Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-05-2009, 06:08 PM
notrexdame notrexdame is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (42)
Join Date: Apr 2008
Posts: 82,218
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default Web alat seks

Oleh NAZARALI SAERIL dan FUAD HADINATA YAACOB
[email protected]

KUALA LUMPUR: Menyedari kedai mereka mudah dikesan dan diserbu pihak berkuasa jika melakukan urus niaga secara konvensional, kini pengeluar dan peniaga aksesori seks tempatan menukar strategi dengan menjual produk melalui Internet.

Pemantauan Metro Ahad mendapati kewujudan berpuluh laman web tempatan menjual pelbagai aksesori dan ubat rangsangan seks, dengan segala urus niaga dilakukan melalui talian atau ‘online’. Malah, pelanggan turut dialu-alukan untuk menjadi ejen atau wakil penjual.

Pelanggan hanya perlu membuat tempahan dan membayarnya secara pindahan wang menggunakan akaun bank penjual sebelum barangan dihantar melalui pos dan dijamin sampai selepas beberapa hari.

Malah, satu daripada laman web erotik popular beroperasi di sekitar Selangor menyediakan khidmat tempahan dan pembelian barang melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) dan telefon.










Antara aksesori seks yang dijual ialah alat sulit tiruan wanita dengan harga semurah RM50 dan zakar tiruan pelbagai bentuk serta saiz dengan harga RM50 hingga RM100.




Bagaimanapun, tanpa disedari, sebahagian besar aksesori terbabit tidak dijamin keselamatan atau kesesuaiannya hingga ada pengguna ditimpa musibah seperti kerosakan pada kemaluan akibat menggunanya.

Kini timbul persoalan, pihak berkuasa manakah yang bertanggungjawab mengawasi dan mencegah urus niaga produk terlarang itu? Ini kerana jurucakap tiga kementerian yang dirujuk Metro Ahad, masing-masing memberitahu ia di luar bidang kuasa mereka.

Tiga kementerian terbabit ialah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kementerian Penerangan, Komunikasi, Kesenian dan Kebudayaan yang kini menaungi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM).

Bahagian Komunikasi Korporat KPDNHEP ketika mengulas urus niaga aksesori seks di Internet memberitahu Metro Ahad, kementerian itu hanya bertanggungjawab terhadap urus niaga barangan secara biasa di kedai.

Menurut jurucakap bahagian itu yang enggan nama dan jawatannya diketahui, masalah jualan aksesori seks di Internet sepatutnya diajukan kepada SKMM bagi mendapat penjelasan lanjut.

“Pengedaran atau penjualan barangan melalui Internet dikenali sebagai e-dagang. Merujuk kepada penjualan aksesori seks melalui Internet, kami tiada kuasa untuk mengenakan tindakan terhadap penyedia laman web itu atau penjualnya.

“KPDNHEP hanya boleh mengambil tindakan jika barangan dibeli rosak atau tidak menepati piawaian ditetapkan ketika sampai ke tangan pembeli. Jika perkara seperti itu diadukan, kita tidak teragak-agak untuk bertindak,” katanya ketika dihubungi.

Bagaimanapun, menurut jurucakap itu, KPDNHEP sanggup bekerjasama dengan SKMM atau pihak berkuasa lain melakukan pemantauan penjualan serta pengedaran barangan melalui Internet.

Apabila masalah ini dirujuk kepada SKMM, Bahagian Komunikasi Korporatnya mengeluarkan satu kenyataan bertulis kepada Metro Ahad memaklumkan kegiatan jual beli atau perdagangan barangan sama ada melalui kedai, jualan langsung atau melalui Internet bukan di bawah bidang kuasa mereka.

“Alatan atau produk berkaitan seks adalah barang larangan. Kegiatan jual-beli atau perdagangan barangan bukan di bawah bidang kuasa SKMM.

“SKMM bertanggungjawab mengawal selia perkhidmatan Internet selain membantu agensi penguatkuasaan lain daripada segi bantuan untuk mereka menjalankan aktiviti penguatkuasaan jika wujud kesalahan yang menyalahi peruntukan di bawah agensi terbabit,” katanya.

Menurut kenyataan itu, SKMM tidak melesenkan laman web tapi ada kuasa untuk bertindak jika pengendali laman web melanggar Akta Komunikasi dan Multimedia (AKM) 1998 dengan menyediakan kandungan lucah, sumbang, palsu, mengancam, atau jelik dengan niat menyakitkan hati, menganiaya, mengugut atau mengganggu orang lain.

Jurucakap Bahagian Perhubungan Awam Kementerian Dalam Negeri (KDN) pula memberitahu, kementerian berkenaan tiada kuasa untuk memantau dan mengambil tindakan terhadap pihak yang terbabit dalam pengedaran atau penjualan aksesori seks melalui Internet.

“KDN hanya bertanggungjawab perihal penerbitan bahan bercetak seperti buku, majalah dan surat khabar, tetapi tidak membabitkan kandungan dalam laman web.

“Bagaimanapun, kami boleh mengambil tindakan jika penerbitan dalam laman web terbabit berunsur fitnah, mengganggu gugat ketenteraman awam selain aspek keselamatan,” katanya yang enggan namanya dinyatakan.

Sementara itu, pemantauan Metro Ahad di Internet mendapati memang mudah untuk mendapatkan pelbagai jenis aksesori seks atau ubat perangsang seks.









p/s: :" >
__________________
[URL="bit.ly/promositfs"][LEFT][B][SIZE="5"][COLOR="Red"]SELL TOP [COLOR="Blue"]BUY BOTTOM[/COLOR] [COLOR="green"]MACAM SNIPER![/COLOR][/SIZE]
[SIZE="4"][COLOR="Purple"]PROFIT [U][COLOR="Red"]502 PIPS[/COLOR][/U] DALAM SATU TRADE
[COLOR="Magenta"]BANYAK SCREEN SHOT & TESTIMONIAL MEMUKAU
[URL="http://facebook.com/teknikforexsebenar"][SIZE="5"][COLOR="Black"]FACEBOOK [COLOR="Orange"]101k+ "LIKE"[/COLOR][/URL][/COLOR][/SIZE]
[COLOR="Red"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=295980"]Official CG Thread KLIK SINI[/URL][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/URL]
[URL="bit.ly/promositfs"][SIGPIC][/SIGPIC][/URL][/LEFT]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-05-2009, 06:09 PM
LuvHoneY LuvHoneY is offline
Super Active

LuvHoneY's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: Tiada lagi Hati ini ->♥
Posts: 6,803
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

noty astrok..
http://www.carigold.com/portal/forum...ad.php?t=82437
__________________

..➸➸➸I'm F ly Away➹ ﹌➹ ..
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2009, 06:11 PM
sconsult sconsult is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (100)
Join Date: Dec 2007
Posts: 22,700
Thanks (Received): 653
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Alat seks ni bahan terlarang ke?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-05-2009, 06:14 PM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,575
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

bahaya ni...de kesan sampingan x?
__________________
Dunia Kian Berubah
Reply With Quote
  #5  
Old 03-05-2009, 06:20 PM
gOdFeLLa gOdFeLLa is offline
Senior Member
InstaForex Official
Introducing Broker

gOdFeLLa's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Jan 2007
Location: InstaForex Official Introducing Broker
Posts: 9,436
Thanks (Received): 402
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Link website takder ker?
boleh aku order satu
__________________
Quote:

INSTAFOREX IB - WAN AZIHAN

SILA KLIK KAT SINI
Yahoo Messenger: wan_azihan / Skype: wan.azihan / HP: 017-6677-944
Reply With Quote
  #6  
Old 03-05-2009, 06:24 PM
notrexdame notrexdame is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (42)
Join Date: Apr 2008
Posts: 82,218
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gOdFeLLa View Post
Link website takder ker?
boleh aku order satu
barang2 gay tu
__________________
[URL="bit.ly/promositfs"][LEFT][B][SIZE="5"][COLOR="Red"]SELL TOP [COLOR="Blue"]BUY BOTTOM[/COLOR] [COLOR="green"]MACAM SNIPER![/COLOR][/SIZE]
[SIZE="4"][COLOR="Purple"]PROFIT [U][COLOR="Red"]502 PIPS[/COLOR][/U] DALAM SATU TRADE
[COLOR="Magenta"]BANYAK SCREEN SHOT & TESTIMONIAL MEMUKAU
[URL="http://facebook.com/teknikforexsebenar"][SIZE="5"][COLOR="Black"]FACEBOOK [COLOR="Orange"]101k+ "LIKE"[/COLOR][/URL][/COLOR][/SIZE]
[COLOR="Red"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=295980"]Official CG Thread KLIK SINI[/URL][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/URL]
[URL="bit.ly/promositfs"][SIGPIC][/SIGPIC][/URL][/LEFT]
Reply With Quote
  #7  
Old 03-05-2009, 06:24 PM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

macam ramai menantikan URL jer...
Reply With Quote
  #8  
Old 03-05-2009, 06:26 PM
notrexdame notrexdame is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (42)
Join Date: Apr 2008
Posts: 82,218
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sconsult View Post
Alat seks ni bahan terlarang ke?
bukan lah.saja metro buat kacau
__________________
[URL="bit.ly/promositfs"][LEFT][B][SIZE="5"][COLOR="Red"]SELL TOP [COLOR="Blue"]BUY BOTTOM[/COLOR] [COLOR="green"]MACAM SNIPER![/COLOR][/SIZE]
[SIZE="4"][COLOR="Purple"]PROFIT [U][COLOR="Red"]502 PIPS[/COLOR][/U] DALAM SATU TRADE
[COLOR="Magenta"]BANYAK SCREEN SHOT & TESTIMONIAL MEMUKAU
[URL="http://facebook.com/teknikforexsebenar"][SIZE="5"][COLOR="Black"]FACEBOOK [COLOR="Orange"]101k+ "LIKE"[/COLOR][/URL][/COLOR][/SIZE]
[COLOR="Red"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=295980"]Official CG Thread KLIK SINI[/URL][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/URL]
[URL="bit.ly/promositfs"][SIGPIC][/SIGPIC][/URL][/LEFT]
Reply With Quote
  #9  
Old 03-05-2009, 06:27 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,478
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Antara aksesori seks yang dijual ialah alat sulit tiruan wanita dengan harga semurah RM50 dan zakar tiruan pelbagai bentuk serta saiz dengan harga RM50 hingga RM100.
yang ni yg bahaya sebenarnya.tapi yg ni paling ramai suke
Reply With Quote
  #10  
Old 03-05-2009, 06:28 PM
notrexdame notrexdame is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (42)
Join Date: Apr 2008
Posts: 82,218
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jeb View Post
yang ni yg bahaya sebenarnya.tapi yg ni paling ramai suke
memang betul.ramai cari nie
__________________
[URL="bit.ly/promositfs"][LEFT][B][SIZE="5"][COLOR="Red"]SELL TOP [COLOR="Blue"]BUY BOTTOM[/COLOR] [COLOR="green"]MACAM SNIPER![/COLOR][/SIZE]
[SIZE="4"][COLOR="Purple"]PROFIT [U][COLOR="Red"]502 PIPS[/COLOR][/U] DALAM SATU TRADE
[COLOR="Magenta"]BANYAK SCREEN SHOT & TESTIMONIAL MEMUKAU
[URL="http://facebook.com/teknikforexsebenar"][SIZE="5"][COLOR="Black"]FACEBOOK [COLOR="Orange"]101k+ "LIKE"[/COLOR][/URL][/COLOR][/SIZE]
[COLOR="Red"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=295980"]Official CG Thread KLIK SINI[/URL][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/URL]
[URL="bit.ly/promositfs"][SIGPIC][/SIGPIC][/URL][/LEFT]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold