Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-03-2009, 03:52 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,697
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Hampir tukar agama kerana jiran

KUANTAN - Sebuah keluarga miskin di sini hampir nekad menukar agama kerana mendakwa tertekan dengan kerenah jiran dan dibelenggu masalah bekalan air.

Tindakan mereka itu bagaimanapun berjaya diselamatkan oleh Majlis Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang (MUIP) yang bergegas menemui keluarga berkenaan semalam sebaik sahaja mengetahui mengenai berita tersebut.

Terdahulu pasangan terlibat, Zakaria Deraman, 42, dan isterinya, Nurhamiza Mat Jusoh, 32, bersama sembilan anak mereka berusia antara enam hingga 14 tahun dikatakan bercadang menemui seorang paderi di sebuah gereja untuk mendapatkan pandangan.

Menceritakan bagaimana mereka boleh bertindak demikian, Nurhamiza mendakwa, segalanya bermula apabila dia sekeluarga tidak tahan menerima tekanan ketika menetap di rumah Program Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) sejak dua tahun lalu.

"Kehadiran kami sekeluarga di sini tidak disenangi oleh jiran-jiran dan kami dilayan seperti pendatang. Petang kelmarin, rumah kami dibaling dengan objek keras sehingga cermin tingkap pecah menyebabkan kami hidup dalam ketakutan," ceritanya ketika ditemui di sini semalam.

Tambah Nurhamiza, bekalan air di rumahnya yang hanya diperoleh dari surau berdekatan juga telah diputuskan oleh pihak tertentu.

Dia mendakwa, anak-anaknya turut ketakutan setiap kali ke surau untuk membuka paip air kerana sering diganggu setiap kali melintasi rumah jiran.

Ditanya kenapa beliau tidak memohon bekalan air terus ke rumah mereka suaminya, Zakaria memberitahu, dia telah beberapa kali meminta kemudahan itu melalui penghulu kampung tetapi sehingga sekarang tidak menerima jawapan.

Dalam pada itu, walaupun terpaksa kais pagi makan pagi sebagai pencari besi buruk, Zakaria mengakui dia masih mampu menyara keluarga dan menyekolahkan empat anaknya.

Pasangan berasal dari Terengganu itu juga mengakui ada menerima bantuan daripada kerajaan termasuk rumah PPRT yang dihuni selepas beberapa tahun tinggal di pondok usang berhampiran sebuah lombong berdekatan.
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
Thanks ykenobi thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-03-2009, 03:53 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,697
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Adakah dengan menukar agama hidupnya boleh senang?
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #3  
Old 24-03-2009, 03:54 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,697
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Apa pulak usahanya untuk mengubah ekonomi keluarganya sendiri selain dari dok beranak ramai ramai?
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #4  
Old 24-03-2009, 03:57 AM
miXxer miXxer is offline
Legendary Member

miXxer's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2007
Location: 32.301353,-64.790892
Posts: 13,257
Thanks (Received): 63
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

x phm aih.. jiran2 depa tu dok kaco depa pasai pe ek?
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 24-03-2009, 03:59 AM
sky sky is offline
Regular

sky's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: The Vertical City
Posts: 993
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Jirannya semua non-muslim ke? sebab nk tukar agama tu supaya tak diganggu ngan jiran yg berlainan agama?
__________________
Quote:
.
Sky is never the limit ..

.
Reply With Quote
  #6  
Old 24-03-2009, 03:59 AM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 177,598
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

jiran dia giler kot ...

takkan kerana jiran sanggup tukar agama ... jahil kot ... naazubillah
Reply With Quote
  #7  
Old 24-03-2009, 04:02 AM
RizMa RizMa is offline
Active Plus

RizMa's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Apr 2007
Location: Utara
Posts: 4,477
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Emm, pening aku pikir pasal org ni
ape betul tindakan die itu?

adakah patut tindakan penghulu dan jiran2 terhadap beliau??

kena tau semua cerita baru leh buat andaian

WalLahu a'alam
Reply With Quote
  #8  
Old 24-03-2009, 04:04 AM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 177,598
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RizMa View Post
Emm, pening aku pikir pasal org ni
ape betul tindakan die itu?

adakah patut tindakan penghulu dan jiran2 terhadap beliau??

kena tau semua cerita baru leh buat andaian

WalLahu a'alam
itu la ... aku nak komen lebih2 pun tak bape detail ...
Reply With Quote
  #9  
Old 24-03-2009, 04:20 AM
mayasimya mayasimya is offline
Regular

mayasimya's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 147
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ape peranan wakil rakyat??xkn kene masuk tv3 dlu baru wakil rkyt nk gi tgk..ish2
__________________
'when do you think people die?it's when they are forgetten'
Reply With Quote
  #10  
Old 24-03-2009, 04:25 AM
Andre Andre is offline
Regular

Andre's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Location: Negeri Besut
Posts: 955
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Takkan la takde langsung Melayu kat situ? Surau ada, mesti ada masyarakat serumpun dan seagama pun ada. Kalau gi surau dan kenal2 ngan jemaah, mesti adanya ramai yang nak membantu, kan fardhu kifayah tu.

Apa pun boleh siasat lebih dalam ni.

p/s : Hidup bermasyarakat membawa berkat.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold