Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Yesterday
Replies: 1
Views: 921
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,035
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,250
More...
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-01-2009, 03:03 PM
Dfibofx Dfibofx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 233
Poster Rank: #9649
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default Fibonnaci 'secret' setting....

Assalamualaikum & salam sejahtera semua trader...
Berikut khusus untuk newbie sahaja yang baru brkecimpung dgn forex....for big masta super trooper masta xperlu kut...coz big2 masta dah boleh on sendiri dan ade tentera sendiri dalam dunia forex ni....

Aku mula trade 2007....terpinga2 ikut org ckp...masuk kelas ade yg rm400...700...1k....dll
kemudian cari sendiri bergaul ngan big2 masta ( t.kasih bbyk..moga Allah murahkan rezeki big2 masta )...
Aku mula nampak "klu" ngan "fibonacci "...jadilah triple fibo...pastu...ade pasang surut trade...
belajar....belajar....belajar...dan belajar... snr..basket...correlation...tl...fibobank....bankt rade....supply demand...bid ask trick.....currency strengh style...dan macam2 lagi la...dah xingat aku pun...but semua tu amat berguna memahamkan aku bila nak on trade...bila nak kluar dari trade....PERKARA pertama kena terima semua trader mengalami rugi & untung...yg kita nak ialah bagaimana kita mengurus supaya diakhirnya kita berada dlm keuntungan...!!!!

Aku kat sini pun bukan nak bagi signal gila2 yg korang akan untung sentiasa...senang lenang goyang kaki...semua "wajib" ade usaha utk maju...xmau dah tertinggal ke belakang dari hok lain tu....yg aku nak kongsi ialah satu dari pelbagai teknik menganalisa chart ( yg bg aku sentiasa konsisten profit )...
Disini bukan nak menguji...mencabar...bertanding siapa trader hebat...just sharing bg yg betul2 perlu sahaja...

Bagaimana cara ????

1.ON MONTHLY CHART
- lihat candle tu bull ke bear ? pastikan dulu...
- jika bull = tarik fibo 0 kat low 100 kat high...& sebaliknya jika bear...faham kan

2. ON WEEKLY CHART
- sama cara,pastikan candel bull ke bear dulu...
- tarik fibo seperti pada MONTHLY...( fibo yg dah tarik kat monthly tadi jgn delete dulu...step by step...mudah je ni..

3. ON DAILY CHART
- sama cara, pastikan candle bull ke bear dulu...
- tarik fibo seperti WEEKLY...( biar 3 time frame ni ade fibo...bezakan la ngan warna k...)







NAK LAGIII....FM strategy, BNLBNH strategy...trade with fundimental/sentiment view...n extra market view...follow je

Last edited by Sniper; 14-02-2016 at 12:22 AM..
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-01-2009, 03:07 PM
Viper Viper is offline
Regular

Viper's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Location: Autocity
Posts: 555
Poster Rank: #5787
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Salam kengkawan....sesaje nak belajar dan memahamkan teknik penggunaan dua fibo ketika melakukan analisa chart bagi memudahkan kita merancang OP apa2 pair. Sebenarnya teknik ini telah ditulis dan digunakan oleh seseorang dalam ebooknya (tak ingat dah nama dia). Sepanjang penggunaannye selama hampir setahun ni....ia memudahkan saya untuk mengenali level mana yang seharusnya menjadi tumpuan ketika nak analisa dan OP pair.
Tidak untuk mengajar sesiapa..just berkongsi dan berkongsi....any penambahan adalah amat dialu2kan dari masta2 sekelian.....
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Tak faham la bro...nak kongsi ebook atau apa ni??
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
"Free Forex Signal"
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 28-01-2009, 03:13 PM
Dfibofx Dfibofx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 233
Poster Rank: #9649
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Dalam menganalisa chart menggunakan teknik ini, saya kerap menggunakan monthly,weekly,daily chart untuk mendapatkan level2 yg saya maksud.

Di bawah ialah satu contoh bagaimana level2 itu kita dapat dgn cara menggunakan fibonacci. Kita akan pergi step by step bagaimana ia mudah digunakan.......

ni satu contoh..pair EU

level yg saya tandakan 1,2 dan 3 tu merupakan strong level yg diberi perhatian ketika nak trade....."Trend is ur Friend"


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


kita sambung pas ni....nice trading
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 28-01-2009, 03:15 PM
Dfibofx Dfibofx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 233
Poster Rank: #9649
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

NOP...bukan nak kongsi2 ebook....just nak berkongsi ilmu yg sedikit ini kepada yg berminat tuk mengetahuinya....untk memorex....
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 28-01-2009, 03:18 PM
ali.kimia007 ali.kimia007 is offline
Active Member

ali.kimia007's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,294
Poster Rank: #3156
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

detailkan sikit bro level2 tu berape fibo ratio..nak tau gak ni...
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 28-01-2009, 03:27 PM
xref xref is offline
Regular

xref's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Posts: 488
Poster Rank: #6260
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

bagus la bukak thread ni leh tambah ilmu...aku peminat fibo gak ni...mcm mane nak letak level 1,2,3 tuh berdasarkan ratio ape...
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 28-01-2009, 09:58 PM
Dfibofx Dfibofx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 233
Poster Rank: #9649
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Rules bagi penggunaan teknik ini.
1. fibo pada Tf monthly
2. fibo pada tf weekly
3. fibo pada tf daily.

Fibo tools ini disetkan sama ada dari High atau Low.
Contoh begini....
a. kalau set fibo dari high bermakna fibo kedua pun mesti dari high yag sama tetapi low yg berlainan.
b. kalau dari low bermakna fibo kedua pun mesti dari low yg sama tapi high yang berlainan.

Dgn cara ini kita dapat melihat support/resistance mana yg kuat untuk price melakukan "bounce" atau "break".
Lihat contoh kat bawah ni....

Pair UJ

Monthly

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Weekly

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 28-01-2009, 10:02 PM
Dfibofx Dfibofx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 233
Poster Rank: #9649
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

ok ini yang berikutnya...sambungan dari monthly dan weekly


Daily

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


dan yang ini ialah kawasan atau level support/reisitance yg strong bagi pair ni....

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Good Luck
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 28-01-2009, 10:12 PM
Dfibofx Dfibofx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 233
Poster Rank: #9649
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Tak faham la bro...nak kongsi ebook atau apa ni??
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Just satu teknik cara menggunakan fibo...bukan ebook bro.
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 28-01-2009, 10:15 PM
Dfibofx Dfibofx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 233
Poster Rank: #9649
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
ok ini yang berikutnya...sambungan dari monthly dan weekly


Daily

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


dan yang ini ialah kawasan atau level support/reisitance yg strong bagi pair ni....

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Good Luck
Berpandukan yang atas ni....saya setkan fibonya petang tadi...now baru berkesempatan tuk melakukan pada tf yg lebih kecil dan resultnye adalah sebegini...


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Dgn menggunakan double fibo, kita dapat menganggarkan kedudukan mana price akan melakukan "bounce" atau "break". Jug adgn cara ini dapat lak kita tunggu peluang mana yg sesuai tuk entry....
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Closed Thread

Tags
fibo, fibonacci, fibonacci tools

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 09:07 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you