Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-11-2008, 04:28 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default 6 cara untuk elakkan lelaki MELANCAP

1. jangan ada couple, bila ada couple, kemudahan 'imagine' adalah tinggi, bahaya - dan orang couple bukan lagi buat dosa melancap, tapi biasanya buat pra-zina, bukan!!!, biasanya BERZINA TERUS!!!-naduzubillah., kena sebat 100 kali sebatan!


2. Kahwin cepat, isteri melancap untuk kita-takpe.


3. berpuasa-sukar tapi berkesan.


4, banyakkan beriktikaf!!!! (sangat bagus untuk student, study di masjid, tidur di masjid)


5. Jangan bersendirian, dosa amat sukar di tahan bila di tempat sunyi..oh!


6. beribadatlah hingga LETIH....berpeluh...pasal dosa melancap, aku tak tahu, ..selamat belajar!!!

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-11-2008, 04:35 PM
icamfc icamfc is offline
Active Member

icamfc's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Location: Sentulican
Posts: 1,717
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
1. jangan ada couple, bila ada couple, kemudahan 'imagine' adalah tinggi, bahaya - dan orang couple bukan lagi buat dosa melancap, tapi biasanya buat pra-zina, bukan!!!, biasanya BERZINA TERUS!!!-naduzubillah., kena sebat 100 kali sebatan!


2. Kahwin cepat, isteri melancap untuk kita-takpe.

3. berpuasa-sukar tapi berkesan.


4, banyakkan beriktikaf!!!! (sangat bagus untuk student, study di masjid, tidur di masjid)


5. Jangan bersendirian, dosa amat sukar di tahan bila di tempat sunyi..oh!


6. beribadatlah hingga LETIH....berpeluh...pasal dosa melancap, aku tak tahu, ..selamat belajar!!!



yang wana merah tu x pe ehh....
p/s bini tgh pregnant ni.. hehhehe
__________________
Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.
Reply With Quote
  #3  
Old 24-11-2008, 04:38 PM
qreemall qreemall is offline
Legendary Member

qreemall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Location: The Socialist Republic of Seri Kembangan
Posts: 19,648
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
Default

erm....
tips2 yg bgus nih....
Reply With Quote
  #4  
Old 24-11-2008, 04:39 PM
Biggie Biggie is offline
Passed Away - Al Fatihah

Biggie's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Location: masih tercari cari..
Posts: 14,653
Thanks (Received): 79
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Menurut kajian, 8'0 hingga 95 peratus lelaki normal sering melakukan onani. Bahkan ada yang melakukannya setiap hari dan ini bkan hanya dimonopoli oleh lelaki bujang sahaja. Tetapi lelaki yang sudah berkahwin juga mengaku melakukannya. "Aksi solo" ini ternyata tidak disebabkan oleh keghairahan terhadap seks sahaja, malah kadang-kala lelaki melakukannya kerana bosan atau stress. (Source: Maskulin, September 2007)
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
~BOIKOT PRODUK ISRAEL & SEKUTU~
Reply With Quote
  #5  
Old 24-11-2008, 04:40 PM
Biggie Biggie is offline
Passed Away - Al Fatihah

Biggie's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Location: masih tercari cari..
Posts: 14,653
Thanks (Received): 79
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Pertanyaan:
Ada seseorang yang berkata: Apabila seorang lelaki melakukan onani, apakah hal itu boleh disebut zina dan apakah hukumnya?

Jawapan:

Ini yang disebut oleh sebahagian orang “kebiasaan tersembunyi” dan disebut pula “jildu ‘umairah” dan “istimna” (onani). Jumhur ulama mengharamkannya, dan inilah yang benar, sebab Allah SWT ketika menyebutkan orang-orang Mukmin dan sifat-sifatnya berfirman,


وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ. إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ .فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاء ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ

“Dan orang-orang yang menjaga kemaluannya, kecuali terhadap isteri-isteri mereka atau hamba-hamba yang mereka miliki; maka sesungguhnya mereka dalam hal ini tiada tercela. Barangsiapa mencari yang di sebalik itu maka mereka itulah orang-orang yang melampaui batas.” (Al-Mukminun: 5-7).

Al-’adiy ertinya orang yang zhalim yang melanggar peraturan-peraturan Allah.
Di dalam ayat di atas Allah memberitakan bahawa barangsiapa yang tidak bersetubuh dengan isterinya dan melakukan onani, maka bererti dia telah melampaui batas; dan tidak syak lagi bahawa onani itu melanggar batasan Allah.

Maka dari itu, para ulama mengambil kesimpulan daripada ayat di atas, bahawa kebiasaan tersembunyi (onani) itu haram hukumnya. Kebiasaan rahsia itu adalah mengeluarkan sperma dengan tangan di saat syahwat bergejolak. Perbuatan ini tidak boleh dia lakukan, ini kerana ia mengandungi banyak bahaya sebagaimana dijelaskan oleh para doktor kesihatan. Bahkan ada sebahagian ulama yang menulis kitab tentang masalah ini, di dalamnya dikumpulkan bahaya-bahaya kebiasaan buruk tersebut. Kewajipan anda, wahai orang yang bertanya, adalah mewaspadainya dan menjauhi kebiasaan buruk itu kerana sangat banyak mengandungi bahaya yang sudah tidak diragukan lagi, dan juga kerana bertentangan dengan makna yang jelas dari ayat al-Qur’an dan menyalahi apa yang dihalalkan oleh Allah bagi hamba-hamba-Nya. Maka dia wajib segera meninggalkan dan mewaspadainya. Dan bagi sesiapa sahaja yang dorongan syahwatnya terasa makin dahsyat dan merasa khuatir terhadap dirinya (perbuatan yang tercela) hendaklah segera menikah, dan jika belum mampu hendaklah berpuasa, sebagaimana arahan
Rasulullah SAW,


يَا مَعْشَرَ الشَّبَابِ مَنِ اسْتَطَاعَ مِنْكُمُ الْبَاءةَ فَلْيَتَزَوَّجْ فَإِنَّهُ أَغَضُّ لِلْبَصَرِ وَأَحْصَنُ لِلْفَرْجِ. وَمَنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَعَلَيْهِ بِالصَّوْمِ فَإِنَّهُ لَهُ وِجَاءٌ.

“Wahai sekalian para pemuda, barangsiapa di antara kamu yang mempunyai kemampuan hendaklah segera bernikah, kerana nikah itu lebih menundukkan mata dan lebih menjaga kehormatan diri. Dan barangsiapa yang belum mampu hendaklah berpuasa, kerana puasa itu dapat membentenginya.” (Muttafaq ‘Alaih).

Di dalam hadits ini baginda SAW tidak mengatakan: “Barangsiapa yang belum mampu, maka lakukanlah onani, atau hendaklah dia mengeluarkan spermanya”, akan tetapi baginda SAW mengatakan: “Dan barangsiapa yang belum mampu hendaklah berpuasa, kerana puasa itu dapat membentenginya.”

Pada hadits tadi Rasulullah SAW menyebutkan dua hal, iaitu:

Pertama, Segera bernikah bagi yang mampu.
Kedua, Meredakan nafsu syahwat dengan melakukan puasa bagi orang yang belum mampu bernikah, kerana puasa itu dapat melemahkan godaan dan bisikan syaitan.

Maka hendaklah anda, wahai pemuda, beretika dengan etika agama dan bersungguh-sungguh di dalam berupaya memelihara kehormatan diri anda dengan nikah syar’i sekalipun harus dengan berhutang atau meminjam . Insya Allah, Dia akan memberimu kecukupan untuk melunasinya. Bernikah itu merupakan amal shalih dan orang yang bernikah pasti mendapat pertolongan, sebagaimana Rasulullah tegaskan di dalam haditsnya,


ثَلاَثَةٌ حَقٌّ عَلَى اللهِ عَزَّ وَجَلَّ عَوْنُهُمْ: الْمُكَاتَبُ الَّذِيْ يُرِيْدُ اْلأَدَاءَ وَالنَّاكِحُ الَّذِيْ يُرِيْدُ الْعَفَافَ وَالْمُجَاهِدُ فِيْ سَبِيْلِ اللهِ.

“Ada tiga orang yang pasti (berhak) mendapat pertolongan Allah SWT: al-mukatab (hamba yang berupaya memerdekakan diri) yang hendak menunaikan tebusan dirinya, Lelaki yang bernikah kerana ingin menjaga kesucian dan kehormatan dirinya, dan mujahid (pejuang) di jalan Allah.” (Diriwayatkan oleh at-Tirmidzi, Nasa’i dan Ibnu Majah).

Rujukan:
Fatwa Syaikh Bin Baz, dimuat di dalam majalah al-Buhuts, edisi 26, hal. 129-130.
Disalin dari buku Fatwa-Fatwa Terkini Jilid 1, penerbit Darul Haq.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
~BOIKOT PRODUK ISRAEL & SEKUTU~
Reply With Quote
  #6  
Old 24-11-2008, 04:44 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

ha lupa saya nak tambah. ada lagi cara nak elak melancap.

delete sekarang benda-benda yang menggairahkan dalam laptop/computer tu!!!
Kat universiti dulu siap ada hamba Allah tu buat sharing file lagi menda-menda gini
Reply With Quote
  #7  
Old 24-11-2008, 04:53 PM
qreemall qreemall is offline
Legendary Member

qreemall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Location: The Socialist Republic of Seri Kembangan
Posts: 19,648
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
ha lupa saya nak tambah. ada lagi cara nak elak melancap.

delete sekarang benda-benda yang menggairahkan dalam laptop/computer tu!!!
Kat universiti dulu siap ada hamba Allah tu buat sharing file lagi menda-menda gini
erm.... ramai lak tuh....
ade sesetgh tu bkn share bende yg ringan2 aje...
malah yg hardcore pon ade...
Reply With Quote
  #8  
Old 24-11-2008, 04:54 PM
Biggie Biggie is offline
Passed Away - Al Fatihah

Biggie's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Location: masih tercari cari..
Posts: 14,653
Thanks (Received): 79
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qreemall View Post
erm.... ramai lak tuh....
ade sesetgh tu bkn share bende yg ringan2 aje...
malah yg hardcore pon ade...
apa maksud tuan hamba hardcore tu... sbb aku tk pernah buat menda cenggini..
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
~BOIKOT PRODUK ISRAEL & SEKUTU~
Reply With Quote
  #9  
Old 24-11-2008, 04:57 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,200
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by icamfc View Post
yang wana merah tu x pe ehh....
p/s bini tgh pregnant ni.. hehhehe
Pregnant pon buleh bersanggama bro..
Cuma jgn kasar sangat...
Reply With Quote
  #10  
Old 24-11-2008, 04:59 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,200
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
1. jangan ada couple, bila ada couple, kemudahan 'imagine' adalah tinggi, bahaya - dan orang couple bukan lagi buat dosa melancap, tapi biasanya buat pra-zina, bukan!!!, biasanya BERZINA TERUS!!!-naduzubillah., kena sebat 100 kali sebatan!


Kalau x couple, camna nak cari calon isteri/laki..??
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
melancap

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump