Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-11-2008, 04:44 PM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,557
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default Bajet Untuk Kawin...Tolong Listkan Sume Belanja??

Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 300

Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm300


JUMLAH


RM 26, 480



lagi2....apa lagi..


sape dah kawin byk kali tu..sila la anta quotation..senang yg bujang ni nak kumpul duit




Kat sini ada beberapa sebab kenapa sekarang hantaran makin mahal. Hah... korang bacalah:-

Sebab:-

1. Anak pompan sorang
2. Anak pompan sekolah tinggi 20 tingkat
3. Anak pompan paling jambu dalam family
4. Anak pompan kerja high post
5. Anak pompan biasa pakai barang branded
6. Anak pompan yang tastenya... berkajang-kajang kalau disenaraikan
7. Kakak belum kahwin; jadi kena kasi double untuk belanja kakaknya sekaligus
8. Anak pompan yang rasa dirinya... lengkap segala-gala
9. Bapak pompan towkay kayu balak; mak pulak bekas eksekutif
10. Anak pompan tu pun jenis ek... semacam jer

Selalunya jawapan yang diberi oleh pihak lelaki kalau hantaran melampau sangat (ni dorang bebual antara family lelaki je):-

1. "Eh! Nak meniaga anak ke pe?" Kadang tu mak bapak ok jer sianak lak lebih-lebih
2. "Kalau pandai masak ke jahit ke; satu hal jugak. Ni asik pandai mekap je."
3. "Camni bilang dorang simpan anak tu dalam store buat perhiasan."
4. "Kalau lawa macam Karishma Kapoor tu takpe jugak. Ni idung pesek macam kena lengnyek je."
5. "Apa dorang ingat kita sedara Bill Gates ke?"
6. "Lupakan sudah budak pompan tu. Nanti mak carik kan yang lebih power dari Catherine Zeta-Jones eh?"

Kata2 dari sebelah pompan yang lelaki ingin sangat nak dengar :-

1. "Ikut suka hatilah. Berapa yang lelaki kasi; kita ambik je. Member tak cerewet."
2. "Takpelah. Kalau tak boleh adakan sekarang; kahwin dulu. Lepas tu bayar pelan-pelan cara instalment."
3. "Jangan bimbang. Korang cuma adakan hantaran je. Duit majlis semua kita sponsor."
4. "Pasal sekarang ni musim great sale sana sini; jadi kita ada staff discount. Korang cuma kasi 10% je."
5. "Berapa korang nak kasi, kasilah. Nak ambik free pun takpe. Anak pompan kita ramai lagi."
6. "Apakata kalau korang ambik kakaknya sekali. Tapi hantaran tetap sama. Kira 2 for the price of 1 ler. Risaulah kakaknya tak kahwin- kahwin."

Kalau kena pulak family lelaki yang loaded makan tak abis punya; jawapannya :-

1. "Okay setuju. Kita up lagi RM10,000. Nothing much ler."
2. "Ehh sikit nah! Camni tak nak lah. Tak sama standard dengan kita punya expectation ler."
3. "Ni hantaran kira Rupiah ke Sing dollars? Kita cuma simpan American dollars je."
4. "Kita tak kasi pakai cash ler. Korang pilih nak AMEX ke; Diners ke; boleh kata semua credit card kita ada lah."
5. "Sebagai hadiah upacara masuk minang ni; kita ada siapkan kereta Lambhorgini. Tu anak bujang kita tengah parking kat bawah tu."
6. "Ni korang mintak hantaran ke; mintak duit nak belikan dia baju tidur.Murah nah?"

Last edited by NEMO; 25-11-2008 at 05:13 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-11-2008, 04:45 PM
EiRa EiRa is offline
Legendary Member

EiRa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Location: ~DIsana DIsini~
Posts: 15,074
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

up lagi 20 ribu ke atas...hehe
__________________
Hard work makes u stronger, Mistakes makes u smarter,
Success keep u in shape, Sadness makes u human, Happiness makes u sweet.
Reply With Quote
  #3  
Old 25-11-2008, 04:46 PM
MOD jr. MOD jr. is offline
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 22,549
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 10
Active Level
Default

adeh...15k....fuh!!!
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
  #4  
Old 25-11-2008, 04:47 PM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,557
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

ilek ayamod...tu tgh buat kira2 ni...mana yg boleh kita cantas kos..kita cantas laa...kena tanya otai2 terutama yg kawin byk..
Reply With Quote
  #5  
Old 25-11-2008, 04:48 PM
miXxer miXxer is offline
Legendary Member

miXxer's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Nov 2007
Location: 32.301353,-64.790892
Posts: 13,257
Thanks (Received): 63
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku ada RM100 je ni.. yg lain bg post dated chk je leh ka?
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 25-11-2008, 04:48 PM
aaril aaril is offline
Regular

aaril's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: sri serdang-bangi-kg gajah-taiping
Posts: 828
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

rase2 dah ngam lah tu..ok kot dgn harga rm15k

nemo nak kawin ker???
__________________
" wahai tuhan ku, aku tak layak kesyurgamu ...namun tak pula aku sanggup keNerakamu,kami lah hamba yang mengharap belas darimu ..Ya Allah jadikan lah kami hamba2 mu yang bertaqwa...ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami, dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"
Reply With Quote
  #7  
Old 25-11-2008, 04:49 PM
snowhazel_orange snowhazel_orange is offline
Legendary Member

snowhazel_orange's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: singgahsana
Posts: 10,692
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

byk wooo..
time hazel nanti bape ar agaknyer
__________________
- Aku Memang Egois -
Live + Love + Laugh
Reply With Quote
  #8  
Old 25-11-2008, 04:50 PM
MOD jr. MOD jr. is offline
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 22,549
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by NEMO View Post
ilek ayamod...tu tgh buat kira2 ni...mana yg boleh kita cantas kos..kita cantas laa...kena tanya otai2 terutama yg kawin byk..
telan air liur aku 15k misi mencari bini kije gomen bermula
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
  #9  
Old 25-11-2008, 04:50 PM
BizClub BizClub is offline
Super Active

BizClub's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2005
Location: Jalan2 cari bini....
Posts: 7,043
Thanks (Received): 157
Likes (Received): 2
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

jeng..jeng..jeng...apakah NEMO akan menamatkan zaman bujangnya???

tunggu episod seterusnya dr NEMO...
Reply With Quote
  #10  
Old 25-11-2008, 04:50 PM
MOD jr. MOD jr. is offline
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 22,549
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by miXxer View Post
aku ada RM100 je ni.. yg lain bg post dated chk je leh ka?
buleh takdok hal boh
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump