Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 1,003
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,104
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,315
More...
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-06-2009, 11:40 PM
kintaroame kintaroame is offline
Junior

kintaroame's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 85
Poster Rank: #16195
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default Kiosk di hypermarket

Salam,

Sifu2 sekalian..Saya cadang nk ambik kiosk untuk berniaga kt TESCO yg baru nk open kt tempat saya. Pihak TESCO perlukan proposal paper untuk kelulusan sewa tapak kiosk.

Rasanya tak perlu la detail macam RP tu sbb bukan plan nk buat loan.Ada sesiapa yg pernah buat proposal untuk kiosk kt mana2 pasaraya ke? Atau siapa yg ada pengalaman dengan kiosk kt pasaraya, boleh tak bagi pandangan..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-06-2009, 11:53 PM
neosa neosa is offline
Active Member

neosa's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,005
Poster Rank: #3833
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

kan ada spec kat borang tesco tu.. follow je la..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 16-06-2009, 12:11 AM
Jutawan Jutawan is offline
Super Active

Jutawan's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Oct 2006
Location: Banting Selangor Malaysia Asia
Posts: 7,457
Poster Rank: #514
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Cool

Quote:
Originally Posted by kintaroame View Post
Salam,

Sifu2 sekalian..Saya cadang nk ambik kiosk untuk berniaga kt TESCO yg baru nk open kt tempat saya. Pihak TESCO perlukan proposal paper untuk kelulusan sewa tapak kiosk.

Rasanya tak perlu la detail macam RP tu sbb bukan plan nk buat loan.Ada sesiapa yg pernah buat proposal untuk kiosk kt mana2 pasaraya ke? Atau siapa yg ada pengalaman dengan kiosk kt pasaraya, boleh tak bagi pandangan..
Susah juga nak buka niaga bukak kiosk nih???
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 26-06-2009, 11:43 PM
geniusneuro geniusneuro is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (30)
Join Date: Nov 2008
Location: dalam LONGKANG
Posts: 19,781
Poster Rank: #108
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

emmm, nak sewa kat tesco ke?
leceh la tesco ni, rules die ktat sgt, kat tempat aku, die da sediakan kiosk cart untuk penyewa, korg x leh bace paper kat kart, x leh makan kat kart, byk bende x leh, ketat gile rules die, so aku pon sewa la kiosk kat cawangan the store semenyih sentral je, sgt best, murah gak, n no rules beb! juz kne ikut ruang yg kite sewa je la, ape pon, nak sewa kat tesco, pastikan kwasan tu ramai customer... coz tesco semenyih i, sunyi sepi, xde org lalu pon dalam tu, rugila ko sewa kalo xde customer kan?
huhuhu
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●[/B][/COLOR][/CENTER]
[B][COLOR="Purple"][CENTER]saya mendoakan agar TASNEEM tabah dalam menjalani kehidupan dan kesejahteraan di dunia juga akhirat..Amiiinn..:)[/CENTER][/COLOR][/B]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 27-06-2009, 08:14 AM
fizzy86 fizzy86 is offline
Super Active

fizzy86's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Feb 2009
Location: otaiubatkuat.com
Posts: 7,370
Poster Rank: #524
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by geniusneuro View Post
emmm, nak sewa kat tesco ke?
leceh la tesco ni, rules die ktat sgt, kat tempat aku, die da sediakan kiosk cart untuk penyewa, korg x leh bace paper kat kart, x leh makan kat kart, byk bende x leh, ketat gile rules die, so aku pon sewa la kiosk kat cawangan the store semenyih sentral je, sgt best, murah gak, n no rules beb! juz kne ikut ruang yg kite sewa je la, ape pon, nak sewa kat tesco, pastikan kwasan tu ramai customer... coz tesco semenyih i, sunyi sepi, xde org lalu pon dalam tu, rugila ko sewa kalo xde customer kan?
huhuhu
yg sewa kios shari rm80 tu ek?kat sna ada byk kios jual hanpon x?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 09-07-2009, 12:21 AM
kintaroame kintaroame is offline
Junior

kintaroame's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 85
Poster Rank: #16195
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by neosa View Post
kan ada spec kat borang tesco tu.. follow je la..
Memang ada borang..tp bila call tesco diorg kata nk proposal jugak. Biasa la bila dh ramai sgt org apply, diaorg pun susahkan kita sket ler..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 09-07-2009, 12:31 AM
kintaroame kintaroame is offline
Junior

kintaroame's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 85
Poster Rank: #16195
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by geniusneuro View Post
emmm, nak sewa kat tesco ke?
leceh la tesco ni, rules die ktat sgt, kat tempat aku, die da sediakan kiosk cart untuk penyewa, korg x leh bace paper kat kart, x leh makan kat kart, byk bende x leh, ketat gile rules die, so aku pon sewa la kiosk kat cawangan the store semenyih sentral je, sgt best, murah gak, n no rules beb! juz kne ikut ruang yg kite sewa je la, ape pon, nak sewa kat tesco, pastikan kwasan tu ramai customer... coz tesco semenyih i, sunyi sepi, xde org lalu pon dalam tu, rugila ko sewa kalo xde customer kan?
huhuhu
Ye ke..itu macam ke tesco..nk jaga standard diaorg kot..tak apa lah kalau rules ketat pun. Saya plan untuk bagi org lain jaga sbb saya ada komitmen lain. Leh bgtau harga sewa kt the store tu? Kalau kt tesco lak berapa ek? Ada sampai 3-4k ke? Saya plan kt tesco Rawang yg under construction sekarang ni..Harap2 tak sepi lah sebab dekat main road KL-Rawang.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 18-11-2011, 08:20 PM
pijoe pijoe is offline
IKOfx Official
Support Staff

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 11,964
Poster Rank: #244
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku up je lah yang ni kot kot sapa ada sample proposal untuk buka kiosk atau shop lot di hypermarket atau mall... boleh kasi aku pinjam...
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
JOIN COPYTRADE INTER-BROKER - CLICK HERE

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 12:29 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you