Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-03-2009, 11:16 PM
cileque83 cileque83 is offline
Regular

cileque83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: kota kinabalu - Johor - kedah
Posts: 689
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Camner nak clear dari blacklist CTOS/CCRIS???

Hai kawan2..
Aku ader masalah ni..harap korang boleh bantu atau pun bagi cara/jalan..
Baru2 ni aku nak buat loan kete beli kete 2nd hand..
Tapi loan aku tak lulus coz pegawai bank kate aku blacklist.
Aku tanye, blacklist pasai ape?
Dia kate, blacklist tak bayar ansuran motor lebih 3 bulan..
Tapi masalahnyer...sejak 08/2008 aku dah habis bayar ansuran motor tu, geran motor pun dah dapat....
Macam maner nak kasik clear blacklist tu yek...supaya takde rekod aper2 lagi...
Harap sape2 yang expert dapat bantu....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-03-2009, 11:24 PM
itikjuah itikjuah is offline
Regular

itikjuah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: PENANG
Posts: 228
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

salam bro,
kes kita sama laa. aku korek2 rupanya CCRIS punya crita nihh. dia punya blacklist 1tahun dari kes yang masuk CCRIS. contoh hang ada short 3bulan dalam bulan nie. 03/2009-03/2010 setahun baru padam, cara nak padam hang bayaq clear 3 bulan ni. kalau tidak dia naik plak p bulan 4 and so on.
Reply With Quote
  #3  
Old 27-03-2009, 11:28 PM
cileque83 cileque83 is offline
Regular

cileque83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: kota kinabalu - Johor - kedah
Posts: 689
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by itikjuah View Post
salam bro,
kes kita sama laa. aku korek2 rupanya CCRIS punya crita nihh. dia punya blacklist 1tahun dari kes yang masuk CCRIS. contoh hang ada short 3bulan dalam bulan nie. 03/2009-03/2010 setahun baru padam, cara nak padam hang bayaq clear 3 bulan ni. kalau tidak dia naik plak p bulan 4 and so on.
aku dah habis bayar ansuran motor tu sejak bulan 8/2008 lagi. Maybe aku sangkut bayar seingat aku dalam tahun 2007 lagi. Cam ni nie yek?
Reply With Quote
  #4  
Old 27-03-2009, 11:33 PM
Prunet Prunet is offline
Regular

Prunet's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 771
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

try lagi buat loan bln 9 ni....
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 27-03-2009, 11:34 PM
cileque83 cileque83 is offline
Regular

cileque83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: kota kinabalu - Johor - kedah
Posts: 689
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Otai2 sekalian..tolong la bagi info sedikit sebanyak..

Aku sekarang keje kat kota kinabalu..

Nak pakai kete secepat mungkin..coz pekan/kedai jauh2...

Tolong ye..bagi info/cara cam ner aku nak buat...
Reply With Quote
  #6  
Old 27-03-2009, 11:38 PM
Prunet Prunet is offline
Regular

Prunet's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 771
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

rekod dlm ccris adalah rekod hari nih hingga rekod setahun yg lepas....
kalau nak clear, ko kena tunggu setahun la bro....
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 27-03-2009, 11:45 PM
cileque83 cileque83 is offline
Regular

cileque83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: kota kinabalu - Johor - kedah
Posts: 689
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Prunet View Post
rekod dlm ccris adalah rekod hari nih hingga rekod setahun yg lepas....
kalau nak clear, ko kena tunggu setahun la bro....
Setahun baru clear?

Aiseh..auto clear la ni yer..takde ape2 yang perlu kiter buat?

Cam hantar surat ke..ape ker?
Reply With Quote
  #8  
Old 27-03-2009, 11:52 PM
Prunet Prunet is offline
Regular

Prunet's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 771
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cileque83 View Post
Setahun baru clear?

Aiseh..auto clear la ni yer..takde ape2 yang perlu kiter buat?

Cam hantar surat ke..ape ker?
tidak bisa bah...
takde yg dapek tlg....
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 27-03-2009, 11:54 PM
cileque83 cileque83 is offline
Regular

cileque83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: kota kinabalu - Johor - kedah
Posts: 689
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Prunet View Post
tidak bisa bah...
takde yg dapek tlg....
Kalau buat personal loan boleh lepas tak?
Reply With Quote
  #10  
Old 28-03-2009, 12:05 AM
cileque83 cileque83 is offline
Regular

cileque83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: kota kinabalu - Johor - kedah
Posts: 689
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

macam maner ni yek?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold