Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-02-2009, 06:43 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,241
Thanks (Received): 505
Likes (Received): 1
Active Level
Default eBay & Penghantaran : UPS, Poslaju, Fedex atau TNT?

Setelah menyemak beberapa laman web syarikat kurier, aku rasa sepertinya Malaysia ni mahal kos penghantaran.

Aku merancang untuk menjual PS2 di eBay, yang aku peroleh (baru) dengan harga cuma RM100.00. Untuk memastikan aku boleh bersaing dengan harga pesaing di US, aku cuba periksa harga mengepos barang tu dari Malaysia ke USA.

Fedex, lebih RM300
Poslaju lebih kurang RM160
Pos biasa lebih kurang RM110
TNT lebih kurang RM260

takkan aku nak charge pelanggan aku USD100 untuk S&H.

nak jual cuma pada harga USD$100. Kalau posting mahal macam tu, kos akhir akan jadi USD$200. Dah tak kompeten la macam tu.

Apa pengalaman saudara-saudari, dan cara mengatasinya?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-02-2009, 06:46 PM
azriusre azriusre is offline
Active Plus

azriusre's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2008
Location: Tah..aku pun tak tau
Posts: 4,053
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Kau pakai aje pos biasa tu,tapi lambat sikit ler lebih kurang 2minggu,harga pun tak mahal...
Reply With Quote
  #3  
Old 15-02-2009, 09:08 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,241
Thanks (Received): 505
Likes (Received): 1
Active Level
Default

1. Pos Malaysia banyak kes songlap barang pelanggan
2. Tak ada tracking number.

Tapi masih boleh layan lagi la... sebagai pilihan terakhir.
Reply With Quote
  #4  
Old 15-02-2009, 09:14 PM
jutaONEfami jutaONEfami is offline
Elite Member
Well-Known Member

jutaONEfami's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: May 2006
Location: JB-Langkawi-JB
Posts: 6,713
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
1. Pos Malaysia banyak kes songlap barang pelanggan
2. Tak ada tracking number.

Tapi masih boleh layan lagi la... sebagai pilihan terakhir.
pakai registered ada tracking no..aku baru jer pos set shell james bond cars 5pcs ke new york..

kena charge rm58.90 berat 700gram..tp berbaloi coz jual 40usd hhehehehe

kalau console tuh maybe berat lagi beb
__________________
BONUS 100% SETIALITEFOREX



Last edited by jutaONEfami; 15-02-2009 at 09:34 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 15-02-2009, 09:20 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,241
Thanks (Received): 505
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Aku rasa harga syarikat kurier kat Malaysia berat sebelah.

Kos dari luar negara ke Malaysia lebih murah.

Fedex nak hantar PS2 ke US minta Rm300 (2.1kg)
Fedex hantar stepper motor ke aku dari China cuma RM500 (20kg).

Sepuluh kali lebih berat, harga tak sampai sekali ganda.
Reply With Quote
  #6  
Old 15-02-2009, 09:21 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,241
Thanks (Received): 505
Likes (Received): 1
Active Level
Default

@jutaONEfami
jawapan yang menyenangkan hati. terima kasih.
Reply With Quote
  #7  
Old 15-02-2009, 11:17 PM
sleepsheep sleepsheep is offline
Active Member

sleepsheep's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,264
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

harga ngan international curier leh dpt murah lagik kalo ko bukak akaun ngan diorg..tapi bulan2 delivery mesti mau maintain laa..nih bukan pengalaman aku..tapi hasil bacaan sahaja..
Reply With Quote
  #8  
Old 15-02-2009, 11:28 PM
Zul.H Zul.H is offline
Active Plus

Zul.H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,751
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tanya ABX express..kampeni melayu tuh..
Reply With Quote
  #9  
Old 19-02-2009, 03:03 PM
mtvortex mtvortex is offline
Active Member

mtvortex's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2008
Location: Dalat, Mukah, Sibu, Kuching
Posts: 1,724
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

jangan pening-pening nak jual kat international market. S&H saje dah berape. Lainlah kalau dari dropshiper.

bro boleh try lelong(dot)com atau mudah(dot)com. masih boleh untung ape. kos penghantaran pun tak mahal sangat..
Reply With Quote
  #10  
Old 19-02-2009, 04:25 PM
pijoe pijoe is online now
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,284
Thanks (Received): 665
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

bos gun pospriority.... ini service hampir sama dengan USPS Priority Mail International yang digunakan oleh ramai peniaga di ebay..... harganya lebih rendah caku rasa...
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)

Last edited by pijoe; 19-02-2009 at 04:28 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump