Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,516
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,555
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,912
More...
  #1  
Old 26-03-2009, 06:58 PM
ann86 ann86 is offline
Junior Member

ann86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Location: melaka
Posts: 75
Poster Rank: #15622
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default sutra aromaterapi - produk aromaterapi BUMIPUTRA~best!

salam semua..

sempena perasmiannya baru2 ni,
ann nak memperkenalkan SUTRA ESSENTIAL AROMATHERAPY dari Tropical Bioessence Marketing (TBE)

selalu kita dgr produk aromaterapi ni dr luar negara, imported, jadi kita ragu2 dgn kesucian die, lebih2 lagi untuk individu Muslim.

dgn Sutra Aromaterapi, berita baik untuk kita semua, aromaterapi buatan Malaysia, produk BUMIPUTRA, 100% minyak tulen yg terjamin halal, hurm, ckup bagus nih~

sutra aromaterapi ada byk set, jadi kita leh pilih ikut kesesuaian penggunaan kita. produk aromaterapi yg sesuai untuk suma peringkat umur, untuk ketenangan dan meredakan emosi, bermanfaat utk minda, tubuh dan semangat kita

antara set aromaterapi sutra essential :-
  • SUTRA FAMILY SET - set aromaterapi terbaik untuk seisi keluarga. Set ini dapat melegakan dan merehatkan minda anda yang kepenatan.



    Citronella Pure Essential Oil 10ml
    Cajeputi Pure Essential Oil 10ml
    Soothing Massage Oil 100ml
    Refreshing Massage Oil 100ml
    Soothe and relax Foot and bath Massage oil 250gm
    Lavender Aromatherapy Soap 80gm
    Citrus Lime Shower gel 60ml
    Citrus Lime Syampoo 60ml
    Fruitly Syampoo 60ml

    Normal price: RM215.00
    Promotion price: RM180.00


  • SUTRA BEAUTY SET - Sesuai untuk anda yang ingin menjaga kesihatan dan penampilan diri. Set ini juga dicipta khas untuk meringankan ketegangan dan meningkatkan kecergasan setelah penat bertugas sepanjang hari. Membantu memberikan ketenangan pada badan dan mencerdaskan minda. Ia juga meningkatkan peredaran darah dalam badan.



    Lavender Pure Essential Oil 10ml
    Soothing Massage Oil 100ml
    Pathchouli Aromatherapy Soap 80gm
    Cellulite Therapeutic Massage Oil 30ml
    Soothe and Relax Foot and bath salts 250gm
    My Heart Perfume 8ml

    Normal price: RM 155.00
    Promotion price: RM130.00


  • SUTRA ENERGIZING SET - Set yang bagus untuk semua golongan. Bagi melengkapkan keperluan harian anda demi menjaga kulit anda dengan bauan aromaterapi yang menjadikan kulit anda sihat dan sentiasa lembap sepanjang hari.



    Cajeputi Pure Essential Oil 10ml
    Energizing Blended Essential Oil 10ml
    Rejuvenating Massage Oil 100ml
    Lemongrass Aromatherapy Soap 80gm
    Energizing Foot and bath salts 250ml
    Peppermint Syampoo 60ml

    Normal price: RM155.00
    Promotion price: RM130.00


  • SUTRA RELAXING SET - Berasa tertekan, migrain, sakit kepala dan letih?Jangan risau, kami ada set produk untuk anda melawan keletihan yang dapat melonggarkan otot-otot yang letih disamping menyegarkan tubuh anda.



    Lavender Pure Essential Oil 10ml
    Calming Blended Essential Oil 10ml
    Stress Relief Massage Oil 100ml
    Pathchouli Aromatherapy Soap 80gm
    Lavender Aromatherapy Soap 80gm
    Soothe and relax Foot and bath salts 250gm

    Normal price: RM180.00
    Promotion price: RM130.00


  • SUTRA SENSUAL SET - Sesuai untuk pasangan yang baru berkahwin dan pasangan yang inginkan suasana yang romantis di kamar



    Sensual Blended Essential Oil 10ml
    Romance Blended Essential Oil 10ml
    Sensual Massage Oil 10ml
    Pathchouli Aromatherapy Soap 80gm
    Patchouli Shower Gel 60ml
    Pathchouli Syampoo 60ml
    Sotthe and relax Foot and bath salt 250gm
    My Heart Perfume 8ml
    Dealova Perfume 8ml

    Normal price: RM215.00
    Promotion price: RM180.00


  • SUTRA REVITALIZING SET - Set ini dapat memberikan anda semangat, mengimbangkan sistem saraf dan menyihatkan badan dan membersihkan jiwa. Set ini juga mampu menenangkan otot-otot dan sendi-sendi yang tegang dan melegakan sakit serta meningkatkan tenaga.



    Revitalizing Blended Essential Oil 10ml
    Soothing Massage Oil 100ml
    Captivating Massage Oil 100ml
    Orange Aromatherapy Soap 80gm
    Detoxfying Foot and bath salts 250gm

    Normal price: RM155.00
    Promotion price: RM130.00


  • SUTRA DEEP SLEEP SET - Sesuai untuk anda yang tidak dapat tidur dengan lena, tenang dan rehat sepenuhnya supaya anda dapat memulakan hari esok dengan lebih ceria. Sutra Deep Sleep Set membolehkan anda tidur dengan lena dan selesa. Anda akan dapat menghadapi hari esok yang menceriakan apabila mendapat tidur yang lena.



    Sleep Well Blended Essential Oil 10ml
    Soothing Massage Oil 100ml
    Soothe and Relax Foot and bath salts 250ml
    Lavender Aromatherapy Soap 80gm
    Pathchuli Shower Gel 60ml
    Pathchouli Syampoo 60ml
    Charming Perfume 8ml
    Promise Perfume 8ml

    Normal price: RM155.00
    Promotion price: RM130.00


  • SUTRA SOAP SET - Set ini baik untuk semua golongan. Kami menawarkan set ini untuk melengkapkan keperluan harian anda untuk menjaga kulit dengan bauan aromaterapi serta menjadikan kulit anda sihat dan sentiasa lembap sepanjang hari.



    Lemongrass Aromatherapy Soap 10ml
    Pathchouli Aromatherapy Soap 10ml
    Lavender Aromatherapy Soap 10ml
    Tea Tree Aromatherapy Soap 10ml
    Orange Aromatherapy Soap 10ml
    Peppermint Aromatherapy Soap 10ml

    Normal price: RM70.00
    Promotion price: RM60.00


  • SUTRA TROPICAL SCENT SET - Set ini memberi anda bauan yang menyenangkan untuk tubuh anda, jiwa dan fikiran anda dan dapat merangsangkan serta menyegarkan semula fikiran yang kusut. Sangat baik untuk orang yang selsema. Set ini juga membantu mengurangkan bengkak di tubuh badan.



    Cinnamon Pure Essential Oil 10ml
    Citronella Pure Essential Oil 10ml
    Cajeputi Pure Essential Oil 10ml
    Pathchouli Pure Essential Oil 10ml
    Citrus Lime Pure Essential Oil 10ml

    Normal price: RM130.00
    Promotion price: RM110.00


*Harga promosi adalah termasuk penghantaran percuma (Semenanjung Malaysia sahaja)

*HARGA PROMOSI SAH DARI 23 MAC 2009-23 APRIL 2009. HARGA AKAN KEMBALI KEPADA HARGA JUALAN SELEPAS TARIKH TERSEBUT. CEPAT SEMENTARA STOK MASIH ADA.


------------------------------------------------------------
apa tggu lgi, hubungi kami untuk pertanyaan atau tempahan

Telefon: 06-2323500(opis), 017-5173447(Nurul)
add my YM ID for instant Q/A: saju_sakura

Last edited by ann86; 27-03-2009 at 06:12 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-03-2009, 07:00 PM
MLM MLM is offline
Super Active Member

MLM's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,260
Poster Rank: #1113
Thanked 37 Times
Active Level
My Mood:
Default

harap2 bkn mcm lamp berger la...
Reply With Quote
  #3  
Old 26-03-2009, 07:03 PM
ann86 ann86 is offline
Junior Member

ann86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Location: melaka
Posts: 75
Poster Rank: #15622
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MLM View Post
harap2 bkn mcm lamp berger la...
maksud MLM? kita cuma harap produk mcm ni leh dpt sambutan n long lasting..dari kita duk harap kat wangian bodyshop tu..
Reply With Quote
  #4  
Old 27-03-2009, 12:20 AM
janggut_X janggut_X is offline
CG Hardcore

janggut_X's Avatar
 
Trader Rating: (50)
Join Date: Oct 2008
Location: http://suara-janggut.blogspot.com
Posts: 56,271
Poster Rank: #10
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

leh tahan gak rego dio yo.....
__________________
Quote:
RaksaHerbs Distributor Malaysia
GARCINIA CAMBOGIA | PUERARIA MIRIFICA | BUTEA SUPERBA
Lawati Website Rasmi : www.jantankuat.com
Reply With Quote
  #5  
Old 27-03-2009, 04:03 PM
ann86 ann86 is offline
Junior Member

ann86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Location: melaka
Posts: 75
Poster Rank: #15622
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by janggut_X View Post
leh tahan gak rego dio yo.....
boleh tahan..kalau nak dibandingkan dgn perfumes antarabangsa cam CK, Polo, Estee Lauder, or yg paling familiar sekali, barangan Bodyshop la..harga Sutra Aromaterapi ni taklah semahal mana..
die didatangkan dalam bentuk set@pakej,jadi mmg berbaloi.
Sesuai sgt untuk dijadikan barang hadiah atau hantaran perkahwinan..tmbh2 dgn bungkusan set yg cantik dan kreatif.

apa yg kita harapkan sgt, kita perlu percaya dgn produk bumiputra, taklah selalu mengharapkan barangan imported, walaupun x dpt dinafikan brgan imported ni dah cukup sinonim dgn kita, tapi ape kate kita aplikasikan Sutra Essential, semoga dia dpt mencecah mutu antarabangsa lak, gah Malaysia kita
Reply With Quote
  #6  
Old 27-03-2009, 06:45 PM
elisya elisya is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1
Poster Rank: #64240
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ann86 View Post
boleh tahan..kalau nak dibandingkan dgn perfumes antarabangsa cam CK, Polo, Estee Lauder, or yg paling familiar sekali, barangan Bodyshop la..harga Sutra Aromaterapi ni taklah semahal mana..
die didatangkan dalam bentuk set@pakej,jadi mmg berbaloi.
Sesuai sgt untuk dijadikan barang hadiah atau hantaran perkahwinan..tmbh2 dgn bungkusan set yg cantik dan kreatif.

apa yg kita harapkan sgt, kita perlu percaya dgn produk bumiputra, taklah selalu mengharapkan barangan imported, walaupun x dpt dinafikan brgan imported ni dah cukup sinonim dgn kita, tapi ape kate kita aplikasikan Sutra Essential, semoga dia dpt mencecah mutu antarabangsa lak, gah Malaysia kita
wahh..sy ni pkai bodyshop..mcm best je sutra ni..mane nk beli ea??
Reply With Quote
  #7  
Old 27-03-2009, 07:00 PM
ann86 ann86 is offline
Junior Member

ann86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Location: melaka
Posts: 75
Poster Rank: #15622
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by elisya View Post
wahh..sy ni pkai bodyshop..mcm best je sutra ni..mane nk beli ea??
ai ai elisha,
just contact my number 019-7706867 or send an email to aromasutra@yahoo.com

kita wat promosi sampai dr 23 MAC sampai 23 April 2009, then harga akan kembali kpd harga asal. Promosi ni termasuk dgn penghantaran percuma, dlm Semenanjung Malaysia sahaja

Last edited by ann86; 09-07-2009 at 11:18 AM..
Reply With Quote
  #8  
Old 06-05-2009, 02:53 PM
ann86 ann86 is offline
Junior Member

ann86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Location: melaka
Posts: 75
Poster Rank: #15622
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

dah try aromaterapi????

cepat.... best!!!
Reply With Quote
  #9  
Old 16-10-2009, 01:16 PM
faraferi faraferi is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Sep 2009
Posts: 124
Poster Rank: #12250
Thanked 0 Times
Active Level
Default

sy ade guna sabun nya .. sabun tea tree..mmg ok.. sabun seketul je xde jual ke..
Reply With Quote
  #10  
Old 16-10-2009, 01:26 PM
bazsh bazsh is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2008
Location: New Castle
Posts: 7,043
Poster Rank: #444
Thanked 12 Times
Active Level
My Mood:
Default

Tuan Tanah pun dah lama x masuk
Essential Oil dia pun agak mahai yer...
Baru pikir nak taruk dalam Air Purifier
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:29 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE