Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-07-2006, 03:01 PM
Long Kai Long Kai is offline
Active Member

Long Kai's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2005
Location: Prep School 97
Posts: 1,675
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 0
Active Level
Default streamyx limit coverage area

mcm mana nak buat kalau area rumah kita over then streamyx coverage area?
boleh apply ka?
apa arr telekom...promote streamyx gilak2...tapi menda mcmni pun tak leh nak solve ke....adui tensen!!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-07-2006, 03:27 PM
auks auks is offline
Active Member

auks's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2005
Location: Kelana Jaya
Posts: 1,509
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

hehehe, takleh ler bro
telekom mmg camgitu, mak pak aku kerja telekom, mmg asik tak pueh ati jak, wakakakaka
try guna broadband jaring plak bro
tak pon kalo lebih skit duit tuh, apply yg maxis ke, celcom ke :-D
__________________
Masa itu E-Gold
Reply With Quote
  #3  
Old 01-07-2006, 04:03 PM
bono79 bono79 is offline
Active Member

bono79's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: /var/root
Posts: 2,442
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kata telekom tahun lps nak pasang 40k port baru di seluruh malaysia...kawasan ko masih blm ada ke basikal??? try jaring la...lajus gilosss...takpon modified dial up jadik 1MB...huhuhu...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-07-2006, 05:02 PM
marwan marwan is offline
Regular

marwan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 226
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

hi..aku orang baru dalam carigold nih...nak meluahkan sikit perasaan ..harap harp korang tak kisah..member aku nih bukak cc kat gombak..pastu..try apply streamyx broadband..tanya kat telekom diorang kata tak cover area cc dia..isdn jer ada...so nak buek camner dia pakai jer la isdn ...pastu dia ada ushar satu cc ni ..tak jauh dari tempat dia..satu blok bangunan je yang memisahkan..tanya dia pakai internet apa..dia kata streamyx..member aku ni pun pelik aa dah banyak kali turun naik jumpa org telekom..tepon org telekom and macam macam lagi...diorang kata still takde coverage kat tempat dia..dia pun bagitau yang cc dia ushar apasal lak leh pakai streamyx..org telekom lak mintak nombor tepon yg cc pakai streamyx nih pakai..toke cc nih boleh lak taknak bgtau nombor telepon tu..padahal satu agama satu bangsa..pening aku..tolong komen sikit kisah member aku nih...and sesaper yg keje telekom leh bantu settlekan masalah nih memang best aa...cc dia kat gombak kat ngan unikop..saper tahu tu..tahu la...
__________________
http://mrsmarwan.fotopages.com tepung kek coklat moist
Reply With Quote
  #5  
Old 01-07-2006, 05:25 PM
auks auks is offline
Active Member

auks's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2005
Location: Kelana Jaya
Posts: 1,509
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku rasa membe rko leh try rujuk sini
http://www.tm.net.my/html/htm/produc...x_promoSMS.htm
__________________
Masa itu E-Gold
Reply With Quote
  #6  
Old 01-07-2006, 09:02 PM
bono79 bono79 is offline
Active Member

bono79's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: /var/root
Posts: 2,442
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by auks
aku rasa membe rko leh try rujuk sini
http://www.tm.net.my/html/htm/produc...x_promoSMS.htm
auks, ada keje kosong kat telekom ak?? huhuhu
Reply With Quote
  #7  
Old 02-07-2006, 12:10 AM
the_bloodmage the_bloodmage is offline
Regular

the_bloodmage's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2006
Location: PJ / Malacca
Posts: 534
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bono79
Quote:
Originally Posted by auks
aku rasa membe rko leh try rujuk sini
http://www.tm.net.my/html/htm/produc...x_promoSMS.htm
auks, ada keje kosong kat telekom ak?? huhuhu
kalau ada aku pun nak ..heheh...It Dept die nak pakai org x? :-D
Reply With Quote
  #8  
Old 02-07-2006, 04:23 AM
auks auks is offline
Active Member

auks's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2005
Location: Kelana Jaya
Posts: 1,509
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kenapa mintak kat aku
ada kot, ceo, mau
kerja senang, masuk kuar tv jek
sponsor event2 besar, perabihkan duit syarikat :-D
gurau jek
__________________
Masa itu E-Gold
Reply With Quote
  #9  
Old 02-07-2006, 05:13 AM
ahmad81 ahmad81 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2006
Location: :)
Posts: 1,551
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

brape jarak ibusawat telekom dgn rumah korang.. (jarak talian telefon dgn ibusawat telekom terdekat), biasanya telekom support 5km je...

tetapi boleh support jarak 7.2 km dgn cara hantar emel kat support tmnet stmx. kata kat dia da pernah apply tp x lulus sbb jrk terlalu jauh.
bg sekali dgn no telefon rumah.

aku pun pernah apply guna online. tak lulus. aku g kedai telekom tanya status dia ckp jauh, diorg suruh batalkan order tu.

sbb tu aku hantar emel dan support call aku. diorg ckp bleh dpt tp dia kena hantar technician utk check. akhirnya berjaya gak aku pkai stmx.

walaupun slow macam haram, bayar Rm66 utk 512kb. tp aku selalu dapat 320-400kb je... da komplen. diorang ckp mmg standard mcm tu.

kalu da standard mcm tu baik dia jual 384kb tp bg 320-400kb kan bagus.
nk untung punya pasal. :!:
Reply With Quote
  #10  
Old 02-07-2006, 08:19 AM
sya102003 sya102003 is offline
Regular

sya102003's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2006
Posts: 815
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ahmad81
brape jarak ibusawat telekom dgn rumah korang.. (jarak talian telefon dgn ibusawat telekom terdekat), biasanya telekom support 5km je...

tetapi boleh support jarak 7.2 km dgn cara hantar emel kat support tmnet stmx. kata kat dia da pernah apply tp x lulus sbb jrk terlalu jauh.
bg sekali dgn no telefon rumah.

aku pun pernah apply guna online. tak lulus. aku g kedai telekom tanya status dia ckp jauh, diorg suruh batalkan order tu.

sbb tu aku hantar emel dan support call aku. diorg ckp bleh dpt tp dia kena hantar technician utk check. akhirnya berjaya gak aku pkai stmx.

walaupun slow macam haram, bayar Rm66 utk 512kb. tp aku selalu dapat 320-400kb je... da komplen. diorang ckp mmg standard mcm tu.

kalu da standard mcm tu baik dia jual 384kb tp bg 320-400kb kan bagus.
nk untung punya pasal. :!:
aku pon snasib ngan ko
tapi aku lagi geram
jarak rumah aku dr ibu sawat hanye 5.39km ajer
tu pon x lehh dpt streamyx.
smpai skang aku kne main dial up ajer
sape2 bleh tlg aku
aku mmg berharap sgt dapat pkai streamyx nie
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Masalah Connection Streamyx yg aku alami zacky Santai, Others 2 16-10-2006 09:36 AM

CariGold