Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-03-2009, 03:55 PM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,746
Thanks (Received): 1550
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Kegiatan along semakin berleluasa

Sejak akhir-akhir ini, semenjak ekonomi yang semakin merudum (recession) ini kita mungkin tidak menyedari ada pihak yang mengambil kesempatan atas situasi dimana pegangan cash oleh rakyat semakin kurang. Antara kegiatan jahat & haram yang terlinat ialah kegiatan Ah Long.

U all ada perasan tak semakin banyak iklan tawaran pinjaman along ini di merata tempat seperti flyers yg berbondong-bondong, iklan-iklan tampal di tiang elektrik, dinding bangunan & premis, ada yg buat cantik-cantik letak sign tiang kecil dan banyak lagi tempat sehingga batang pokok pun jadi mangsa seolah-olah seperti menghadapi satu pilihanraya.

Sungguh menghairankan apabila seolah-olah pihak berkuasa 'buat buta' fenomena ini berlaku di hampir setiap tempat.

Bincangkan elok-elok fenomena ini supaya kita dapat satu rumusan dapat sama-sama basmi gejala ini.

P/s: Kematangan anda berforum amat dihargai. Bebudak duduk tepi kalau nak buat lawak.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-03-2009, 04:09 PM
baller baller is offline
Active Member

baller's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2005
Location: 15200
Posts: 1,675
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

aku parking je keta mana2,mesti ade flyers dorang letak dkt wiper keta...2-3 lak tuh
Reply With Quote
  #3  
Old 27-03-2009, 04:10 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,393
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by baller View Post
aku parking je keta mana2,mesti ade flyers dorang letak dkt wiper keta...2-3 lak tuh
Sangat setuju.. Kalau parking motor kat opis.. semua motor terselit KAd biz celah side mirror..

dulu2 xde pun
Reply With Quote
  #4  
Old 27-03-2009, 04:15 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (125)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 61,861
Thanks (Received): 414
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by StanNero View Post
Sangat setuju.. Kalau parking motor kat opis.. semua motor terselit KAd biz celah side mirror..

dulu2 xde pun
a'ah,sama la tu
kadang2 selamba badak je dorg selit2 kad depan guard tu
kuang asam toi
Reply With Quote
  #5  
Old 27-03-2009, 04:17 PM
sonche sonche is offline
Super Active

sonche's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Nov 2006
Location: Money Machine at HOME
Posts: 8,428
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kat bonet teksi pun dah ada iklan along 'berlesen'. Yang flyers takyah cakap la, x larat dah nk kutip depan kedai aku ni, semua jadi sampah yang sakitkan mata. bila dah tutup kedai, sakit hati ngan flyers yang selit kat wiper keta, kena plak baru lepas hujan, susah nk buang.

Walau susah macam mana pun, elakkan dari pinjam along.
__________________
FXPRIMUS 40% Rebate, credited daily to MT4 account!!!

Barang Kemas 916 Murah
email: sonche79[at]gmail.com | Whatsapp/Telegram/Call/SMS: 01119792188
Reply With Quote
  #6  
Old 27-03-2009, 04:17 PM
harraz asyraaf harraz asyraaf is offline
Super Active

harraz asyraaf's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,813
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
Sejak akhir-akhir ini, semenjak ekonomi yang semakin merudum (recession) ini kita mungkin tidak menyedari ada pihak yang mengambil kesempatan atas situasi dimana pegangan cash oleh rakyat semakin kurang. Antara kegiatan jahat & haram yang terlinat ialah kegiatan Ah Long.

U all ada perasan tak semakin banyak iklan tawaran pinjaman along ini di merata tempat seperti flyers yg berbondong-bondong, iklan-iklan tampal di tiang elektrik, dinding bangunan & premis, ada yg buat cantik-cantik letak sign tiang kecil dan banyak lagi tempat sehingga batang pokok pun jadi mangsa seolah-olah seperti menghadapi satu pilihanraya.

Sungguh menghairankan apabila seolah-olah pihak berkuasa 'buat buta' fenomena ini berlaku di hampir setiap tempat.

Bincangkan elok-elok fenomena ini supaya kita dapat satu rumusan dapat sama-sama basmi gejala ini.

P/s: Kematangan anda berforum amat dihargai. Bebudak duduk tepi kalau nak buat lawak.
betol la sangat...

as if macam ada kebenaran jer dari pihak berkuasa....

kalau setakat nak rakyat jer combating along....tak ley jugak...

kena berganding bahu pihak berkuasa ngn rakyat agar along ni tadak la bermaharajalela...

ni siap ada plak...perkataan..."licenced Money Lender"...apa kes??
sapa aja la yg bagi lesen tu??
__________________
.....http://www.lawteacher.net....
Reply With Quote
  #7  
Old 27-03-2009, 04:19 PM
my.name.is.nad my.name.is.nad is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 10,495
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kat kuching pun sama. kat restorant pun sukahati main tempek je dia org letak.
Reply With Quote
  #8  
Old 27-03-2009, 04:20 PM
ameant ameant is offline
Super Active

ameant's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,966
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 63
Active Level
My Mood:
Default

itu baru along.... belum masuk yg iklan koperasi punya... penuh peti surat dgn iklan2 pinjaman.
Reply With Quote
  #9  
Old 27-03-2009, 04:21 PM
sonche sonche is offline
Super Active

sonche's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Nov 2006
Location: Money Machine at HOME
Posts: 8,428
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by harraz asyraaf View Post
betol la sangat...

as if macam ada kebenaran jer dari pihak berkuasa....

kalau setakat nak rakyat jer combating along....tak ley jugak...

kena berganding bahu pihak berkuasa ngn rakyat agar along ni tadak la bermaharajalela...

ni siap ada plak...perkataan..."licenced Money Lender"...apa kes??
sapa aja la yg bagi lesen tu??
Pakcik2 area sini memang akan koyak/cabut je banner kat papan tanda jalan tu. Tapi esoknya konfem ada balik. Tu je la yang bleh buat.

Kat tepi kedai aku, stail baru dah, guna chop plak. adei... takkan nk cat balik?!
__________________
FXPRIMUS 40% Rebate, credited daily to MT4 account!!!

Barang Kemas 916 Murah
email: sonche79[at]gmail.com | Whatsapp/Telegram/Call/SMS: 01119792188
Reply With Quote
  #10  
Old 27-03-2009, 04:21 PM
azam_p azam_p is offline
Regular

azam_p's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 335
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

skrg ni diorg gune mcm2 cara,ada yg bubuh nama melayu...tp bila call org dia gak yg jawab...citer ni penah didedahkn kalo x silap aku kt 360...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
along lintah darat

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump