Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Other Classifieds

Other Classifieds Any classifieds that not suits the selling of products or services.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-03-2009, 02:56 AM
rakyat_jelata rakyat_jelata is offline
Active Plus

rakyat_jelata's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Puaka Niyang Rapik
Posts: 3,391
Thanks (Received): 131
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default M.E.T.R.O : Promosi Pengiklanan Di Harian Metro. Potongan Dari 11% hingga 25%

Salam kepada Warga CG.
Disini saya ingin membantu rakan saya,
untuk mempromosi pengiklanan di Media Cetak iaitu Harian Metro.

sedikit statistik tentang Harian Metro/Metro Ahad.
63% pembaca Harian Metro/Metro Ahad adalah berumur di antara 20 hingga 39 tahun.
Mereka ialah rakyat Malaysia yang muda, dinamik dan progresif serta mempunyai daya beli & daya saing yang tinggi.





Background
Harian Metro , is a morning tabloid in other regions was established to fill a vacuum in the niche market for Malay readers who were becoming increasingly market oriented.

The change in demography resulted in a growing audience of young people who were looking for entertainment, shopping news, lifestyle features and news that interested them. Harian Metro met those needs in a most interesting and exciting manner by way of exciting editorial presentation.
The growth of Harian Metro was in itself a sensation. From 106,000 readers in 1993, the readership shot up dramatically to 4.5 million (Harian Metro + Metro Ahad) in 2005. The latest growing newspaper.

Todays at stands at readers daily that published Mondays to Sundays, Harian Metro grew from a single edition newspaper to a five-edition national newspaper able to reach people in the central region as well as the other States daily.

Harian Metro is a two- section daily incorporating the main news section and RAP(Rentak Artis Popular, Variasi and Metroneka (Classifieds).




2 section daily
Who Reads Harian Metro
61% of Harian Metro readers are aged between 20 to 39 years. 21% - 40 years & above, 18%- 15-19 years, Urban Readers 72%, Rural readers 28%.

They are young, dynamic and progressive Malaysians who are enthusiastic consumers too! 57% of Harian Metro readers have household incomes ranging exceeding RM3,000.

From clothes, transportation, sports wear and equipment, household items, domestic travel and services, Harian Metro readers, who have growing incomes, are consumers of a wide spectrum of goods and services.

Why Advertise in Harian Metro
Harian Metro reaches out to an urban readership, the new Malays who have left their kampungs for urban society and who have achieved greater sophistication in their needs and tastes for goods and services.

Advertisers will find Harian Metro's audience a significant source of customers considering their consumerist lifestyle.





MAIN SECTION
Regional/national news
Minda
Interaktif Metro
Mahkamah Syariah
Global (foreign news)

Business
Sembang Selasa (Tuesday)
Business news
Variasi (Feature)

Monday (Bestari)
Tuesday (Vroom)
Wednesday (IT & New Product)
Thursday (Santai)
Friday (Ad-Din)
Saturday (Dekotaman)
Women (everyday after the center-spread)


1klassifieds

Sports

Personality
Arena Setempat
Tunas Sekolah


RAP SECTION

Soseh-Soseh (Everyday)
Artis Luar Negara - Foreign artist (Everyday)
Depan Mata.. Tati (Monday)
Nuansa Muzik Elly (Tuesday)
Interaksi (Wednesday)
Terngiang-ngiang - Abie (Saturday)




D E M O G R A P H I C (OCT '07 - SEPT '08)

Sex
Male 1,105,000 49.7%
Female 1,118,000 50.3%


Race
Malay 2,139,000 96.3%
Chinese 15,000 0.7%
Indian/Others 69,000 3.1%


Age
15 - 19 322,000 14.5%
20 - 29 647,000 29.1%
30 - 39 576,000 25.9%
40 - 49 390,000 17.6%
50 - 59 203,000 9.1%
Above 60 86,000 3.9%
Total Readership 2,223,000 100%


Occupation
Prof/Manager /Executive/Bussinesman 344,000 15.5%
Other White Collar 383,000 17.2%
Blue Collar 462,000 20.8%
Students 311,000 14.0%
Unemployed/Retired/
Housewife 707,000 31.8%
Others 16,000 0.7%


Household Income (RM)
RM10,000 or Above 29,000 1.3%
RM5,000 - RM9,999 168,000 7.6%
RM1,000 - RM4,999 1,392,000 62.6%
RM999 and below 371,000 16.7%
Not Disc/NA 263,000 11.8%


Region
Market Centre 587,000 26.4%
Urban 757,000 34.1%
Rural 879,000 39.5%


Location
KL/PJ/Selangor/NS 594,000 26.7%
Penang/Perak/Kedah/Perlis 688,000 30.9%
JB/Melaka 509,000 22.9%
Kelantan/Terengganu/Pahang 432,000 19.5%


------------------------------------------------------------------------------------
HARGA YANG DITAWARKAN (untuk 1 Keluaran)

Keluaran : Seluruh Malaysia (National Edition) Black & White


Saiz : 1/8 Muka Surat (64mm x 16mm)
Harga Asal : RM 1,125
Harga Promosi : RM 1,000
Jimat : RM 125 (11%)

Saiz : 1/4 Muka Surat (128mm x 16mm)
Harga Asal : RM 2,250
Harga Promosi : RM 1,800
Jimat : RM 450 (20%)

Saiz : 1/2 Muka Surat (259mm x 16mm)
Harga Asal : RM 4,500
Harga Promosi : RM 3,500
Jimat : RM 1,000 (22%)

Saiz : 1 Muka Surat (259mm x 33mm)
Harga Asal : RM 9,000
Harga Promosi : 6,800
Jimat : RM 2,200 (25%)
------------------------------------------------------------------------------------
Sebarang maklumat lanjut:-
Sila Hubungi 017-2131 291 (Ina) atau 019-9623 886 (Zu) atau PM sahaja...

Tempahan 7 Hari sebelum iklan dikeluarkan.
__________________
Anda Kaki Karaoke ?
Jom Sertai Geng Kaki Karaoke CG
Khas untuk mereka-mereka yang merupakan kaki karaoke atau pun owner pusat-pusat karaoke (leh bagi diskaun). Aktiviti-aktiviti semasa akan dimaklumkan terlebih dahulu kepada para ahli sebelum tersebarnya ke seantero dunia. Selain itu juga, kemungkinan besar leh sama-sama ikut kelas vokal, untuk memantapkan album akan datang... hahaha
Klik disini : http://www.carigold.com/portal/forum...php?groupid=57

Last edited by rakyat_jelata; 13-03-2009 at 07:01 AM.. Reason: update...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-03-2009, 03:07 AM
rakyat_jelata rakyat_jelata is offline
Active Plus

rakyat_jelata's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Puaka Niyang Rapik
Posts: 3,391
Thanks (Received): 131
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

geng2 yg ada wt biz..
leh ambik peluang nie...
__________________
Anda Kaki Karaoke ?
Jom Sertai Geng Kaki Karaoke CG
Khas untuk mereka-mereka yang merupakan kaki karaoke atau pun owner pusat-pusat karaoke (leh bagi diskaun). Aktiviti-aktiviti semasa akan dimaklumkan terlebih dahulu kepada para ahli sebelum tersebarnya ke seantero dunia. Selain itu juga, kemungkinan besar leh sama-sama ikut kelas vokal, untuk memantapkan album akan datang... hahaha
Klik disini : http://www.carigold.com/portal/forum...php?groupid=57
Reply With Quote
  #3  
Old 13-03-2009, 03:10 AM
RizMa RizMa is offline
Active Plus

RizMa's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Apr 2007
Location: Utara
Posts: 4,477
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

emm, xpadan plak aku nk promo bisnes aku ni
biz kecik jerr
Reply With Quote
  #4  
Old 13-03-2009, 03:12 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,520
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

harga yg aku dpt..

Harian Metro Harga Biasa - RM 11,365.20 Harga Tawaran - RM 7,484.40 (RM 27 psccm)


mcmmane ni boleh lagi murah
Reply With Quote
  #5  
Old 13-03-2009, 03:13 AM
kamal_kampong kamal_kampong is offline
Legendary Member

kamal_kampong's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Apr 2007
Location: negeri hujung dunia
Posts: 15,199
Thanks (Received): 302
Likes (Received): 68
Active Level
Default



ada rupanya member yang kenal ngan org HM kat cg nih..siap ngan diskaun lagi tu..yang ada bnz besor2 jangan lepaskan peluang..iklan akan glamourkan produk/perkhidmatan anda..
__________________
TERUSKAN BOIKOT BARANG2 ZIONIS, SELAMATKAN AL-AQSA

BERMUAMALAH SESAMA MUSLIM PASTI BARAKAH / SOKONG PRODUK MUSLIM
Reply With Quote
  #6  
Old 13-03-2009, 03:16 AM
rakyat_jelata rakyat_jelata is offline
Active Plus

rakyat_jelata's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Puaka Niyang Rapik
Posts: 3,391
Thanks (Received): 131
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RizMa View Post
emm, xpadan plak aku nk promo bisnes aku ni
biz kecik jerr
klu nk kembangkan...
ape salahnya...
cuma jgn xmenang tgn sudah ler..
huhuhu..
__________________
Anda Kaki Karaoke ?
Jom Sertai Geng Kaki Karaoke CG
Khas untuk mereka-mereka yang merupakan kaki karaoke atau pun owner pusat-pusat karaoke (leh bagi diskaun). Aktiviti-aktiviti semasa akan dimaklumkan terlebih dahulu kepada para ahli sebelum tersebarnya ke seantero dunia. Selain itu juga, kemungkinan besar leh sama-sama ikut kelas vokal, untuk memantapkan album akan datang... hahaha
Klik disini : http://www.carigold.com/portal/forum...php?groupid=57
Reply With Quote
  #7  
Old 13-03-2009, 03:17 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,697
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RizMa View Post
emm, xpadan plak aku nk promo bisnes aku ni
biz kecik jerr
Kalau ikutkan scala kedai aku lagi kecik dari kedai ruang iklan termahal tu...nanti aku besarkan kedai aku dulu la...
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #8  
Old 13-03-2009, 03:18 AM
rakyat_jelata rakyat_jelata is offline
Active Plus

rakyat_jelata's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Puaka Niyang Rapik
Posts: 3,391
Thanks (Received): 131
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by NEMO View Post
harga yg aku dpt..

Harian Metro Harga Biasa - RM 11,365.20 Harga Tawaran - RM 7,484.40 (RM 27 psccm)


mcmmane ni boleh lagi murah
ape arr ko nie NEMO..
kan company aku ada buat majalah...
so network ada arr...
ari turr kat uptown xnk tny...
__________________
Anda Kaki Karaoke ?
Jom Sertai Geng Kaki Karaoke CG
Khas untuk mereka-mereka yang merupakan kaki karaoke atau pun owner pusat-pusat karaoke (leh bagi diskaun). Aktiviti-aktiviti semasa akan dimaklumkan terlebih dahulu kepada para ahli sebelum tersebarnya ke seantero dunia. Selain itu juga, kemungkinan besar leh sama-sama ikut kelas vokal, untuk memantapkan album akan datang... hahaha
Klik disini : http://www.carigold.com/portal/forum...php?groupid=57
Reply With Quote
  #9  
Old 13-03-2009, 03:19 AM
rakyat_jelata rakyat_jelata is offline
Active Plus

rakyat_jelata's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Puaka Niyang Rapik
Posts: 3,391
Thanks (Received): 131
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kamal_desa View Post


ada rupanya member yang kenal ngan org HM kat cg nih..siap ngan diskaun lagi tu..yang ada bnz besor2 jangan lepaskan peluang..iklan akan glamourkan produk/perkhidmatan anda..
yups...
jgn lupa letak logo CG skali...
huhuhu...
__________________
Anda Kaki Karaoke ?
Jom Sertai Geng Kaki Karaoke CG
Khas untuk mereka-mereka yang merupakan kaki karaoke atau pun owner pusat-pusat karaoke (leh bagi diskaun). Aktiviti-aktiviti semasa akan dimaklumkan terlebih dahulu kepada para ahli sebelum tersebarnya ke seantero dunia. Selain itu juga, kemungkinan besar leh sama-sama ikut kelas vokal, untuk memantapkan album akan datang... hahaha
Klik disini : http://www.carigold.com/portal/forum...php?groupid=57
Reply With Quote
  #10  
Old 13-03-2009, 03:19 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,520
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rakyat_jelata View Post
ape arr ko nie NEMO..
kan company aku ada buat majalah...
so network ada arr...
ari turr kat uptown xnk tny...
mcmmane harga boleh lain2..ada byk agensi pengiklanan ke kat metro ni..xfaham arr
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump