Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-01-2009, 12:07 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,476
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default Ikan hidup di laut paling dalam dirakam

TOKYO - Pasukan penyelidik bersama Jepun-Britain melakar sejarah apabila merakamkan 17 kumpulan ikan hidup di dasar paling dalam menjangkau 7.7 kilometer daripada paras laut.

Ditemui di Jurang Jepun di Lautan Pasifik, pergerakan ikan tersebut dikenali sebagai Pseudoliparis amblystomopsis difilemkan oleh kamera kawalan jauh tekanan tinggi.

Rekod rakaman ikan hidup paling dalam sebelum ini di Jurang Puerto Rico sejauh lapan kilometer pada 1970 namun ikan Abyssobrotula galatheae itu mati apabila tiba di permukaan.

"Ikan kali ini setiap seekornya sepanjang 30 sentimeter dan kami teruja menyaksikan mereka berenang kerana spesies ini kelihatan comel," kata saintis Monty Priede dari Universiti Aberdeen.





kedalaman yang mampu menenggelamkan gunung kinabalu..subhanallah...bagaimana ia mampu hidup pada tekanan yg amat tinggi

Last edited by NEMO; 30-01-2009 at 12:14 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-01-2009, 12:08 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,697
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Adika tengok tentu tangkap lentok..
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #3  
Old 30-01-2009, 12:09 AM
lastshark lastshark is offline
Active Plus

lastshark's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2007
Posts: 4,508
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

macam seperma [time belajo bio dulu ] ko pun ada nemo....macam ikan keli pun ada...
__________________
jika mengaku islam,kembalilah kepada suruhan dan perintah Allah serta sunnah Rasulullah secara syumul.
Reply With Quote
  #4  
Old 30-01-2009, 12:10 AM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 177,790
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default wahh

dalam tu ... dalam tu tekanan tinggi ... ikan tu lembek mcm mana boleh hidup .... hanya allah yang tahu
Reply With Quote
  #5  
Old 30-01-2009, 12:11 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,476
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

berita hidupan laut dalam sebelum ini


Ikan hidup lebih 2,000m dalam laut dijumpai

PARIS - Seekor ikan hidup yang tinggal di kawasan perairan paling dalam di dunia berjaya dirakamkan sedang berenang 2,300 meter dari paras laut di tengah rabung Lautan Atlantik.

Turut dijumpai ialah tiga spesies udang nadir dan penemuan bersejarah pasukan penyelidik marin Universiti Pierre et Marie Curie di sini dilaporkan dalam jurnal Deep-Sea Research.

Ia dikesan menggunakan alat terbaru yang menurut pakar biologi air, Dr. Bruce Shillito, berupaya menahan tekanan berbanding rekod sebelum ini cuma setakat 1,400 meter.

"Ikan itu ialah zoarcid atau nama saintifiknya, Pachycara saldanhai dan agak menakjubkan kerana spesies marin lazimnya hancur pada kedalaman 1,000 meter," katanya. - Agensi


Reply With Quote
  #6  
Old 30-01-2009, 12:12 AM
sakuragi fx sakuragi fx is offline
Active Plus

sakuragi fx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Around the corner
Posts: 3,624
Thanks (Received): 66
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Comei nye ikan nih...
Reply With Quote
  #7  
Old 30-01-2009, 12:17 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,476
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

kedalaman laut paling dalam didunia terletak di Jurang Mariana ..11km dari paras laut..

Jurang ni terletak di Timur Mindanao, Filipina..

xlama lagi...kita mungkin menyaksikan penemuan hidupan pada kedalaman tersebut
Reply With Quote
  #8  
Old 30-01-2009, 12:21 AM
belakepare belakepare is online now
Active Plus

belakepare's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,910
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Active Level
Default

macam anak berudu jer tp versi albino
Reply With Quote
  #9  
Old 30-01-2009, 12:21 AM
TITANIUM TITANIUM is offline
Super Active

TITANIUM's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2008
Location: Shah ALam
Posts: 6,317
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Pergh....
Nemo skrg dah berubah....
buka thread2 yang berkaitan dengan sains dan alam...
tak de dah...
nemo dah tak jadi paparazi mcm dulu....
Reply With Quote
  #10  
Old 30-01-2009, 12:22 AM
notrexdame notrexdame is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (42)
Join Date: Apr 2008
Posts: 81,898
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 1
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

waa....menarik
__________________
[URL="bit.ly/promositfs"][LEFT][B][SIZE="5"][COLOR="Red"]SELL TOP [COLOR="Blue"]BUY BOTTOM[/COLOR] [COLOR="green"]MACAM SNIPER![/COLOR][/SIZE]
[SIZE="4"][COLOR="Purple"]PROFIT [U][COLOR="Red"]502 PIPS[/COLOR][/U] DALAM SATU TRADE
[COLOR="Magenta"]BANYAK SCREEN SHOT & TESTIMONIAL MEMUKAU
[URL="http://facebook.com/teknikforexsebenar"][SIZE="5"][COLOR="Black"]FACEBOOK [COLOR="Orange"]101k+ "LIKE"[/COLOR][/URL][/COLOR][/SIZE]
[COLOR="Red"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=295980"]Official CG Thread KLIK SINI[/URL][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/URL]
[URL="bit.ly/promositfs"][SIGPIC][/SIGPIC][/URL][/LEFT]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold