Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Ask To Buy Items, Services

Ask To Buy Items, Services Post here if you needed/would like to get/purchase any products, stuffs & items, or even any services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-01-2009, 11:10 PM
tms tms is offline
Regular

tms's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: malaysia
Posts: 232
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Baja abu tandan & PKS

salam all..
offer....

Harga untuk 1 ton
Grade A Rm 370.00
B Rm 270.00
C Rm 210.00
mill Kluang - johor
hah nah aku jual baja pulak

Latest info
Mill Segamat Johor
bunch ash -abu tandan - 2000 ton monthly
Gred A - Rm340
Gred B - RM290
Gred C - RM240

PKS - RM 125 - 1500 monthly

Decanter Cake - Rm 370

All price in - ton

All fertilizer is Open burning more than 20 years.,.

28/01/2009
PKS - rm 200 w/T to BKH
Per tonne..
250tonne daily...
__________________
t.m.s
+60127835070

Last edited by tms; 28-01-2009 at 11:00 PM.. Reason: Add Info
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-01-2009, 11:22 PM
ulam ulam is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: Say..I...say....p...say..O..say...h = IpOh
Posts: 22,463
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Takper asal barang jadi duit..

Kita punya deal apa cita baii...
Reply With Quote
  #3  
Old 22-01-2009, 11:48 PM
tms tms is offline
Regular

tms's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: malaysia
Posts: 232
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ulam View Post
Takper asal barang jadi duit..

Kita punya deal apa cita baii...
suma no aku dah bagi hang nyer.. sabaq bro..
__________________
t.m.s
+60127835070
Reply With Quote
  #4  
Old 23-01-2009, 07:58 AM
ulam ulam is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: Say..I...say....p...say..O..say...h = IpOh
Posts: 22,463
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Wokehh cari yg guniene..
Reply With Quote
  #5  
Old 23-01-2009, 08:07 AM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,092
Thanks (Received): 200
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

apa mcm rupa bentuk baja nie yer?
sesuai tuk tanaman apa?
camne sukatan?
kaedah membaja?
khidmat penghantaran mcm mana?
Reply With Quote
  #6  
Old 23-01-2009, 08:13 AM
AlchemisT AlchemisT is offline
Permanently Banned -
Newbie hacker password stealer

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2008
Location: Johor
Posts: 11,722
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

takder gambo ker....
Reply With Quote
  #7  
Old 23-01-2009, 12:41 PM
tms tms is offline
Regular

tms's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: malaysia
Posts: 232
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
apa mcm rupa bentuk baja nie yer?
sesuai tuk tanaman apa?
camne sukatan?
kaedah membaja?
khidmat penghantaran mcm mana?
bro..mintak maaf ler.. kihdmat penghantaran amik sendri..

1. Baja dari abu tandan di buat dengan cara membakar secara terbuka atau kiln macam buat arang, baja dari bahan bakaran bioplant juga dikenali sebagai biochar fertilize,
selain tandan sawit,
sekam padi,
jerami,
kayu atau habuk gergaji,
najis haiwan dan sebarang bioproduct boleh dijadikan Biochar.
Biochar mengandungi potash atau potassium carbonate, phosphate, iron, manganese, boron, dan juga zink. abu dari pembakaran bahan tadi menandungi 90% water soluble garam mineral dan mudah di serap pokok.

ada juga pengusaha yang gunakan utk proses kurangkan asid .. pasai masa berkebun tuh depa pakai baja beracid untuk proces pencepatan..

2.Abu tandan merupakan bahan alternatif yang boleh digunakan bagi menggantikan baja kimia.
Ia digunakan di kawasan yang mempunyai kemasaman (keasidan) tanah yang tinggi.
Abu tandan bersifat alkali yang tinggi iaitu pada paras pH12 dan amat sesuai digunakan di kawasan tanah gambut, asid sulfat dan berpaya.
Di Bera sebanyak 30% daripada kawasannya merupakan kawasan rendah dan air mudah bertakung. Keadaan ini menyebabkan berlakunya ‘pengikatan nitrogen’ (nitrogen fixation) dan mengakibatkan kemasaman tanah meningkat.Bagi mengurangkan kemasaman tanah, abu tandan ditabur bagi menggantikan baja kimia Muriate of Potash (MOP).
Sebelum abu tandan ditabur, parit perlu digali di kawasan yang bermasalah. Teknik pembajaan yang dilakukan adalah secara tabur terus (manual) atau menggunakan jentera penyembur (spreader).
Pembajaan dengan jentera adalah lebih cepat tetapi terhad kepada kawasan antara lorong tanaman manakala pembajaan secara manual mengambil masa yang lama.
Pembajaan akan lebih berkesan dengan menggabungkan kedua-dua kaedah kerana ia lebih menyeluruh dan dapat dilakukan dalam tempoh yang berpatutan.Semasa membaja menggunakan abu tandan.

Safety and pre-coution
langkah-langkah keselamatan perlu dititikberatkan supaya abu tandan tidak terkena pada permukaan kulit dan mengelakkan gangguan pernafasan.
Penggunaan abu tandan memberi beberapa kebaikan - Keasidan tanah boleh dikurangkan kerana ia boleh meningkatkan aktiviti mikrobiologi tanah dan mengurangkan unsur nitrogen daripada tanah berasid.
Abu tandan sesuai digunakan bagi menggantikan baja kimia dengan kandungan nutrien yang sama kerana nutrien dari sumber organik adalah lebih baik untuk pertumbuhan pokok.
Penggunaan abu tandan dapat menjimatkan kos baja sehingga 70% dan ia juga merupakan salah satu amalan pertanian yang baik (GAP).Selaras dengan Dasar Amalan Pertanian yang baik serta mesra alam, amalan pembajaan menggunakan baja organik seperti abu tandan adalah digalakkan kerana dapat mengembalikan nutrien kepada tanah dan mengawal keseimbangan ekologi alam sekitar.

nak buat tanam dokong pun boleh.. cili api pun boleh...


Gambar dan exact prduct lain .. klao percaya pada gambar nanti saya googlekan dan paste kan.. .. anda di alu alukan untuk melawat mill.. Sebagai mana yang di beritahu ia nya masih lagi dalam arang.. dan tidak hancur.. masih dalam arag lagi.. and white color..
yang kalor hitam pun ada..
kalo genuine nak beli sila lah emailkan detail. dan dtg melawat mill Kalo tak puas hati..

harga tak jamin sampai biler.. pasal demand semakin tinggi and supply tak cukup..

kemampuan mill cuma untuk 40 tan sehari.. mill kecik jer..

Sekian terima kasih..

P/s- jangan lupa minggu hadapan kita ada test mingguan dalam subject baja abu tandan.. sila print lotehan ini dan sebarkan kepada yang lain..


cgro ck
__________________
t.m.s
+60127835070

Last edited by tms; 23-01-2009 at 02:09 PM.. Reason: answer question
Reply With Quote
  #8  
Old 23-01-2009, 01:20 PM
tms tms is offline
Regular

tms's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: malaysia
Posts: 232
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AlchemisT View Post
takder gambo ker....
bro kat johor kan.. jom kita pi tgk mill.. lagi puas hati..
__________________
t.m.s
+60127835070
Reply With Quote
  #9  
Old 23-01-2009, 01:22 PM
tms tms is offline
Regular

tms's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: malaysia
Posts: 232
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ulam View Post
Wokehh cari yg guniene..

memang genuine bro... tapi genuine tanya jer.. tang nak beli diam jer..
__________________
t.m.s
+60127835070
Reply With Quote
  #10  
Old 23-01-2009, 03:02 PM
tms tms is offline
Regular

tms's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: malaysia
Posts: 232
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Latest info
X - Mill Segamat Johor
bunch ash -abu tandan - 2000 ton monthly
Gred A - Rm340
Gred B - RM290
Gred C - RM240

PKS - RM 125 - 1500 monthly

Decanter Cake - Rm 370

All price in - ton

All fertilizer is Open burning more than 20 years.,.
Payment 30% to lock .. 70% after loaded..
timbang lorry..
to be transparent to all buyers.. you are welcome to visit and visualize your future purchase item..

Sekian trima kasih..
__________________
t.m.s
+60127835070

Last edited by tms; 23-01-2009 at 07:09 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold