Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,490
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,681
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,477
More...
  #1  
Old 15-06-2009, 11:40 PM
kintaroame kintaroame is offline
Junior Member

kintaroame's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 85
Poster Rank: #15079
Thanked 8 Times
Active Level
Default Kiosk di hypermarket

Salam,

Sifu2 sekalian..Saya cadang nk ambik kiosk untuk berniaga kt TESCO yg baru nk open kt tempat saya. Pihak TESCO perlukan proposal paper untuk kelulusan sewa tapak kiosk.

Rasanya tak perlu la detail macam RP tu sbb bukan plan nk buat loan.Ada sesiapa yg pernah buat proposal untuk kiosk kt mana2 pasaraya ke? Atau siapa yg ada pengalaman dengan kiosk kt pasaraya, boleh tak bagi pandangan..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-06-2009, 11:53 PM
neosa neosa is offline
Active Member

neosa's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 980
Poster Rank: #3531
Thanked 0 Times
Active Level
Default

kan ada spec kat borang tesco tu.. follow je la..
Reply With Quote
  #3  
Old 16-06-2009, 12:11 AM
Jutawan Jutawan is offline
Well-Known
Member

Jutawan's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Oct 2006
Location: Banting Selangor Malaysia Asia
Posts: 7,454
Poster Rank: #416
Thanked 180 Times
Active Level
My Mood:
Cool

Quote:
Originally Posted by kintaroame View Post
Salam,

Sifu2 sekalian..Saya cadang nk ambik kiosk untuk berniaga kt TESCO yg baru nk open kt tempat saya. Pihak TESCO perlukan proposal paper untuk kelulusan sewa tapak kiosk.

Rasanya tak perlu la detail macam RP tu sbb bukan plan nk buat loan.Ada sesiapa yg pernah buat proposal untuk kiosk kt mana2 pasaraya ke? Atau siapa yg ada pengalaman dengan kiosk kt pasaraya, boleh tak bagi pandangan..
Susah juga nak buka niaga bukak kiosk nih???
Reply With Quote
  #4  
Old 26-06-2009, 11:43 PM
geniusneuro geniusneuro is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (30)
Join Date: Nov 2008
Location: dalam LONGKANG
Posts: 19,656
Poster Rank: #89
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

emmm, nak sewa kat tesco ke?
leceh la tesco ni, rules die ktat sgt, kat tempat aku, die da sediakan kiosk cart untuk penyewa, korg x leh bace paper kat kart, x leh makan kat kart, byk bende x leh, ketat gile rules die, so aku pon sewa la kiosk kat cawangan the store semenyih sentral je, sgt best, murah gak, n no rules beb! juz kne ikut ruang yg kite sewa je la, ape pon, nak sewa kat tesco, pastikan kwasan tu ramai customer... coz tesco semenyih i, sunyi sepi, xde org lalu pon dalam tu, rugila ko sewa kalo xde customer kan?
huhuhu
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●[/B][/COLOR][/CENTER]
[B][COLOR="Purple"][CENTER]saya mendoakan agar TASNEEM tabah dalam menjalani kehidupan dan kesejahteraan di dunia juga akhirat..Amiiinn..:)[/CENTER][/COLOR][/B]
Reply With Quote
  #5  
Old 27-06-2009, 08:14 AM
fizzy86 fizzy86 is offline
Well-Known
Member

fizzy86's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Feb 2009
Location: otaiubatkuat.com
Posts: 7,319
Poster Rank: #430
Thanked 37 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by geniusneuro View Post
emmm, nak sewa kat tesco ke?
leceh la tesco ni, rules die ktat sgt, kat tempat aku, die da sediakan kiosk cart untuk penyewa, korg x leh bace paper kat kart, x leh makan kat kart, byk bende x leh, ketat gile rules die, so aku pon sewa la kiosk kat cawangan the store semenyih sentral je, sgt best, murah gak, n no rules beb! juz kne ikut ruang yg kite sewa je la, ape pon, nak sewa kat tesco, pastikan kwasan tu ramai customer... coz tesco semenyih i, sunyi sepi, xde org lalu pon dalam tu, rugila ko sewa kalo xde customer kan?
huhuhu
yg sewa kios shari rm80 tu ek?kat sna ada byk kios jual hanpon x?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2009, 12:21 AM
kintaroame kintaroame is offline
Junior Member

kintaroame's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 85
Poster Rank: #15079
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by neosa View Post
kan ada spec kat borang tesco tu.. follow je la..
Memang ada borang..tp bila call tesco diorg kata nk proposal jugak. Biasa la bila dh ramai sgt org apply, diaorg pun susahkan kita sket ler..
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2009, 12:31 AM
kintaroame kintaroame is offline
Junior Member

kintaroame's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 85
Poster Rank: #15079
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by geniusneuro View Post
emmm, nak sewa kat tesco ke?
leceh la tesco ni, rules die ktat sgt, kat tempat aku, die da sediakan kiosk cart untuk penyewa, korg x leh bace paper kat kart, x leh makan kat kart, byk bende x leh, ketat gile rules die, so aku pon sewa la kiosk kat cawangan the store semenyih sentral je, sgt best, murah gak, n no rules beb! juz kne ikut ruang yg kite sewa je la, ape pon, nak sewa kat tesco, pastikan kwasan tu ramai customer... coz tesco semenyih i, sunyi sepi, xde org lalu pon dalam tu, rugila ko sewa kalo xde customer kan?
huhuhu
Ye ke..itu macam ke tesco..nk jaga standard diaorg kot..tak apa lah kalau rules ketat pun. Saya plan untuk bagi org lain jaga sbb saya ada komitmen lain. Leh bgtau harga sewa kt the store tu? Kalau kt tesco lak berapa ek? Ada sampai 3-4k ke? Saya plan kt tesco Rawang yg under construction sekarang ni..Harap2 tak sepi lah sebab dekat main road KL-Rawang.
Reply With Quote
  #8  
Old 18-11-2011, 08:20 PM
pijoe pijoe is offline
Advanced Trader
IKOfx Official
Support Staff

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 10,887
Poster Rank: #238
Thanked 644 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku up je lah yang ni kot kot sapa ada sample proposal untuk buka kiosk atau shop lot di hypermarket atau mall... boleh kasi aku pinjam...
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
ELLIOTT WAVE FORECAST BERMULA JAN 2014 : CLICK HERE

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:58 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE