Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Jenaka, Lawak, Kelakar

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-09-2006, 03:10 PM
azlann1981 azlann1981 is offline
Super Active

azlann1981's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2006
Location: Selangor-Kuala Lumpur
Posts: 5,372
Thanks (Received): 162
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default Surat Berhenti kerja ^ ^

ULIANA BANOUS BT CHE ROSS


NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600


MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG. 19 DEC 2005

TUAN,


PER : SURAT BERHENTI KERJA


Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII.......... Kasut takde sponge pulak!!!!!
6. Bas kilang tersangat laju.... Tersangat BAHAYA.....
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk.....
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GAT HOUSE nak bali kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu.... Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...
12. Boss kadang 2 ok kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah 2 lain tak memuaskan contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAK TAPI KUT TAK SANGUP DENGAK KUT!!!!

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ............
tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya. Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya........ IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI LLLAAAMMMBUNG...............
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-09-2006, 03:21 PM
zuljaalaa zuljaalaa is offline
Legendary Member

zuljaalaa's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2006
Location: Alor Setar ---> KL --> Penang -> KL ->Penang -> KL
Posts: 11,833
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Re: Surat Berhenti kerja ^ ^

Quote:
Originally Posted by azlann1981
ULIANA BANOUS BT CHE ROSS


NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600


MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG. 19 DEC 2005

TUAN,


PER : SURAT BERHENTI KERJA


Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII.......... Kasut takde sponge pulak!!!!!
6. Bas kilang tersangat laju.... Tersangat BAHAYA.....
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk.....
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GAT HOUSE nak bali kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu.... Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...
12. Boss kadang 2 ok kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah 2 lain tak memuaskan contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAK TAPI KUT TAK SANGUP DENGAK KUT!!!!

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ............
tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya. Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya........ IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI LLLAAAMMMBUNG...............
company lama aku kat situ Bukit Minyak.. Solectron.. surat tu plak bertarikh 19 Dec 2005 sama ngan tarikh surat yang aku bagi kat boss aku waktu nak berenti cuma isi dier memang lah tak sama

Apakah semua ini?? Ada kena mengena ke nie?? Atau secara kebetulan?? :? :? :?
__________________
6
Reply With Quote
  #3  
Old 14-09-2006, 03:50 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,393
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

MOhd yusop tu memang ada ke?
Reply With Quote
  #4  
Old 14-09-2006, 07:01 PM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,575
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default Re: Surat Berhenti kerja ^ ^

Quote:
Originally Posted by azlann1981
Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ............
tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya. Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya........ IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI LLLAAAMMMBUNG...............
tak cayerrr lah.
"IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI PEMBOHONG"

:smt021 :smt021 :smt021
Reply With Quote
  #5  
Old 14-09-2006, 07:14 PM
zerylll zerylll is offline
Active Member

zerylll's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam, Klang, Kajang
Posts: 1,158
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Kui kui kui..

Mana ade org tulis surat berhenti kerja gini..
Reply With Quote
  #6  
Old 14-09-2006, 07:21 PM
dienbiz dienbiz is offline
Active Member

dienbiz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2006
Location: Kelantan <-> Terengganu <-> Kelantan <-> Putrajaya
Posts: 2,439
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Tak logik tu....
__________________
-------------------------------------------------------------------------
Onexoxempire.com --/ /-- Carigold.com/blog
Reply With Quote
  #7  
Old 14-09-2006, 08:48 PM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,575
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zerylll
Kui kui kui..

Mana ade org tulis surat berhenti kerja gini..
email ke [email protected] leh la cam tuh.
aku sokong zerylll 500%.

:smt023 :smt023 :smt023
Reply With Quote
  #8  
Old 14-09-2006, 09:43 PM
awise awise is offline
Regular

awise's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2006
Location: Damansara
Posts: 348
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ini la luahan hati paling takdak kaver2 dah...
luah habis semua...
ke nak loyar buruk ni?
ekekeke...
Reply With Quote
  #9  
Old 14-09-2006, 10:25 PM
cariemas cariemas is offline
Active Member

cariemas's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2006
Location: CayL
Posts: 1,147
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nampaknya orang yang tulis surat berhenti dah nekad nak main online biz.. kat opis lama lak aku jadi tukang bagi template surat berhenti keje..

last last aku berhenti koje gak
__________________
Pengambilan Terbuka sebagai Perajurit Muda (Lelaki/ Wanita), Tentera Darat Malaysia. Tarikh tutup 27 Mei, 2013. Iklan .
http://static.jobsmalaysia.gov.my/ht...JobsMy0313.pdf
Reply With Quote
  #10  
Old 15-09-2006, 11:40 AM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,575
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by awise
ini la luahan hati paling takdak kaver2 dah...
luah habis semua...
ke nak loyar buruk ni?
ekekeke...
ayat akhir ko tu yg tul 500%
hehehe.

:smt021 :smt021 :smt021
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jangan Jilat Pelekat Sampul Surat wan12345 Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik 67 21-09-2015 12:49 PM
surat dari IBLIS acid_burng Religious Talk 7 24-05-2013 12:21 AM
peluang kerja lazman Vacancies 20 27-02-2009 04:02 PM
Surat untuk Tengku Zawyah missdealova Jenaka, Lawak, Kelakar 25 18-03-2008 09:57 PM
Tip berhenti merokok wan12345 Santai, Others 91 02-11-2007 12:34 AM