Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-01-2009, 10:39 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Smile Ajarlah saya : camner nak dapatkan lesen kontraktor?

salam warga CG sekalian.

harap mana-mana warga CG boleh bantu, beri tips, galakan, cadangan, kritikan camner nak dapatkan lesen kontraktor dan menjadi seorang kontraktor yang berjaya.

harap dapat membantu. sekian, terima kasih
__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Reply With Quote
Thanks ahib0205 thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-01-2009, 10:43 PM
fyreeze fyreeze is offline
Active Member

fyreeze's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,409
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to fyreeze
Default

Aku pun nak jadi kontraktor gak.. Ko nak ambik lesen kelas F ke?? Kat tempat aku ni, YB dah ckp, 90% yang ade lesen kelas F adalah totok2 UMNO..
Reply With Quote
Thanks kuhik thanked for this post
  #3  
Old 08-01-2009, 10:44 PM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,029
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to adar
Default

Quote:
Originally Posted by kuhik View Post
salam warga CG sekalian.

harap mana-mana warga CG boleh bantu, beri tips, galakan, cadangan, kritikan camner nak dapatkan lesen kontraktor dan menjadi seorang kontraktor yang berjaya.

harap dapat membantu. sekian, terima kasih
dok kelantan kan? leh tanya [email protected] dia kontraktor kat kelantan. nick dia pembebel dlm CG. harap membantu
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
Thanks kuhik, ahib0205 thanked for this post
  #4  
Old 08-01-2009, 10:45 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fyreeze View Post
Aku pun nak jadi kontraktor gak.. Ko nak ambik lesen kelas F ke?? Kat tempat aku ni, YB dah ckp, 90% yang ade lesen kelas F adalah totok2 UMNO..
yup, start ngan level rendah dulu pun takpe.
tapi camner caranya? huhuhu
__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Reply With Quote
  #5  
Old 08-01-2009, 10:46 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
dok kelantan kan? leh tanya [email protected] dia kontraktor kat kelantan. nick dia pembebel dlm CG. harap membantu
yup. yer ker? nanti PM dia later.
yang mana tahu tu boleh la post-post kat sini, dapat kongsi maklumat bersama.

thanks bro for the help
__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2009, 10:48 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,675
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to jaih
Default

apply lesen ngan PKK (pusat khidmat kontraktor)..pastuh mintak lesen kewangan utk pojek gomen..sapa laiii bleh tambah nasi..
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
Thanks kuhik, ahib0205 thanked for this post
  #7  
Old 08-01-2009, 10:48 PM
belakepare belakepare is offline
Active Plus

belakepare's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,906
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bro kalau lesen class F mmg freeze skrg ni...lain2 lesen kena ada partner yg ada teknikal background baru bleh...

satu lg skrg ni byk kontraktor melayu tgh tenat...sb material mahal sgt...

paling penting kau mesti tahu baca drawing n costing....MESTI!!!
Reply With Quote
Thanks kuhik, ahib0205 thanked for this post
  #8  
Old 08-01-2009, 10:50 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jaih View Post
apply lesen ngan PKK (pusat khidmat kontraktor)..pastuh mintak lesen kewangan utk pojek gomen..sapa laiii bleh tambah nasi..
owh..macam tu yer...thanks bro
__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2009, 10:50 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,675
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to jaih
Default

pasal kelas F pun mmg skang tgh freeze..tu lesen plg bawah lerr kalau tak silap..
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-2009, 10:51 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by belakepare View Post
bro kalau lesen class F mmg freeze skrg ni...lain2 lesen kena ada partner yg ada teknikal background baru bleh...

satu lg skrg ni byk kontraktor melayu tgh tenat...sb material mahal sgt...

paling penting kau mesti tahu baca drawing n costing....MESTI!!!
maksudnya, adakah kena ada kompeni dulu baru apply lesen atau boleh apply lesen tanpa kompeni?

drawing n costing eh? insya Allah boleh
__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:49 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you