Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Info, Debate

Info, Debate Perkongsian info bermanfaat untuk semua. Perdebatan mengenai sesuatu isu. Semuanya di sini. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,090
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,693
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,131
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 20-05-2009, 12:20 PM
kni kni is offline
Well-Known
Member

kni's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: Credit Suisse Hq
Posts: 9,493
Poster Rank: #300
Thanked 88 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pijoe View Post
belajar penat penat takkan nak keja buat sales door to door kot..... mestilah memilih...taraf executive....gaji rm1800 ke atas... gaji rm1k apa nak makan kat KL??? kalau duduk kampung tu lain la cerita...
hish... gaji Rm1800 tu drebar bas ekspress dah boleh dpt...
layan trip jer dah settle... kalau campur komisyen lain...
pergh... senang2 jer...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 20-05-2009, 12:28 PM
Norfazli Norfazli is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,200
Poster Rank: #1197
Thanked 89 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by marwan82 View Post
aku pon frust sgt pasal kerja ni... aku x dpt nak jd engineer...sedih wooo belajar penat2 diploma ada, deg pon ada tp sama jgk ngan orang lain yg ada spm jer... last aku pilih kerja yg x yah pakai sijil2 suma... aku jd electrician jer...tp kat offshore... best jgk bleh buat duit maa...sekali balik offshore bleh laa bw rm5K- 6k.
moral of the story:
x ingin aku jd engineer dh... kerja di bidang oil and gas banyak sgt kekosongan.... dr tukang sapu, tukang masak sampai ke bos2 engineer pon ada..cuma jgn laa memilih sgt... yg penting pandai carik 'lobang' hahahaha
tahniah untuk bro
Reply With Quote
  #23  
Old 20-05-2009, 12:30 PM
kni kni is offline
Well-Known
Member

kni's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: Credit Suisse Hq
Posts: 9,493
Poster Rank: #300
Thanked 88 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kni View Post
hish... gaji Rm1800 tu drebar bas ekspress dah boleh dpt...
layan trip jer dah settle... kalau campur komisyen lain...
pergh... senang2 jer...


ni cth iklan drebar bas...


Code:
Baru baru ni pada 14 Mei 2008 ada temuduga terbuka bagi jawatan Pemandu Bas Ekspress bagi laluan Pontian, Muar, KL, Lumut, Ipoh, Penang, Alor Star dan Bukit Kayu Hitam.

Pembukaan perjalanan ekspress akan dijalankan secara berperingkat2 mulai bulan Ogos. Insyaallah.

Sambutan amat menggalakkan. Lebih kurang 50 orang yang hadir.
Kalau sape2 yang terlepas temuduga tu boleh datang ke Ibupejabat

Syarikat Pengangkutan Maju Berhad.
24 Jalan Petaling,
Kawasan Perindustrian Larkin,
80350 Johor Bahru.

Jam 9.00 pagi.
Bawa bersama 2 keping gambar ukuran passport, Lesen dan sijil kursus PSV original dan salinan.
Kalau ada sijil yang lain ( SRP,SPM,SPMV,STPM, atau apa2 sijil kemahiran) bawak sekali.

Perhatian.......

Ekspress Maju tak ambil pemandu Part Time atau Freelancer.
Semua jawatan pemandu adalah tetap.
Reply With Quote
  #24  
Old 21-05-2009, 03:54 AM
infosinar infosinar is offline
Super Active Member

infosinar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: melaka-singapore express
Posts: 3,717
Poster Rank: #1020
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

xnk start dr mula..
tau2 nk gaji besar..
tp pengalaman habok pon xde..
cuma cagarkan selai sijil je..
mmg kurang mncukupi..
__________________
Minuman Herba Fadhilat...
http://www.carigold.com/portal/forum...ad.php?t=59751
Reply With Quote
  #25  
Old 21-05-2009, 09:29 AM
mostwanted mostwanted is offline
Super Active Member

mostwanted's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,981
Poster Rank: #1296
Thanked 43 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pun mcm tu gk.dok tunggu keja.sampai 7 bulan menggangur...skrang ni baru dpt keja.walaupun gaji x banyak ngat mcm yg aku idamkn tapi ok la still ada income untk aku kn.org kata ambik pengalaman dulu.dh ada pengalaman bru la bleh demand skit.cmtula pendapat aku...
Reply With Quote
  #26  
Old 21-05-2009, 11:53 AM
-KampungBoy- -KampungBoy- is offline
Active Member

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,170
Poster Rank: #3101
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Kurang kemahiran komunikasi
Reply With Quote
  #27  
Old 11-03-2010, 09:34 PM
Norfazli Norfazli is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,200
Poster Rank: #1197
Thanked 89 Times
Active Level
Default

tambah kemahiran berfikir boleh membantu siswazah menyelesaikan masalah ini
ramai orang boleh berfikir, tetapi kemahiran berfikir perlu dipelajari juga
Reply With Quote
  #28  
Old 11-03-2010, 09:38 PM
orga21 orga21 is online now
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,369
Poster Rank: #2721
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

perangkap corb web kot
Reply With Quote
  #29  
Old 11-03-2010, 10:02 PM
SiRentap SiRentap is online now
Well-Known
Member

SiRentap's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Location: Borneo Island
Posts: 6,575
Poster Rank: #541
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

klu dgn swasta keje office..kena fluent english la tuh
Reply With Quote
  #30  
Old 11-03-2010, 10:05 PM
f1fanz_90 f1fanz_90 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Location: KK
Posts: 1,685
Poster Rank: #2275
Thanked 31 Times
Active Level
Default

jalan terbaik

buat bisnes, tp better buat dgn kawan yg rapat

buat bisnes yg support each other

sbgi cth, ada tempat mak saya blajar buat kek

mamat cina yg buka tempat blajar ni, then kwn dia buat biz, support brg buat kek, lbey kurang mcm 2 la
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:39 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE