Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,728
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,341
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,829
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-03-2009, 02:43 PM
Aziemnz Aziemnz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,491
Poster Rank: #2523
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default ~COCOA COLLAGEN POWER PLUS YG POOWEEER.-->DEALER DAN STOKIS WANTED!! ~ LAST page.



TERMS & CONDITIONS :

SEMUA HARGA BARANG TERMASUK POSLAJU/ABX CURIER KECUALI DINYATAKAN SEBALIKNYA....
All goods sold are non-exchangeable & non-refundable.

PENGHANTARAN:


POSLAJU/SUREREACH CURIER/KANGGAROO CURIER
POS REGISTER/POS EKSPRESS

PERTANYAAN/KETERANGAN LANJUT :

Azie : 019-4364480
email :aziebeautyline2010@yahoo.com
__________________
http://pengantinhealthonline.blogspot.com/

Last edited by Aziemnz; 16-03-2012 at 08:02 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-03-2009, 02:45 PM
Aziemnz Aziemnz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,491
Poster Rank: #2523
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default




RETAIL PRICE :

RM 260 (1 bar) - utk 4 bulan kegunaan

RM 130 (1/2 bar) - utk 2 bulan kegunaan

RM 70 (1/4 bar) - utk 1 bulan kegunaan

RM40 (1/8 bar) - utk kegunaan 2 minggu



NOW OFFER :

1 BAR ~ RM199 ONLY!!

1/2 BAR ~ RM100

1/4 BAR ~ RM55


~FREE POSLAJU/POS EKSPRESS~

__________________
http://pengantinhealthonline.blogspot.com/

Last edited by Aziemnz; 23-09-2009 at 05:08 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 17-03-2009, 02:59 PM
Aziemnz Aziemnz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,491
Poster Rank: #2523
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default


Sabun MIOR merupakan sabun ALL IN ONE yg mmg ajaib… Hanya 3 minit sahaja Anda akan dapat melihat perubahannya… 30 minit wajah Anda akan bertambah cantik dan berseri…

MIOR 100% semulajadi. Antara bahan-bahan yg terkandung dalam MIOR adalah:-

1) IndinineLuxe™ - Algae yg kaya dengan antioksida, vitamin dan mineral dari Europe utk mengembalikan keremajaan dan menyembuhkan kulit.

2) Heilmoor clay – Terdiri dpd beratus herba, bahan organic, antibiotic yg semulajadi, hormon tumbuhan dan banyak lagi.




Sabun ini berupaya meresap pantas ke dalam epidermis dan melakukan pembersihan (detoxification) secara menyeluruh. Selepas penggunaannya kulit terasa seolah-olah selepas melakukan rawatan spa! Sesuai untuk semua jenis kulit ~ Berminyak, Sensitif, Kering, Normal, Berjerawat, Bersisik, Berparut, dan sebagainya malah sangat sesuai untuk kulit bayi terutama yang mempunyai masalah eczema. Oleh kerana sabun ini bertindak menyahtoksin, membersih, mengawal pH, mencerah secara semulajadi, menghalus dan mengurangkan parut - kulit anda akan kelihatan berseri-seri selepas mengamalkannya….


Hanya 2 kali sehari sahaja dan kulit anda akan bertambah cantik setiap hari… Sesuai bagi yg ada masalah parut, jerawat, kulit kering, bintik2 hitam.. juga berkesan untuk menghilangkan kehitaman di celah peha dan ketiak…. Kelemumur dan rambut gugur… pasti dapat diatasi... Memang Berkesan Anda Pasti Berpuashati dgn perubahannya dalam masa 3 minit shj…

Sudah ramai yg mencubanya dan memiliki wajah serta kulit yg di idamkan…. ANDA BILA LAGI??? Jangan lepaskan peluang untuk mencuba

MIOR Miracle Bar 100% Semulajadi

Kebaikan Menggunakan MIOR
  • mengecilkan pori-pori
  • mengawal blackheads dan whiteheads
  • mengawal keseimbangan pH pada kulit
  • mengawal masalah jerawat dan kulit sensitif
  • mengurangkan kesan parut pada kulit
  • mengurangkan pigmentasi dan mengawal masalah jeragat
  • mampu mengurangkan garis-garis halus / kedut pada wajah
  • membantu mengawal masalah penyakit kulit, eczema, psoriasis, stretchmarks, kesan selulit dsbnya
  • kulit kelihatan 1 tona lebih cerah kerana proses exfoliation
  • kulit kelihatan lebih kemerahan secara semulajadi dan berseri-seri
  • meningkatkan keupayaan kitaran sel kulit, menjadikan kulit sentiasa anjal, sihat dan berseri
  • sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi dan kanak-kanak
  • mengurangkan noda-noda hitam dan sel mati pada keliling leher, celah ketiak dan bikini line
  • bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala
  • melembutkan rambut dan menyihatkannnya
  • Matikan jerawat muka @ badan
  • Kurangkan kedut muka,facelift up,eyebag,dark circles,jeragat,pigmentation
  • Menegangkan muka n berseri2
  • Menjadi syampu utk menjadikan rambut lebih sihat,berkilat dan lembut.
Tindakbalas Apabila Penggunakan MiOR

(Special case sahaja - bukan untuk semua kulit)

Kulit menjadi kering (bagi mereka yang kulit kering) - Hanya biarkan selama 1 minit sebelum basuh muka dan selepas kering pakai mousturiser. Kurangkan masa cuci kepada 1-2 minit shj;


Keluar bintik-bintik halus di muka - Cuci selama 1 minit sahaja kerana ia merupakan “proses pembersihan dari dalam”. Gunakan mousteriser dan jangan risau dan teruskan guna miOR;

Kulit akan mengelupas sikit (terutama kulit yang berpigmentasi) - Cuci selama 1 minit kerana ia mengeluarkan sel kulit-kulit mati. Biar pengelupasan sendiri dan jangan dikopek;


Kulit rasa gatal-gatal - Itu tandanya ada resdung. Jangan garu dan kalau boleh dalam tempoh sebulan ini jangan makan seafood, daging atau telur. Tunggu sehingga kulit dah ok. Kurangkan masa cuci kepada 1-2 minit sahaja.



1.Jabatan Kemajuan Islam Malaysia – Certificate Of Authentication HALAL

• No Ruj: JAKIM/(22.00)/492/2/1


2. Company No & Direct Selling AJL License

• (Company No. 644088-V)

• (Licence No.AJL 931512)


3. Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) – Ministry of Health Malaysia (KKM) NOT080300205K

__________________
http://pengantinhealthonline.blogspot.com/

Last edited by Aziemnz; 23-09-2009 at 05:09 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 17-03-2009, 03:02 PM
Aziemnz Aziemnz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,491
Poster Rank: #2523
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Sila beri perhatian:



Kulit Sensitif - sebaiknya 1-2 minit sudah memadai (tetapi untuk permulaan boleh gunakan selama 3 minit selama 2-3 hari)


Kulit Berjerawat - gunakan selama 3 minit setiap kali cucian (2 x sehari) selama seminggu. Minggu kedua dan seterusnya memadai mengamalkan sabun seperti cucian biasa sahaja. Lakukan ‘maintenance’ 1-2 x dlm seminggu.

Kulit Normal / Kering - sama seperti step kulit berjerawat

Kulit berparut - amalan yang consistent dan betul membantu mengawal kesan parut dengan effective.

Kulit pigmentasi - berkemungkinan akan mengalami sedikit pengelupasan halus (bergantung kepada keaktifan kulit masing-masing) namun. Ini adalah kerana sel mati di pisahkan dari lapisan permukaan kulit. Anda mungkin akan mengalami sedikit kegatalan, kekeringan yang bersifat sementara kerana faktor perubahan sel pada kulit.

Cara Penggunaan MiOR


Basahkan tangan dan keluarkan buih daripada sabun;

Letakkan buih sabun di tempat jerawat, eyebag, jeragat atau tempat yang bermasalah;

Baki buih sabun gosok di seluruh muka selain dari tempat yang diletakkan tadi;

Biarkan 2-3 minit dan lepas itu cuci. (Pon jangan dibiarkan melebihi 3 minit, kurang tidak mengapa);

Jangan lap muka dan biarkan kering sendiri;

Sesuai untuk 2 kali sehari (pagi dan malam);
Hanya 2-3 minit sahaja setiap kali kegunaan.

Apabila menggunakan sabun miOR, ianya menggantikan fungsi sabun malah lebih dari itu. Namun digalakkan supaya jangan terus tinggalkan routine harian penjagaan diri anda, semata-mata kerana bergantung 100% kepada sabun miOR ini. Dengan sabun miOR anda boleh mengurangkan jumlah step penjagaan iaitu hanya guna sabun miOR, moisturiser dan sunblock sahaja berbanding dengan pengunaan susu pembersih, sabun, toner, moisturiser, night cream dan sunblock. Lebih ringkas bukan ?

TESTIMONI PENGGUNA MIOR



Quote:
1. kak, ayu nak order sabun mior tu 1/4 bar = rm70.ayu rasa sabun mior tu serasi dgn kulit ayu..so just want to give another try..
Quote:


fyi, ayu tak tau kenapa kulit muka ayu makin teruk, so i went to skin specialist dr.ranjit, katanya kulit ayu terlalu sensitif dan acne problem tu dah terkena infection..so for time being i'm under his medication...

tapi ayu nak guna juga sabun nih sebab sabun ni membantu kurangkan bengkak2 jerawat..kalau ayu tak pakai, jerawat naik macam cendawan besar2 dan sakit...lagipun muka licin sgt bila lepas cuci..rasa besttt gilerrr..terlupa jap yg kita ada acne problem..heheheh and i notice parut pun agak pudar sikit..memang puas hati sabun nih..


Quote:
2.akum kak.MIOR dh sampai ...tq.
Quote:

First time pakai dah jatuh cinta.abih satu badan pakai,dr rambut sampai ke kaki..syok tul. muka, badan, terasa fresh n lembut jer.yg paling syok bab rambut lembut sangat2, senang nak urus pulak tu. Kalu gini memang tak tukar yg lain dah..he..he..



Quote:
3.Salam,saya memang pengguna setia mior - saya basuh muka pagi je, lepas tu pakai sunblock cum moisturise & walla, 'im done !
Quote:

.... malam bila rajin je cuci muka coz :
1. saya rasa ambik wudhu zor sampai isya dah memadai muka saya cuci &
2. malas !


tapi alhamdulillah, complexion saya okay. Saya dah lama tak scrub & mask muka ! Coz mior does away with all that, i believe !




Quote:
4.B4 that nak cerita sket ,..saye dah 3 hari pakai mior..skrg ni dah about 1 week kena chicken pox,..so pakailah sabun ni kat parut muda tu...mmg kering cepat n makin mengecil, mule 2 pakai muke saye jadi kering sket n merah2..panik jugak sbb kulit saye mmg sensitip dan x sesuai utk pencuci jenis sabun /buih..tapi saye try lagi on second day..agaknye dah complete healing crisis dia..kulit saye jadi bersih dan merah2 dah hilang...parut makin lama makin x nampak,..semlam adik saye datang, dia terkejut tgk muka saye mcm org tak kena chicken pox,..hehe..alhamdulillah..pastu saye sapu buih mior kat kulit adik ipar yg ade psoriasis..hari ni dia dah tipon nak order sabun mior..mmg berkesan...
Quote:

__________________
http://pengantinhealthonline.blogspot.com/

Last edited by Aziemnz; 23-09-2009 at 05:10 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 17-03-2009, 03:03 PM
Aziemnz Aziemnz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,491
Poster Rank: #2523
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

~GLYCO LAVISH~
Glyco Lavish Skincare, produk penjagaan wajah yg mampu meremajakan kulit, produk ini dilengkapkan dengan nutrien menakjubkan, bersama salah satu bahan utama, Glycolic Asid dari asid buah semulajadi (AHA). Dengan penggunaan yang teratur, mampu menyelesaikan masalah wajah seperti masalah jerawat, jeragat, garis halus dan kulit kusam.




PENGENALAN PRODUK GLYCO

Glyco Cream (GC)

GlycoCream merupakan krim muka yang dapat merawat kulit yang seringkali dilanda masalah jerawat, jeragat dan tona muka yang tidak sekata. GC jugak dapat menghilangkan kedutan halus, mengecilkan pori-pori, mengurangkan bintik-bintik hitam dan bintik-bintik putih di muka, di samping menjadikan kulit kita bertambah halus,lembut dan gebu.
Kandungan SPF15 di dalamnya dapat melindungkan kulit anda dari sinaran UV yang merbahaya. Sesuai untuk mereka yang berkulit normal atau kering.

Glyco Spirulina (GS) NOT80401003K

Glyco Spirulina merupakan krim muka yang diperkayakan nutrien tambahan berbanding dengan Glyco Cream . Kandungan Spirulina di dalamnya memberikan kesan aktif yang pantas dengan daya resapan berbanding GC.Pemulihan kulit muka bermasaalah lebih cepat dgn penggunaan GS.

Namun demikian kaedah mencampurkan kedua-dua produk ini dapat memberi kesan pemulihan yang lebih menakjubkan berbanding memakai GC atau GS sahaja. Terdapat para pengguna yang menggandingkan pengunaan GC di malam hari dan GS di waktu sianghari sebagai krim asas (foundation)

Apabila menggunakan produk Glyco ini, anda TIDAK PERLU lagi membeli TONER, KRIM SIANG. KRIM MALAM, ANTI KEDUTAN, KRIM PEMUTIH, KRIM SUNBLOCK dan lain-lain.

ProdukGlyco juga tidak sahaja boleh dipakai dimuka tetapi boleh dipakai di anggota tubuh yang lain seperti di bawah ketiak bagi menghindarkan badan berbau menggantikan deodoran selain dapat memutihkan ketiak. GC juga selamat untuk disapukan pada luka-luka kecil dan gigitan serangga.

Pencuci Muka Glyco(Glyco Facial Cleanser) MAL06100202K

Pencuci Muka Glyco membersihkan kulit anda secara mendalam sambil membuang segala kotoran dan bahan kecantikan yang digunakan sepanjang hari hingga ke lima lapisan di bawah kulit anda . Ia meninggalkan kesan kelembapan walaupun selepas satu cucian seolah-olah anda menyapukan losyen ke kulit.
Formulanya membolehkan pencucian secara lembut namun berkesan tanpa meninggalkan rasa tegang seperti pencuci muka yang lain. Bahan yang diperkayakan di dalam pencuci muka ini amat bersesuaian untuk kulit kering, normal, berminyak juga yang bermasalah seperti jerawat mahupun kulit matang.
Ia membantu menegangkan semula kulit anda. Nutriennya membantu membersihkan, memelihara dan melembabkan kulit secara mendalam lantas mencerahkan kulit muka anda

Menegang, Memelihara,Melembab, Melicin,Mencerahkan.

Pencuci Muka (Glyco Facial Cleanser )

TIDAK mengandungi SLS (Sodium Laureth Sulfate) yang membolehkan ia meresap hingga ke 5 lapisan di bawah kulit anda. Sesuai utuk kanak-kanak mahupun orang dewasa. Sangat lembut untuk digunakan oleh seisi keluarga.

FC ini boleh juga dijadikan shampoo rambut.

FC boleh dijadikan shampoo badan.

Secara relatifnya ia amat menjimatkan memandangkan ia boleh diguna pakai di serata tubuh badan tanpa kesan sampingan.

Senang dan mudah dibawa kerana semua sudah ada dalam satu botol dan kompek.



Glyco Cream dan Glyco Spirulina
  • Kedua krim ini sesuai untuk semua jenis kulit tanpa mengira LELAKI atau WANITA.
  • Pada kebiasaannya selepas mencuci muka perlu menggunakan TONER,MOISTURISER dan SUN-BLOCK. Ia bertujuan memberi perlindungan kepada kulit anda tetapi krim Glyco telah diformulakan untuk mempunyai kesemuanya dalam satu sapuan.
  • Krim ini telah diformulakan mempunyai toner, moisturiser, pelindung sinaran matahari dan anti penuaan. Bermakna penjimatan MASA serasi dengan golongan yang sibuk dewasa ini. JIMAT Wang kerana rejim lain tidak lagi diperlukan selepas sapuan KRIM. Satu Krim telah mempunyai kesemua yang diperlukan tanpa mengira Siang atau Malam.
  • Glyco Cream boleh jugak disapu di bahagian lain termasuk di bawah ketiak (sebagai DEODARAN) lipatan-lipatan tubuh badan yang mengalami kehitaman akibat sel-sel mati yang tidak disingkirkan. Insya-Allah setakat ini review yang kami perolehi daripada pelanggan memang terbukti.
  • Glyco boleh disapu di luka-luka kecil seperti gigitan nyamuk atau luka akibat benda tajam.
  • Glyco TIDAK mengelupaskan kulit atau pun merosakkan kulit.
  • Produk kami telah didaftarkan dengan KKM. dikilangkan di kilang bertaraf GMP serta mempunyai pengguna di serata dunia.
  • Glyco bertindak merawat, melindung dan memelihara kulit ANDA.


Penggunaan glycoskincare:

1. Cuci muka bersih2 dengan menggunakan pembersih muka. Tak kira whatever u have tapi bagus utk kulit muka pencuci yg lembut ler kan. Kalo boleh cuci dgn air suam tapi kalo takder no hal, cuci dgn air biasa pun tak kisah.

2. Pat muka gently (tak tau nak translate bahasa melayu) dgn towel or tissue. Jgn kesat ler hah, just pat ajer sehingga kering

3. Pat kan d glyco kat muka n biorkan dia meresap dlm kira2 3-5mins. Biler pakai dglyco tak payah pakai toner, sunblock n segala moisturiser yg lain2.

4. Pastu pakai ler bedak, compact dll. Dglyco jugak boleh dibuatkan bedak asas sbb kandungan glycolic acid ini berwarna kekuningan/coklat muda gitu. Glycolic acid ini adalah daripada air tebu.

5. Biler dah pakai dglyco ni tak payah top up bagai walau pun mengambil wudhu. Memadai membersihkan muka dgn air biasa then continue with bedak dll. Dglyco ni dia meresap dlm kulit so tak yah ler top up lagi.

6. Sebelum tidur pun buat spt yg (1). Biler tidor make sure lampu ditutup sbb kandungan chlorophyll didalam akan bertindak membaik pulih kulit muka bila keadaan tenang n gelap.

7. Dlm masa 3 hari insyaallah pemakai akan merasa perubahan bila memakai glyco ini.


Notakaki:
Glyco Cream ni boleh jugak dipakai sebagai deodorant. Selain ketiak kiter putih badan
tidak akan berbau. Glyco ni mmg multi functional cream.


Which Glyco to use?

GLYCO SPIRULINA - kulit berminyak, biji2 minyak kat area mata, pori-pori terbuka,parut, chicken pox, luka2,

GLYCO CREAM - kulit kering, pigmentation, eczema, parut2.

If kulit berminyak di Tzone/normal to combination - area Tzone sapu GS, area lain boleh MIXED GS+GC. Apply kekdah yg sama BOTH SIANG & MALAM


Untuk pengguna :
Mior - guna GLYCO CREAM untuk memberikan lembapan pd kulit.
Tia Amelia - abiskan dulu barangan tia amelia sblum migrate ke Glyco.spt biasa gunakan dulu FC.Jangan campur.

Gunakan Facial Cleanser Glyco selama 2 minggu terlebih dahulu sebagai langkah menghabiskan kesan dr Produk sebelumnya. Selepas 2 minggu baru gunakan Cream Glyco (GS or GC)
Jangan risau, kulit anda still terlindung sbb FC mmg ada lembapan di dlmnya.
__________________
http://pengantinhealthonline.blogspot.com/

Last edited by Aziemnz; 23-09-2009 at 05:12 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 17-03-2009, 03:06 PM
Aziemnz Aziemnz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,491
Poster Rank: #2523
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Senarai Harga :-

Glyco Facial Cleanser (GFC) ~ RM55.00
Glyco Cream 15gm (GC) ~ RM45.00
Glyco Spirulina 15gm (GS) ~ RM60.00
Glyco Spirulina 30gm (GS) ~ RM120.00



1 set GLYCO = RM160 + FREE POSLAJU


1 set Glyco + Mior 1/4 bar = RM215.00 + FREE POSLAJU/CURIER



Glyco Cream + Mior 1/4 bar = RM 110.00 + FREE POSLAJU/CURIER



Glyco Spirulina + Mior 1/4 bar = RM 120.00 + FREE POSLAJU/CURIER



Glyco Cream + Glyco Spirulina = RM110 + FREE POSLAJU/CURIER
__________________
http://pengantinhealthonline.blogspot.com/

Last edited by Aziemnz; 23-09-2009 at 05:12 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 17-03-2009, 03:09 PM
Aziemnz Aziemnz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,491
Poster Rank: #2523
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Produk SLIMMING yang hangat di pasaran masa kini!!!! JUSMATE 5- FORMULA DR ROZMEY!

Terbukti berulang kali,TERBAIK!!!


No.1 paling berkesan

Mate 5 paling laris!!!




bertindak mengurangkan berat badan tanpa rasa lapar, keletihan, senaman, kesakitan & tiada kegemukan semula


100% semulajadi selamat!


MAL08080413TC




Jus Diet Mate 5 merupakan satu revolusi baru di dalam produk diet di mana formula yang ditemui begitu effektif di dalam mengatasi masalah kegemukan.
Jus Diet Mate 5 formula hebat! Mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan kadar metabolisma dan menukarkan kabohidrat kepada tenaga yang merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan.

Ramuan-Ramuan Utama Jus Diet Mate 5:

1. Garcinia Cambogia (HCA)

Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembetukkan lemak disamping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukannya lemak. Ianya juga begitu berkesan untuk bertindak mengawal selera makan.
Kebaikan Garcinia Cambogia:
- Berkesan mengurangkan berat badan
- Menghalang selera makan
- Menghalang pembentukan lemak
- Mengurang kolesterol
- Menambahkan tenaga
- HCA dalam garcinia combogia amat berkesan menahan kegemukan selepas memiliki berat badan idaman
- Merawat masalah kemurungan, susah tidur, migraine, gastrik, kencing manis, darah tinggi.

2. Hoodia Gardoni


Kebaikan Hoodia Gardoni:
- Mengurangkan selera (tidak ingat makan langsung selama lebih 24 jam!!!)
- Berkesan dalam mengurangkan pengambilan kalori
- Memberi tenaga tambahan
- Semulajadi dan selamat untuk diamalkan
** Herba ini dihasilkan daripada pokok Kaktus dari Afrika.

3. Guar Gum

Merupakan juga ramuan yang diperkaya dengan fiber.
Kebaikan Guar Gum:
- Memberi rasa kenyang
- Bertindak baik bagi mencuci usus
- Membuang lemak, glukos dan racun dari usus
- Menyihatkan usus
- Menyihatkan jantung
- Mengatasi masalah stroke
4. L-Carnitine
Merupakan satu ramuan yang begitu berkesan dalam pembakaran lemak (fat burner), menambahkan tenaga dan mengekalkan tahap kecergasan badan sepanjang hari. L-Carnitine merupakan ramuan yang sangat mujarab dalam program diet di mana ianya sangat effektif untuk mengurangkan rasa lapar dan letih.
Kebaikan L-Carnitine:
- Menambahkan tenaga dan mengekalkan tahap kecergasan badan sepanjang hari
- Ianya ramuan yang bagus bagi melindungi jantung, saraf dengan bertindak sebagai agen antioksida
5. Inulin
Satu ramuan yang diperkayakan dengan fiber daripada buah-buahan. Rasa yang manis tetapi tidak diserap kedalam badan.
Kebaikan L-Carnitine:
- Bagus untuk kencing manis
- Memberi tenaga tambahan
- Meningkatkan kadar metabolisme badan

6. Soy Protein

Soy protein adalah sumber daripada protein lengkap tanpa kolesterol menggantikan protein haiwan.
Kebaikan L-Carnitine:
- Ramuan tanpa kolesterol
- bagus untuk penjagaan jantung
- Soy protein melancarkan kitar haid dan kesuburan wanita
Kesan buruk bahan kimia dalam amalan diet Kesan jangkamasa pendek
Gementar dan berdebar, letih, susah tidur, panas badan, pitam, kerap buang air besar, kegemukan mendadak bila berhenti.
Kesan jangkamasa panjang
Kerosakan pada hati dan buah pinggang.
Kebaikan Jus Diet Mate 5
- Mudah
- Berkesan
- Semulajadi
- Selamat
- Tanpa rasa lapar
- Tanpa rasa sakit
- Tanpa bersenam
- Bertenaga dengan minda yang cergas
- Menyihatkan jantung
- Bagus untuk kencing manis dan darah tinggi
- Membantu kesuburan wanita
- Bagus untuk saraf dan sendi
- Melancarkan usus
- Merawat masalah kemurungan, susah tidur
- Merawat migrane dan gastrik
- Mengatasi masalah stroke mengurangkan kolestrol
__________________
http://pengantinhealthonline.blogspot.com/

Last edited by Aziemnz; 23-09-2009 at 05:14 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 17-03-2009, 03:09 PM
nurmillionare nurmillionare is offline
Super Active Member

nurmillionare's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,539
Poster Rank: #1536
Thanked 88 Times
Active Level
My Mood:
Default

wah ada peniaga baru..welcome 2 CG...selamat berniaga...
__________________
KEUNTUNGAN SEHINGGA 50% | KULIT BERMINYAK?BERJERAWAT?GELAP?RESDUNG?BERPARUT?
| BANYAK TESTIMONI MENARIK DI SINI
Whatever The Mind Can Conceive And Believe,It Can Achieve.
-Napolean Hill-
Reply With Quote
  #9  
Old 17-03-2009, 03:10 PM
Aziemnz Aziemnz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,491
Poster Rank: #2523
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

CARA MENGAMALKAN JUS DIET MATE 5

Pagi - sarapan pagi seperti biasa

Tengahari - gantikan makan tengahari dengan JUS DIET MATE 5

Malam - ambil makanan ringan seperti sup sayur atau buah-buahan jika perlu
Anggaran di beri utk menten 1 hari ambil 1000 kalori je..

sarapan - 800 kalori
minum pagi - 80 kalori
TENGAHARI - Jus Diet Mate 5 (MESTI)
Minum petang - 80 kalori
Malam - 40 kalori...
HANYA PERLU AMBIL 1000 KALORI sehari

Keperluan tenaga anda yang selebih nya (1800Kcal hingga 2800Kcal ) di dapati dari pembakaran lemak oleh sel-sel yang di aktifkan oleh Jus Diet Mate 5

Cara Pemakanan :

Pilihan 1 : Jus Diet Mate 5 sekali sehari dan hanya perlu ambil 1000kcal sehari.

Sarapan Pagi: 800kcal
Contoh: Sebungkus nasi harga 50 sen atau satu pinggang kecil mee/meehun atau 2 keping roti disapu marjerin @ mentega @ jem + segelas air

Minum Pagi: 80kcal
Contoh : Sebiji kuih atau 2 keping biskut + segelas air kosong

Tengah Hari:
JUS DIET MATE 5

Minum Petang: 80kcal
Contoh : Sebiji kuih atau 2 keping biskut + segelas air

Makan Malam :
Contoh : Sayuran atau 1 biji buahan dan segelas air

Minum Malam : 40kcal
Contoh : Secawan air dan sekeping biskut

Pilihan 2 : Jus Diet Mate 5 2 kali sehari dan hanya perlu ambil 1000kcal sehari.

Sarapan Pagi: 800kcal
Sebungkus nasi harga 50 sen atau satu pinggang kecil mee/meehun atau 2 keping roti disapu marjerin @ mentega @ jem + segelas air

Minum Pagi: 100kcal
Sebiji kuih atau 2 keping biskut + segelas air kosong

Tengah Hari:
JUS DIET MATE 5

Minum Petang: 100kcal
Sebiji kuih atau 2 keping biskut + segelas air

Makan Malam :
JUS DIET MATE 5

Minum Malam :
Sup sayur atau biji buahan dan secawan air.

Pastikan perkara berikut :

- 2 jam sebelum ambil JDM 5 - perut kosong dari sebarang kalori
- 3 jam selepas ambil as JDM5 - perut kosong dari sebarang kalori.


JIKA LAPAR - boleh minum air kosong sbb air - ZERO KALORI...


CARA MINUM DI BULAN PUASA:

(Jika 1 Peket )

- amalkan 1 peket ketika sahur - pastikan byk minum air masak/kosong
(boleh makan sedikit secara ala2 kadar - 1/2 jam sebelum - kemudian minum JDM5 - Jika tidak makan langsung CUMA sahur dgn JDM5 lagi di galakkan)

Jika 2 peket

- 1 peket ketika sahur - pastikan byk minum air masak/kosong
(boleh makan sedikit secara ala2 kadar - 1/2 jam sebelum - kemudian minum JDM5 - Jika tidak makan langsung CUMA sahur dgn JDM5 lagi di galakkan)
- 1 peket sebelum masuk tidur atau selepas solat terawih


PEK PERCUBAAN :
5 peket - RM 50
7 Peket - RM 70
10 Peket - RM 100

BELI 3 KOTAK = RM450 + FREE CURIER + FREE AHLI + FREE COCOA COLLAGEN 1 BOX !!
PEGHANTARAN PERCUMA !


MEREKA SUDAH MENDAPAT BERAT BADAN IDEAL !!! ANDA BILA LG??
__________________
http://pengantinhealthonline.blogspot.com/

Last edited by Aziemnz; 23-09-2009 at 05:15 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 17-03-2009, 03:11 PM
lutttfi lutttfi is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (24)
Join Date: Dec 2007
Location: •٠·dlm mood nk sambung blaja ·
Posts: 7,420
Poster Rank: #431
Thanked 58 Times
Active Level
My Mood:
Default

bump utk TT..
smoga berjaya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:49 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE