Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-02-2009, 02:45 PM
jomie jomie is offline
Super Active

jomie's Avatar

 
Trader Rating: (24)
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,840
Thanks (Received): 612
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Nak Tanya tentang - Tukar Nombor pendaftaran kereta

Salam all Cgrianz...


Haku nak tanye, kepade sesape yang tahu..

1) prosedur penukaran nombor pendaftaran kereta
2) Any term & condition?
3) aku dengar kena keluar apa2 kenderaan baru pastu baru bleh swap nombor pendaftaran...

hadoi..pening2....

- Aku nak tukar nombor keter aku ngan nombor keter bapak haku..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-02-2009, 03:43 PM
azrine azrine is offline
Legendary Member

azrine's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Location: hanya kepada ALLAH SWT.. aku serahkan segalanya
Posts: 14,453
Thanks (Received): 541
Likes (Received): 14
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jomie View Post
Salam all Cgrianz...


Haku nak tanye, kepade sesape yang tahu..

1) prosedur penukaran nombor pendaftaran kereta
2) Any term & condition?
3) aku dengar kena keluar apa2 kenderaan baru pastu baru bleh swap nombor pendaftaran...

hadoi..pening2....

- Aku nak tukar nombor keter aku ngan nombor keter bapak haku..
salam TT..

interchange nomo pendaftaran hanya bule dibuat dengan pembelian kenderaan baru saja..

kalu nak buat interchange dengan kenderaan yg sedia ada iaitu kedua2 kenderaan telah didaftarkan adalah amat mustahil dan tidak dibenarkan oleh pihak JPJ sendiri..walaupon hang ada fiber optic cable ngan pihak JPJ sendiri..

procedure dia cam ni:-
  1. hang kene buat inspection kat Puspakom..kata kat depa nak buat interchange number;
  2. lepas laporan B2 Puspakom dikeluarkan, hang ada lebih kurang 30 hari utk hang beli kenderaan baru;
  3. bile hang dah order dan confirm kenderaan apa yg hang nak beli (normally moto la), hang bagi kad pendaftaran kenderaan lama hng tu..sekali ngan laporan B2 Puspakom tu kat kedai kenderaan tu;
  4. cost nak buat interchange kalu tak silap..dlm RM300 utk kedua2 kenderaan tadi;
  5. hang kene surrender previous roadtax kete lama hang tu pada JPJ;
  6. JPJ akan batalkan nomo pendaftaraan kat kenderaan lama dan masukkan pada kenderaan yg baru;
  7. JPJ akan mengeluarkan roadtax yg baru kepada kenderaan lama disamping mengendorsekan kad pendaftaran kenderaan lama dengan nomo yg baru;
  8. anda kene buat no plat baru pada kenderaan yg lama tu..

sekiranya..ada yg tertinggal..kepada sesiapa yg mengetahui nyer..sila lah tambah..ini berdasarkan pengalaman aku sendiri buat interchange nomo kete aku sebanyak 4 kali..

sekadar membantu..

wassallam..


__________________
Quote:
Reply With Quote
  #3  
Old 06-02-2009, 03:44 PM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,575
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

mesti salah satunya BARU.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-02-2009, 03:45 PM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,575
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

tukar roadtax baru kena bayar RM10
Reply With Quote
  #5  
Old 06-02-2009, 03:47 PM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,575
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

bayaran pendaftaran baru RM200 (hanya sebuah yg kena bayar).
Reply With Quote
  #6  
Old 07-02-2009, 12:01 AM
azrine azrine is offline
Legendary Member

azrine's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Location: hanya kepada ALLAH SWT.. aku serahkan segalanya
Posts: 14,453
Thanks (Received): 541
Likes (Received): 14
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jepon View Post
bayaran pendaftaran baru RM200 (hanya sebuah yg kena bayar).
ok..maybe aku terbayar lebih la..

thanx for the correction..

__________________
Quote:
Reply With Quote
  #7  
Old 07-02-2009, 11:36 AM
sure_pips sure_pips is offline
Regular

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2008
Posts: 839
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azrine View Post
ok..maybe aku terbayar lebih la..

thanx for the correction..

guna khidmat runner,,,,kos lebihlah
Reply With Quote
  #8  
Old 07-02-2009, 05:02 PM
azrine azrine is offline
Legendary Member

azrine's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Location: hanya kepada ALLAH SWT.. aku serahkan segalanya
Posts: 14,453
Thanks (Received): 541
Likes (Received): 14
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sure_pips View Post
guna khidmat runner,,,,kos lebihlah

tak guna pon servis runner..gi sendiri kat JPJ..

tu yg cakap berdasarkan experience diri sendiri tu..

tu yg tulis utk..dua2 buat kete tu..not satu kete jer..

wassallam

__________________
Quote:
Reply With Quote
  #9  
Old 07-02-2009, 05:04 PM
rauzan rauzan is offline
Active Member

rauzan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: cHoCoLaTe IsLaNd
Posts: 1,265
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Wink


yezza...
gud info...
Reply With Quote
  #10  
Old 07-02-2009, 05:09 PM
steveorlando79 steveorlando79 is offline
Active Plus

steveorlando79's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,880
Thanks (Received): 56
Likes (Received): 0
Active Level
Default

dan pastikan plat lama takde saman wakakakakkakakaaa
__________________
Mangan Nya' Mangan Asal Kurung-Kurung
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump