Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Lands, Properties Sale/Rent

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-04-2009, 02:52 PM
faris07 faris07 is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (-2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,166
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Cadangan Pemilikan Tanah bagi Tanaman Hutan untuk Warga CG

Salam, kalau ada yg berminat untuk memiliki tanah khususnya utk. projek tanaman gaharu ada 3,000 ekar di Batu Talam, Raub, Pahang. Pemilikan minima 1 ekar. Harga RM6,000 seekar. Pajakan 60 tahun. Boleh kalau nak tanam pokok hutan lain tapi eloknya tanamlah pokok jutawan tu. Seekar boleh tanam 1,000 batang pokok. Boleh kongsi dengan anak beranak apa ke. Anak pokok pun tak sampai RM20 sepokok. Apa2 boleh je call, sms, emel atau PM

0189020617
[email protected]
Yahoo Messenger : fauzee07

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-04-2009, 03:03 PM
saerm saerm is offline
Regular

saerm's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 927
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tanaman pokok gaharu tu kena usaha sendiri ke?
Reply With Quote
  #3  
Old 24-04-2009, 10:30 PM
faris07 faris07 is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (-2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,166
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by saerm View Post
tanaman pokok gaharu tu kena usaha sendiri ke?
kontraktor akan dilantik utk uruskan penanaman gaharu. anak pokok pula dari baka sub integra. baka terbaik dunia.
Reply With Quote
  #4  
Old 25-04-2009, 12:23 PM
saerm saerm is offline
Regular

saerm's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 927
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

berapa kos semua n berape untung boleh dapat n dalam berapa tahun?
Reply With Quote
  #5  
Old 25-04-2009, 12:27 PM
LuvHoneY LuvHoneY is offline
Super Active

LuvHoneY's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: Tiada lagi Hati ini ->♥
Posts: 6,803
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default


nie tanam pokok gaharu je ke...
tanaman lain x leh ek..
.
__________________

..➸➸➸I'm F ly Away➹ ﹌➹ ..
Reply With Quote
  #6  
Old 25-04-2009, 12:33 PM
pokcak pokcak is offline
Super Active

pokcak's Avatar

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2006
Location: Masih Di Malaysia
Posts: 9,596
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by LuvHoneY View Post

nie tanam pokok gaharu je ke...
tanaman lain x leh ek..
.

boleh tuan... saya tlg quote balik
Quote:
Boleh kalau nak tanam pokok hutan lain tapi eloknya tanamlah pokok jutawan tu
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 25-04-2009, 02:39 PM
hysesear hysesear is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 540
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pokcak View Post
boleh tuan... saya tlg quote balik
pokok jutawan tu pokok apa? ada gambar x? khasiatnya utk perubatan ke apa? tapi dlm kepala aku macam pokok balak je? tlg jelaaskan ape itu pokok jutawan??
Reply With Quote
  #8  
Old 25-04-2009, 02:46 PM
faris07 faris07 is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (-2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,166
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by saerm View Post
berapa kos semua n berape untung boleh dapat n dalam berapa tahun?
kos satu pokok katakanlah maksima RM20 sepokok termasuk kos upah tanam (kalau beli kuantiti bole dpt murah lagi)x 1,000 pokok = RM20,000 ,kos cuci kwsan seekar kontraktor caj RM2,000. Berkenaan tempoh matang dan pulangan keuntungan sila rujuk keterangan dibwh

FAKTA DARI VIETNAM
Harga minyak gaharu bagi 20 pohon pokok gaharu (karas) yang diproses akan menghasilkan 1 liter minyak harga USD45,000 /liter.
Oleh itu, harga 1 pokok gaharu selepas dirawat (umur 6 8 tahun) ialah
USD45,000 = USD 2,250 POKOK
20 POKOK
SEKIRANYA USD 1 = RM 3.50
HARGA 1 POKOK = RM 3.50 X 2,250 POKOK = RM 7,875.00
Dalam 1 ekar tanah boleh ditanam 800 1000 pokok. Oleh itu hasil bagi 1 ekar ialah
RM 7,875.00 x 1000 = RM 7,875,000.00
Reply With Quote
  #9  
Old 25-04-2009, 02:51 PM
faris07 faris07 is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (-2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,166
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by LuvHoneY View Post

nie tanam pokok gaharu je ke...
tanaman lain x leh ek..
.
kalau nk tanam tongkat ali,mas cotek dsb no hal. even kalau nk tnm pokok getah klon brazil besar2 balak pun tk jadi hal. sbb tu kategori balak (tnmn hutan)
Reply With Quote
  #10  
Old 25-04-2009, 02:53 PM
faris07 faris07 is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (-2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,166
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pokcak View Post
boleh tuan... saya tlg quote balik
terima kasih pokcak
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold