Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,871
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,953
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,353
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-01-2009, 11:21 PM
fique fique is offline
Active Member

fique's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,277
Poster Rank: #2783
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default Ana Edar Sdn Bhd (248768X)(AJL93346)- www.anaedar.com

Assalamualaikum,

PELUANG BAIK UNTUK MENJADI USAHAWAN PERNIAGAAN ISLAM YANG BERJAYA !!

Syarikat Ana Edar Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada tahun 1993 untuk membenarkan barangan Ana diedarkan oleh warga Ana untuk warga Ana secara Pasaran Berbilang Tingkat atau "Multi Level Marketing".

Produk jenama Ana mula dipasarkan sejak tahun 1983 lagi. Rangkaian barangan muslim ini lahir hasil daripada rasa keprihatinan Allahyarham Othman b. Omar dan isteri beliau Hajjah Esah bt. Omar untuk memenuhi keperluan umat Islam khususnya bagi mendapatkan produk yang suci dari sudut syara' serta bermutu tinggi.

Hari ini, Syarikat Ana Edar Sdn. Bhd. menawarkan lebih 20 produk dalam berbagai bidang termasuk penjagaan diri, makanan dan juga minuman. Perniagaan dijalankan secara 'multi-level marketing' atau pasaran berbilang tingkat, yang bertujuan memberi pulangan semaksima mungkin kepada para ahli/pengedar, dan pada masa yang sama memenuhi keperluan harian umat Islam.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-01-2009, 11:27 PM
ayie206 ayie206 is offline
Legendary Member

ayie206's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 16,386
Poster Rank: #112
Thanked 107 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fique View Post
Assalamualaikum,

PELUANG BAIK UNTUK MENJADI USAHAWAN PERNIAGAAN ISLAM YANG BERJAYA !!

Syarikat Ana Edar Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada tahun 1993 untuk membenarkan barangan Ana diedarkan oleh warga Ana untuk warga Ana secara Pasaran Berbilang Tingkat atau "Multi Level Marketing".

Produk jenama Ana mula dipasarkan sejak tahun 1983 lagi. Rangkaian barangan muslim ini lahir hasil daripada rasa keprihatinan Allahyarham Othman b. Omar dan isteri beliau Hajjah Esah bt. Omar untuk memenuhi keperluan umat Islam khususnya bagi mendapatkan produk yang suci dari sudut syara' serta bermutu tinggi.

Hari ini, Syarikat Ana Edar Sdn. Bhd. menawarkan lebih 20 produk dalam berbagai bidang termasuk penjagaan diri, makanan dan juga minuman. Perniagaan dijalankan secara 'multi-level marketing' atau pasaran berbilang tingkat, yang bertujuan memberi pulangan semaksima mungkin kepada para ahli/pengedar, dan pada masa yang sama memenuhi keperluan harian umat Islam.


wahhh.. ngam2 100 posting ko ye..
citer la detail sikit..

nampaknya banyak company mula tumbuh buat MLM biz.. adakah sebab kegawatan ekonomi yang melanda sekarang myebabkan mereka beralih angin???
__________________
JANGAN DITANYA BERAPA HASILNYA SEKARANG
TAPI TANYALAH BAGAIMANA IA BERMULA
Reply With Quote
  #3  
Old 01-01-2009, 11:41 PM
fique fique is offline
Active Member

fique's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,277
Poster Rank: #2783
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ayie206 View Post
wahhh.. ngam2 100 posting ko ye..
citer la detail sikit..

nampaknya banyak company mula tumbuh buat MLM biz.. adakah sebab kegawatan ekonomi yang melanda sekarang myebabkan mereka beralih angin???
HEHEHE...

ANA EDAR SDN BHD, 100% mengamalkan perniagaan secara Islam. Sistem rangkaian pemasarannya memang amat terbuka. Mudah dan lumayan. Tidak memerlukan modal yang banyak dan risiko adalah rendah. Produk yang dijual memang bermutu dan cara pembuatan secara Islam 100%
Antara produk ialah Qaseh (Kekanda/Adinda)






Qaseh mengandungi campuran2 pemakanan sunnah Rasulullah s.a.w. Antaranya ialah Madu lebah,kurma,Air zam-zam,Buah Tiin, Buah Zaitun,Habbatus Sauda' juga Za'ffran, Sireh, Ginko Biloba serta gabungan herba terpilih.

Kalau nak tahu, untuk menghasilkan produk ni, pekerja2 diwajibkan mengambil wudhuk, supaya dapat membaca ayat2 al-quran dan doa2 semasa proses pembuatan Qaseh ini.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2009, 11:43 PM
cakaplepas cakaplepas is offline
Active Member

cakaplepas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Location: Shah Alam>Highbury>Emirates
Posts: 648
Poster Rank: #4656
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

wah..ada lagi rupanya anaedar ni..lama tu
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2009, 11:49 PM
fique fique is offline
Active Member

fique's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,277
Poster Rank: #2783
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cakaplepas View Post
wah..ada lagi rupanya anaedar ni..lama tu
Nampaknya, saudara pun dah mengenali Ana Edar ni.

Sekarang ni, syarikat lagi maju. Antara produk pilihan ialah Produk Qaseh ni. Amacam? Marilah mencuba, sambil mengguna sambil tu lah kita dapat beramal. Sebab kite dapat mengamalkan sunnah2 nabi.Alhamdulillah...
Reply With Quote
  #6  
Old 01-01-2009, 11:56 PM
fique fique is offline
Active Member

fique's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,277
Poster Rank: #2783
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default Produk Qaseh..



Duta Kehormat produk kami ialah Ustaz Wan Akashah dan Ustazah Siti Nor Bahyah.

Rajin2 lah tgk TV9 hari Selasa malam. Rancangan Semanis kurma.

Ramai yang telah mengamalkan pemakanan melalui Qaseh (Kekanda/Adinda). Pelbagai penyakit kronik dapat di atasi. Sumenya berkat dari Allah s.w.t melalui cara pemakanan sunnah Rasulullah S.A.W.



Kalau ingin tahu lebih lanjut, boleh terus menghubungi saya Taufiq 019-2130479.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-01-2009, 12:13 AM
kufat kufat is offline
Super Active Member

kufat's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2007
Location: tmn botanic klang-->>perak
Posts: 4,565
Poster Rank: #782
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Plan marketing camne bro bleh terangkan?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-01-2009, 12:28 AM
fique fique is offline
Active Member

fique's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,277
Poster Rank: #2783
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kufat View Post
Plan marketing camne bro bleh terangkan?
Ok, Plan Marketing amat mudah untuk diamalkan. Secara kesuluruhannya, plan yang ditawarkan amat terbuka. So, downline yang baru masuk tak merana untuk kejar kenaikan pangkat dan boleh naik dengan begitu cepat.Melalui plan ni ade 4 jenis bonus yang akan diberi :

1)Bonus Unit saham (10%)
2)Bonus prestasi (sehingga 20%)
3)Bonus Generasi (sehingga 40%)
4)Bonus Kepimpinan (sehingga 25%)

Selain itu, plan ni tak diberi ketetapan berapa downline patut dibina untuk kita naik pangkat.Kalau kita cuma ade 2 orang downline pun masih boleh dapat bonus2 seperti diatas. Cume bezanya ialah berapa peratus yang kite dapat bergantung kepada nilai mata yang terkumpul.

p/s: Bro, u dok mane? Kalau ingin tahu lebih detail sms saya 019-2130479.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-01-2009, 12:30 AM
cakaplepas cakaplepas is offline
Active Member

cakaplepas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Location: Shah Alam>Highbury>Emirates
Posts: 648
Poster Rank: #4656
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fique View Post
Nampaknya, saudara pun dah mengenali Ana Edar ni.

Sekarang ni, syarikat lagi maju. Antara produk pilihan ialah Produk Qaseh ni. Amacam? Marilah mencuba, sambil mengguna sambil tu lah kita dapat beramal. Sebab kite dapat mengamalkan sunnah2 nabi.Alhamdulillah...
ketika sy kecik..kakak kakak ku ramai yg masuk
Reply With Quote
  #10  
Old 02-01-2009, 12:39 AM
fique fique is offline
Active Member

fique's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,277
Poster Rank: #2783
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cakaplepas View Post
ketika sy kecik..kakak kakak ku ramai yg masuk
Oh yeke?, hehehe

Dulu Ana Edar ni jual produk kosmetik rasanye. Start tahun 2007, company mula menkomersilkan produk madu ni.

Ape lagi join la
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:49 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE