Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 16-06-2006, 09:42 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 45
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Korang Tau Tak Ape Musibah Minum Coke

Fakta tentang COKE

Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat

oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari

seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan

2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku

kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba

tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?


Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau

hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!


2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan

selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari

tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk

mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?


3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap

bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat

hilang!


4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri

kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.


5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang

setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.


6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin

Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan

minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa

coke.


7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan

lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di

Yawata tu kerana ianya amat mahal!


Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh

meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka

ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain

dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.


Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori

yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran

"Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga

diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolon

jangan letak/parkir kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran

tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.


Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian

enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh... mesti buat overhaul ni!

Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh

kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi

tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!.

Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak

terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum

tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan

menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo,

F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.


Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk

meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam

candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun

coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.


Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam

mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu

hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni,

kot-kot gigi tu bleh hilang!

Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda

minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.


Di India, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para

peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga

perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak.

Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh

serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!


Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada

Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?


Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci

cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga

dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan

cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh

cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya

kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.


Tepuk dahi tanya hati... .nak minum ke tak? Saya pun minum sekali sekala!

Sama-samalah kita bercoke sambil singgah KFC [Syarikat Yahudi gak!], time

raya, time parti, time kenduri , time bola piala dunia dll.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 16-06-2006, 10:22 AM
auks auks is offline
Active Member

auks's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2005
Location: Kelana Jaya
Posts: 1,509
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

errrkk, setiap hari jgn pakai baju yg biasa kita pakai beb
pakai baju melayu jek
pakai kain pelikat
pi keje
baru tak terikut penjajah n yahudi
wakakakaka
tepuk dahi pikir sendri :-D
__________________
Masa itu E-Gold
Reply With Quote
  #3  
Old 16-06-2006, 11:19 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 45
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

saper rase jalan perut tebal susah nak terkakis blehla selalu minum coke nih :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Reply With Quote
  #4  
Old 16-06-2006, 11:25 AM
aunpower aunpower is offline
Active Plus

aunpower's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2005
Location: Dah loteh Merantau.. lepak KL plak..
Posts: 4,061
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Patot la prot aku slalu pedih2 lepas minom coke ni.... ops:
__________________

"Bersabar adalah sifat orang beriman, Mende yang baik lahir dari hati yang baik dan beriman"

--{--{@ YM ID : aunhazri @**--**--
Reply With Quote
  #5  
Old 16-06-2006, 11:28 AM
pokleh pokleh is offline
Active Member

pokleh's Avatar

 
Trader Rating: (13)
Join Date: Dec 2005
Location: sayang2u
Posts: 1,175
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mana ko dapat FAKTA COKE ni onetarmizi...

teruja sekejap aku.............. :badgrin: :badgrin:

tidur bola...makan bola.....minum....COCO COLA!!!
Reply With Quote
  #6  
Old 16-06-2006, 12:27 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 45
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sayang2u
mana ko dapat FAKTA COKE ni onetarmizi...

teruja sekejap aku.............. :badgrin: :badgrin:

tidur bola...makan bola.....minum....COCO COLA!!!
heheh ko teruja ke...byk kegunaan coke tu plih je mane satu yg rase relevan..tambah2 takde sabun nk basuh baju time tu bleh pakai coke... :lol: :lol: :lol:
Reply With Quote
  #7  
Old 16-06-2006, 02:19 PM
art art is offline
Active Member

art's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2006
Location: Banting
Posts: 1,629
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

waa..menarik ni..bole la buka carwash..pakai coke je..gerenti mesti ramai yg dtg..sambil2 tgu keta tgh basuh..bg minum kok tu.. :lol:
Reply With Quote
  #8  
Old 16-06-2006, 03:01 PM
aprioq aprioq is offline
Regular

aprioq's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2006
Location: Kedah- - - - ->Perak
Posts: 554
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

apasal keburukannye tak di dedahkan dalam media ker... majalah..
br boleh orang tau effect dia... di samping boleh memboikot product yahudi laknatullah
__________________
PRODUCT BIO-ASLI
Reply With Quote
  #9  
Old 16-06-2006, 03:39 PM
gooddjinn gooddjinn is offline
Active Member

gooddjinn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2006
Location: Melaka
Posts: 2,428
Thanks (Received): 122
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aprioq
apasal keburukannye tak di dedahkan dalam media ker... majalah..
br boleh orang tau effect dia... di samping boleh memboikot product yahudi laknatullah
Ala dah banyak kali keluar paper keburukan makanan/minuman ringan je.. Jangan la pulak ko ingat coke je.. yang lelain, termasuk la Jajan budak2 kecik slalu makan tu..
__________________
Baca dalam hati, pasang niat ini:
"Demi Allah, dan Demi Kalimah Tauhid, saya akan menyokong usaha dan gerakan Jihad Global bagi menentang Pengganas Kaum Kufar lagi Musyrik dan sekutu-sekutu Taghut mereka. Walau apa sekalipun harganya. Walau apa pengorbanan sekalipun. Sehingga Menang atau Syahid ! Insyaallah." Iman > Hijrah > Jihad
Reply With Quote
  #10  
Old 16-06-2006, 04:58 PM
auks auks is offline
Active Member

auks's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2005
Location: Kelana Jaya
Posts: 1,509
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ada sesapa leh bagi kek parlimen tak suruh dia haramkan coke kalo betul bleh membahayakan kesihatan
demi rakyat sihat takkan nak biarkan kot :-D
__________________
Masa itu E-Gold
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ape frenster korang wei awek_goku Santai, Others 42 24-12-2008 10:41 AM
Brp jam sehari korang dlm Carigold.com?? azlann1981 Santai, Others 59 10-04-2008 11:27 PM
Pengalaman Berpuasa Korang.... azlann1981 Santai, Others 17 09-02-2008 05:43 PM
HYIP korang remy82 Internet Business Discussion 30 02-09-2006 07:08 PM

CariGold