Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 6,016
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 30,123
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,520
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-08-2009, 12:47 AM
shadowknightking1 shadowknightking1 is offline
Normal Member

shadowknightking1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 441
Poster Rank: #5995
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Wink Khas untuk pemilik KIA Carnival / Naza Ria

Kepada yang berjaya menaiktarfkan kenderaan anda menjadi satu kebanggaan dan kepuasan hati anda, sila sumbangkan idea anda kepada rakan rakan pemilik KIA Carnival / Naza Ria yang berminat nak jadikan kenderaan mereka sesuatu yang boleh dibanggakan

Last edited by shadowknightking1; 17-10-2009 at 07:22 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-08-2009, 12:55 AM
usmarika usmarika is offline
Active Member

usmarika's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 527
Poster Rank: #5349
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by shadowknightking1 View Post
Kepada yang berjaya menaiktarfkan kenderaan anda menjadi satu kebanggaan dan kepuasan hati anda, sila sumbangkan idea anda kepada rakan rakan pemilik KIA Carnival / Naza Ria yang berminat nak jadikan kederaan mereka sesuatu yang boleh dibanggakan
Tahniah shadowknightking1 karana buka thread ni.
semoga thread ni nanti dapat membantu pemilik Raksasa ni.
Kita harap juga pemilik Raksasa dari kelab berbayar tu sudikan lah copy & paste bahan dari sana kesini.
Kami nak jengok sana tak sampai,pagar tinggi sangat.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2009, 01:15 AM
shadowknightking1 shadowknightking1 is offline
Normal Member

shadowknightking1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 441
Poster Rank: #5995
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by usmarika View Post
Tahniah shadowknightking1 karana buka thread ni.
semoga thread ni nanti dapat membantu pemilik Raksasa ni.
Kita harap juga pemilik Raksasa dari kelab berbayar tu sudikan lah copy & paste bahan dari sana kesini.
Kami nak jengok sana tak sampai,pagar tinggi sangat.

tak pa nanti lama lama pagaq depa akan runtuh...
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2009, 08:22 AM
shadowknightking1 shadowknightking1 is offline
Normal Member

shadowknightking1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 441
Poster Rank: #5995
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Gua ader dgr dari seorang mekanik yang Halfcut atau enjin lantai Kia Carnival dari Japan (Japan Spec) tak der masalah seperti yang Malaysia dan kebanyakan UK, US dan Australian spec alami...

Die cakap die boleh convert enjin dari jenis sama dgn kos RM 10k siap tukar taming belt, water pump, water host dan inspection...

Saya tak pasti kesahihan maklumat ini kerana saya tak dapat nak cari bukti dari customer yang dah buat degan makanik ni.. Makanik ni ade kat Taman Sri Rampai New Business area..
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2009, 08:34 AM
usmarika usmarika is offline
Active Member

usmarika's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 527
Poster Rank: #5349
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Saya pun tengah fikir2 nak repair ker nak tukar enjin terus.
pasal keta pun dah liking.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2009, 01:51 PM
neosa neosa is offline
Active Member

neosa's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 978
Poster Rank: #3429
Thanked 0 Times
Active Level
Default

apesal kete ni??? ada prob sampai kena tukar enjin.. rasanya harga dia masuk malaysia dulu 160k+++.. mahal takkan kualiti lagi truk dari proton kut..
Reply With Quote
  #7  
Old 06-08-2009, 05:00 PM
1305 1305 is offline
Well-Known
Member

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,353
Poster Rank: #542
Thanked 55 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by neosa View Post
apesal kete ni??? ada prob sampai kena tukar enjin.. rasanya harga dia masuk malaysia dulu 160k+++.. mahal takkan kualiti lagi truk dari proton kut..
kalau korang kata proton tu teruk, kia carnival ni lagi la ce !#@%$^&$*#**&^%&$#%@#$%$#%^&*%$#@&^&*^%$#%^^%$$##% &*&*(**(.... kualiti dia... panjang aku mencarut...

yang belia kia carnival mmg tertipu, yang beli naza ria, kurang sikit kena tipu...

heheheheh
__________________
KUDA-KUDA BUMBUNG BESI, TRUSSES, BARANG BUMBUNG, GANTI BUMBUNG, SHOP DWG LWS TRUSS? SILAKAN KE LINK BERIKUT;

Reply With Quote
  #8  
Old 06-08-2009, 05:58 PM
acan acan is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2009
Location: i'm here ~ -_-"
Posts: 19,527
Poster Rank: #86
Blog Entries: 3
Thanked 15 Times
Active Level
My Mood:
Default

stkt ni dnga2 prob enjen jer..
masalah kualiti part lain xdnga lg..
__________________
sedang ketiduran..
Reply With Quote
  #9  
Old 06-08-2009, 06:29 PM
usmarika usmarika is offline
Active Member

usmarika's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 527
Poster Rank: #5349
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 1305 View Post
kalau korang kata proton tu teruk, kia carnival ni lagi la ce !#@%$^&$*#**&^%&$#%@#$%$#%^&*%$#@&^&*^%$#%^^%$$##% &*&*(**(.... kualiti dia... panjang aku mencarut...

yang belia kia carnival mmg tertipu, yang beli naza ria, kurang sikit kena tipu...

heheheheh
Nazaria pun sama jugak.
cuma kita orang lebih x dari y jer.
semua pemilik menyorok masalah mereka dalam pagar tinggi.

sebelum aku pakai dulu, cuba2 gak lah cari maklumat kat internet.
tapi hampehhh.
semua kena pakai dulu,jadi ahli berbayar dulu.baru boleh tengok kurap panau dalam kelambu.
kalau tanya pemilik2nya semua cakap ok jer.
mereka takut rega jatuh macam buah kelapa.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-08-2009, 07:16 PM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,447
Poster Rank: #160
Thanked 448 Times
Active Level
Default

bos aku nyer ria tuh rosak panel aircond kat depan dashboard tuh.. g kat naza sc tukar overall kena rm2k! huhuhuhu.. padahal keta tuh baru lagik
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:59 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE