Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,526
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,777
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,551
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 19-12-2008, 05:22 PM
abbas abbas is offline
Active Member

abbas's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 616
Poster Rank: #4957
Thanked 27 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hafis_81 View Post
Aku pnya loan reject sbb ccris..yg peliknya keta aku gantung 2bln jer..dlm ccris tulis 4bln..hampeh btl!!!
hmmm memang bro,jika dlm ccris tulis 2 bulan pun memang loan kena reject,sebab memang nak tgk angka 0 katt dlm ccris maksudnya xde tunggakan,kalau 1 consider boleh lg,kalau 4 memang langsung xleh
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 06-09-2010, 04:07 PM
Zul.H Zul.H is offline
Super Active Member

Zul.H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,757
Poster Rank: #1390
Thanked 21 Times
Active Level
My Mood:
Default

nak check CCRIS pergi sahaja kat bank negara

Print free jer...

kena bawak my kad dan ibu jari sendiri

Buat masa ini tiada online checking pasal sebab keselamatan
Reply With Quote
  #13  
Old 06-09-2010, 07:32 PM
MyEfanZ MyEfanZ is offline
Well-Known
Member

MyEfanZ's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2010
Location: Di BuMi BeRtUaH
Posts: 5,064
Poster Rank: #707
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eddie80 View Post
aku nasihatkan, korang fikir dulu sblm pos borang tu... bcoz, ada diantara kita yg masih belum selesai byr utang2 seperti kad kredit, rumah, kereta dll... so, mungkin juga ada antara kita yg terpaksa berpindah ke rumah lain, kerana tk mau diganggu oleh wakil2 / surat2 bank dan surat2 layer yg mungkin berkunjung ke rumah kita untung menuntut hutang. kita sedia maklum, kita bukan sengaja tk mau bayar.. tp mungkin disebabkan keadaan2 tertentu membuatkan kita tk dapat untuk memjelaskan hutang tersebut buat masa skrg ni. jadi, hati2 la bg golongan yg seperti ni, kerana CTOS berpeluang untuk meng'update' alamat kediaman dan no tel terkini anda.. so, adakah anda sudah bersedia untuk menjawab panggilan2 dari pihak bank berkenaan dgn hutang anda???

kawan dah kena dah!!!
Reply With Quote
  #14  
Old 07-09-2010, 07:41 AM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 32,951
Poster Rank: #31
Thanked 201 Times
Active Level
My Mood:
Default

klu nk apply loan & yakin semua hutag2 tiada tunggakan & tindakan boelhla check dulu sblm apply loan
takut ada bank yg x uodate rekod kita yg lampau kat ctos @ ccris
elok2 loan kita senang jer lulus
tbb kena lalu jalan yg berliku
silap2 xlulus terus sbb rekod lampau x bersih lagi..

*selamat beramal
Reply With Quote
  #15  
Old 07-09-2010, 07:41 AM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 32,951
Poster Rank: #31
Thanked 201 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MyEfanZ View Post
kawan dah kena dah!!!
jd kan pengalaman itu panduan hidup
tidajk ternilai sesautu pengalaman itu andai dibandingkan dgn wang ringgit anda
Reply With Quote
  #16  
Old 07-09-2010, 04:26 PM
fared fared is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,024
Poster Rank: #3404
Thanked 27 Times
Active Level
My Mood:
Default

huh aku da check nama aku ada blacklist sbb jd penjamin org beli motor ..
padahal aku x penah jamin sapa2 ..
malam ni nak ge report polis ..
celaka btl sapa yg guna nama aku dgn ic aku tuh ..
Reply With Quote
  #17  
Old 07-09-2010, 04:27 PM
fared fared is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,024
Poster Rank: #3404
Thanked 27 Times
Active Level
My Mood:
Default

-double post-
Reply With Quote
  #18  
Old 08-09-2010, 10:22 PM
azriusre azriusre is online now
Super Active Member

azriusre's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2008
Location: Tah..aku pun tak tau
Posts: 3,467
Poster Rank: #1080
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Aku pun heran la kenapa Bank Bank ni masih dok guna CTOS lagi. Menyusahkan. Kalau maklumat tu silap kita pulak nak kena terhegeh hegeh pegi update la itu la ini la. Dulu bukan kerajaan kata CTOS ni dah tak boleh digunakan sebagai rujukan ke?Tapi aku tengok sampai la ni dok macam tu je. Sekarang ni sapa yang lebih berkuasa, kerajaan atau Bank atau ctos
Reply With Quote
  #19  
Old 08-09-2010, 11:00 PM
Anorexia Anorexia is offline
Active Member

Anorexia's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2008
Location: Damansara
Posts: 1,194
Poster Rank: #3009
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pn dah kena blacklist. adeh. ni suma pasal linguaphone la nie. menyusahkan aku btoi. linguaphone pn link dgn ctos. xsgka plak aku. nak wat loan keta pom xleh. ggrr..
__________________
Mew & Explosions In The Sky at KL Live 31st October 2013
Reply With Quote
  #20  
Old 09-09-2010, 06:51 AM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 32,951
Poster Rank: #31
Thanked 201 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Anorexia View Post
aku pn dah kena blacklist. adeh. ni suma pasal linguaphone la nie. menyusahkan aku btoi. linguaphone pn link dgn ctos. xsgka plak aku. nak wat loan keta pom xleh. ggrr..
wak pun dulu senasib dgn kau
dek terpedaya dgn penipuan agent linguaphone
wak kena b.list
ingatkan buat dono xder paper
pastu nk wat loan xlepas
last2 kena settel gak dlm 2k
barang yg di beli cuma buku,cd & player kaset jer..
xpandai pun wak cakap B.I
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:47 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE