Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Adakah Anda Peduli Tentang Masalah Kekurangan Doktor Di Hospital Kerajaan
Ya 79 86.81%
Tidak 10 10.99%
Tidak Tahu 2 2.20%
Voters: 91. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-05-2009, 08:13 AM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default Mengapa Masalah Kekurangan Doktor Di Hospital Kerajaan Berlaku?Sila Beri Pendapat

1.Masalah kekurangan doktor di hospital kerajaan tidak dinafikan membawa banyak kesan kepada rakyat.

2.Cuba bagi pendapat anda mengapa masalah kekurangan doktor di hospital kerajaan berlaku?

Update:

1.Jumlah doktor kerajaan lebih kurang 15,000 orang.

2.Jumlah penduduk ialah 27 juta.

Last edited by Norfazli; 13-05-2010 at 06:47 AM..
Reply With Quote
Thanks AzMiLLioNaiRe thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-05-2009, 08:29 AM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ok.aku mulakan dahulu.ini pendapat aku.

ia dipanggil "kesan kerana akibat"

kekurangan bilangan doktor kerajaan akan mengurangkan lagi bilangan doktor kerajaan.

contoh:

apabila kekurangan doktor berlaku,beban kerja doktor yang ada akan bertambah.tekanan kerja juga bertambah.mereka terpaksa melakukan sesuatu beban kerja yang banyak dalam masa yang lama.

ini akan menyebabkan ada yang akan berhenti kerja dan memasuki sektor swasta atau membuka klinik sendiri.

kitaran ini akan terus berulang kepada doktor kerajaan.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2009, 08:36 AM
zeal_tech zeal_tech is offline
Super Active

zeal_tech's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Aug 2008
Location: Dengan Hikmah Kita Meneroka
Posts: 7,890
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

salah 1 sbb maybe....
student2 medic kat oversea lebih rela kena denda ngan JPA sbb x balik berkhidmat di malaysia......
depa lebih suke berkhidmat di luar negara sbb lebih masyuk kot....
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-05-2009, 08:38 AM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zeal_tech View Post
salah 1 sbb maybe....
student2 medic kat oversea lebih rela kena denda ngan JPA sbb x balik berkhidmat di malaysia......
depa lebih suke berkhidmat di luar negara sbb lebih masyuk kot....
ya.saya setuju.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-05-2009, 08:39 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,803
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 52
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

korang tahu doktor kerajaan ada yang bekerja dalam keadaan tertekan... ada matron2 yang tidak hormat doktor.. doktor kena maki dsb.. gaji rendah.. tanyalah kawan2 doktor korang yang kena kerajaan.. seronok ke kerja kat ctu..
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 06-05-2009, 08:41 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,561
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

kena tahan selalu oncall.......sebb tu ramai dr bujang....pasangan xsanggup nak terima hakikat...
Reply With Quote
  #7  
Old 06-05-2009, 08:42 AM
zeal_tech zeal_tech is offline
Super Active

zeal_tech's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Aug 2008
Location: Dengan Hikmah Kita Meneroka
Posts: 7,890
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
korang tahu doktor kerajaan ada yang bekerja dalam keadaan tertekan... ada matron2 yang tidak hormat doktor.. doktor kena maki dsb.. gaji rendah.. tanyalah kawan2 doktor korang yang kena kerajaan.. seronok ke kerja kat ctu..

matron2 tu apa ek tokputih...?
tp mmg le...
sbb tu ramai yg doktor kerajaan lebih ske buka klinik sendiri....
rasanya gaji depa ni perlu dpertimbangkan lg....
lg2 kalu yg doktor pakar....
sbb kire depa ni golongan professional...
x boleh dpandang rendah....
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 06-05-2009, 08:47 AM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zeal_tech View Post

matron2 tu apa ek tokputih...?
tp mmg le...
sbb tu ramai yg doktor kerajaan lebih ske buka klinik sendiri....
rasanya gaji depa ni perlu dpertimbangkan lg....
lg2 kalu yg doktor pakar....
sbb kire depa ni golongan professional...
x boleh dpandang rendah....
matron tu penyelia jururawat
pakai pakaian seragam warna biru tua rasanya
Reply With Quote
  #9  
Old 06-05-2009, 08:48 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,803
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 52
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zeal_tech View Post

matron2 tu apa ek tokputih...?
tp mmg le...
sbb tu ramai yg doktor kerajaan lebih ske buka klinik sendiri....
rasanya gaji depa ni perlu dpertimbangkan lg....
lg2 kalu yg doktor pakar....
sbb kire depa ni golongan professional...
x boleh dpandang rendah....
ejaannya ntah betul tidak tok tahuler.. tapi yang tok tahu dia ni ketua jururawat... semua jururawat dia kontrol... pernah dulu tok duduk dalam sebuah h.kerajaan.. handau2 jer doktor kena maki dengan ketua jururawat sebab pandai2 aje nurse buat kerja tulah kerja nilah... doktor juga kini banyak dibebani dengan tugas pengkeranian
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 06-05-2009, 08:57 AM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

jumlah doktor kerajaan ialah 15,000

jumlah penduduk malaysia lebih kurang 27 juta

kalau siapa kata doktor kerajaan dalam jumlah yang mencukupi atau berlebihan.itu satu keanehan bagi aku
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump