is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 493
Poster Rank: #5878
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by din kuda View Post
tq bro..i cuba dulu..aft comeback ok bro..
Tapi nak tanya bro..bro pernah ada pengalaman buat flushing radiator tak???
Kalu pernah bole share sikit cam mana cara dibuat..bkn apa takut2kena awta dgn kedai ajer..faham2 je la keta monster ni mcm2 depa ketuk kan..

Anyway tq..i akan cuba stop leak radiator dulu pastu baru nak fikir pasal flushing radiator kalu tak ok...
Opps lupa brapa lama bole tahan kalu pakai leak stop ni...kena sentiasa taruk ka??
Radiator flushing kos bawah RM100 tapi gi kedai tanya dulu kos dia baru buat. Stop leak ni akan seal bergantung berapa besar kawasannya dan biasanya lama boleh bertahan. Baca arahan dia. Biasanya lepas isi biar enjin running dlm beberapa minit dengan econ dihidupkan.

Kalau tak ok jugak mungkin water pump atau termostat ada problem.

Last edited by yuzeri; 09-12-2009 at 12:35 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:06 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE