Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 735
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,901
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,133
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-02-2009, 12:17 AM
honey_sapphire honey_sapphire is offline
Active Member

honey_sapphire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: Rumahku Sorgaku
Posts: 1,318
Poster Rank: #3105
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Red face Suami Isteri Tidur Berasingan : Akan Berlakukah Konflik ??

UNTUK BACAAN ORANG YG DAH TEMPUHI ALAM PERKAHWINAN ~ BUJANG PUN BOLEH TAPI SILA BERI KOMENTAR BERMAKNA DAN BERISI ... TERIMAKASIH


Serba salah juga nak post thread ni tapi saya kesian pulak dgn member 'kamcing' saya yg sorang ni . Dia mengadu pada saya , dia dan suaminya jarang2 tidur sekatil sejak mempunyai anak (3 org sekarang ni) .

Jadi , saya nak mintaklah pendapat CGrian semua (tolong open-minded sikit yer..bicara secara matang dan dewasa) . Benarkah tidur berasingan bagi pasangan suami isteri itu akan menghasilkan konflik rumahtangga di kemudian hari ? Beberapa bulan sudah dlm segmen Wanita Hari Ini ada membincangkan topik seakan serupa dgn yg yg saya utarakan ni . Antara yg memberi komen ialah Dato' Dr. Fadillah Kamsah , pakar motivasi terkenal tu . Beliau berkata bahawa suami isteri tidak digalakkan tidur berasingan selalu . Sesekala tak mengapa tapi jangan melarat2 .

Alkisahnya , member saya ni sering terasa yg suaminya kurang hendak bersembang , berkomunikasi dgn dia . Balik rumah pun mulut berat nak bersembang2 tapi dgn org lain bukan main ramahnya . MEmber saya pun boleh dikatakan setiap hari menangis memikirkan hal ini dan baru2 ini dia tersedar akan fenomena " jarang tidur sekatil " ni . Adakah itu punca nya ? (atau gejala mengandung..terlebih emosional?) Katanya , suaminya tak boleh terganggu tidurnya sebab bila dah terjaga , susah sangat nak lelap balik . Jadi , member saya ni beralahlah dan membiarkan suaminya atau dirinya sendiri tidur di tempat yg berasingan . Maklumlah , anak kecik tengah menyusu , masih perlukan ibunya ketika tidur . Bila tersentuh si ayah , dah terjaga susah pula nak tidur balik ! dah lah besok nak keje ...

Alahai ... Saya harap anda dapatlah beri sedikit komen bernas atau apa2 pendapat yg pernah anda dengar berkaitan topik ini . Terima kasih banyak2 saya ucapkan dan saya buat ini demi member saya yg dikasihi tu . Kesian dia , asik memendam perasaan . Dia ni jenis tak pandai bergaduh dan bertengkar dgn suami . Sumai pun same , baik sebenarnya orangnya tapi berat mulut sikit bila di rumah ... Begitulah ceritanya .

Maaflah kalau terlalu panjang lebar . Saya cuma nak menjelaskan keadaan supaya kita sama2 dapat membantu member saya ni . Menyelamatkan rumahtangga/masjid itu kan besar pahalanya ... Syaitan sukakan perceraian ... Allah bencikan perceraian .. Mari kita sama2 Kongsi Pendapat ....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-02-2009, 12:22 AM
bumantara bumantara is offline
Active Member

bumantara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,554
Poster Rank: #2711
Active Level
My Mood:
Default

hurm.....nmpaknya si laki ni dh bosan kot ngan bini dia....
bg aku laki bini kena la tido skali satu katil....baru ar mesra
kalu dh tido asing2 komunikasi kurang susah ar......
idup berumahtangga ni kena la saling kongsi mengongsi........
bg aku masalah membe ni berat gk ar....
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2009, 12:27 AM
MrKacanG MrKacanG is offline
Super Active

MrKacanG's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2008
Location: traning bersama Aaron Ramsey
Posts: 5,068
Poster Rank: #822
Active Level
My Mood:
Default

anak dah 3org nak tidoq skali cam na sempitlah
__________________
aik x mau....x mau
Reply With Quote
  #4  
Old 12-02-2009, 12:33 AM
honey_sapphire honey_sapphire is offline
Active Member

honey_sapphire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: Rumahku Sorgaku
Posts: 1,318
Poster Rank: #3105
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bumantara View Post
hurm.....nmpaknya si laki ni dh bosan kot ngan bini dia....
bg aku laki bini kena la tido skali satu katil....baru ar mesra
kalu dh tido asing2 komunikasi kurang susah ar......
idup berumahtangga ni kena la saling kongsi mengongsi........
bg aku masalah membe ni berat gk ar....
berat eh ??

hurmmm ... tang hubungan ehem tu katanye ok..tang komunikasi jer kureng...

laki dah bosan ? i dun think so ... dia mengalah tu disebabkan anak2 ...
Reply With Quote
  #5  
Old 12-02-2009, 12:33 AM
levitez levitez is online now
Legendary Member

levitez's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Sarawak <> Brunei <> Sabah
Posts: 14,139
Poster Rank: #187
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MrKacanG View Post
anak dah 3org nak tidoq skali cam na sempitlah
buat katil besar ler...saiz XX KING
__________________
Quote:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(◣_◢)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
>> DESKTOP WALLPAPER, AVATAR LIVERPOOL CG CLICK SINI <<
LIVERPOOL DIE HARD FAN ! ONCE REDS, FOREVER REDS!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-02-2009, 12:34 AM
honey_sapphire honey_sapphire is offline
Active Member

honey_sapphire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: Rumahku Sorgaku
Posts: 1,318
Poster Rank: #3105
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MrKacanG View Post
anak dah 3org nak tidoq skali cam na sempitlah
idak ler 3 org tu semua sekali him pit parents depa ..

cume yg 2 kecik tu masih manje dgn mak nyer ... yg kecik sekali tu of coz la masih menyusu badan ...
Reply With Quote
  #7  
Old 12-02-2009, 12:35 AM
honey_sapphire honey_sapphire is offline
Active Member

honey_sapphire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: Rumahku Sorgaku
Posts: 1,318
Poster Rank: #3105
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by levitez View Post
buat katil besar ler...saiz XX KING
betoi gak tu ... levitez sponsor ... muahahahaha
Reply With Quote
  #8  
Old 12-02-2009, 12:36 AM
MrKacanG MrKacanG is offline
Super Active

MrKacanG's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2008
Location: traning bersama Aaron Ramsey
Posts: 5,068
Poster Rank: #822
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by levitez View Post
buat katil besar ler...saiz XX KING
banyak lg benda dlm rumahtangga yg bleh jadi masalah
bukan takat tido ja aku pun jarang2 tido skali tp
apa nak buat bahagia jugak no4 coming soon
__________________
aik x mau....x mau
Reply With Quote
  #9  
Old 12-02-2009, 12:36 AM
ARIFFX ARIFFX is offline
Legendary Member

ARIFFX's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2008
Location: sri camelia bandar puteri puchong-K.L-bangi
Posts: 12,074
Poster Rank: #241
Active Level
My Mood:
Default

tunggu kak mas dan ustazah insyi komen..
__________________

CALL : 019.2991180
MENCARI TANAH UNTUK PROJEK PEMBANGUNAN SECARA JV SELANGOR DAN PAHANG
PASIR UTK CONSTRUCTION||RUMAH UTK DISEWA SEKITAR USJ
HELLO000oooO ~ : AKU BENCI FORUMER EGOISTIC TAK PERNAH SALAH,, DIA AJE YG BETUL
Reply With Quote
  #10  
Old 12-02-2009, 12:42 AM
honey_sapphire honey_sapphire is offline
Active Member

honey_sapphire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: Rumahku Sorgaku
Posts: 1,318
Poster Rank: #3105
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MrKacanG View Post
banyak lg benda dlm rumahtangga yg bleh jadi masalah
bukan takat tido ja aku pun jarang2 tido skali tp
apa nak buat bahagia jugak no4 coming soon
same le membe tu..coming soon no.4 ..hahahaha

tp tido sekali ni rasenyer berkait rapat dgn hubungan/komunikasi laki bini gak ler...

mcm misteri pulakk ..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 04:09 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you