Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-11-2008, 10:23 PM
OneEarth_Agroworld OneEarth_Agroworld is offline
Regular

OneEarth_Agroworld's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 275
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default Penanaman Pisang dan Pasaran

Saya cari cari gak topik pasal penanaman pisang, rasa mcm takde.
Nak minta member2 forum yg dah ceburi bidang ni untuk bagi keterangan sikit tentang potensi komoditi ni.
Dengar kata pasaran eksport besar. Ada tak sesapa yg boleh share pengalaman? Terima Kasih
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-11-2008, 10:56 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 14,018
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 0
Blog Entries: 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by OneEarth_Agroworld View Post
Saya cari cari gak topik pasal penanaman pisang, rasa mcm takde.
Nak minta member2 forum yg dah ceburi bidang ni untuk bagi keterangan sikit tentang potensi komoditi ni.
Dengar kata pasaran eksport besar. Ada tak sesapa yg boleh share pengalaman? Terima Kasih
bagus awk buka thread nih.. ade juga perbincangan ilmiah nnt.... sambil ,sy pn leh kutip ilmu yg ade nnt
__________________
Saham Wakaf Johor
Reply With Quote
  #3  
Old 15-11-2008, 11:15 PM
remy remy is offline
Regular

remy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2006
Location: Penang
Posts: 670
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus2..thread yang membina..kalo saya ada info saya akan share skali..
__________________
UTC PUBLIC MUTUAL ||AREA PENANG||KELEBIHAN GOLD & SILVER||
H/P: 019-4442400
Reply With Quote
  #4  
Old 15-11-2008, 11:18 PM
hantamsajala hantamsajala is offline
Regular

hantamsajala's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 945
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Pisang ambil masa 9 bulan untuk matang dan membuahkan hasil...
1 tahun baru berbuah,,,
Cara pemasaran internet juga berkesan, sebab pengimport boleh order direct dengan penjual/peladang...
Banyak portal-portal yang boleh digunakan untuk tujuan pemasaran...

Ramai yang berjaya buat pisang... 1 ekar anggaran boleh dapat seribu ringgit bersih,,,
Reply With Quote
  #5  
Old 16-11-2008, 01:01 AM
mydreamerz mydreamerz is offline
Active Member

mydreamerz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,791
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kat area pontian dan benut mmg dah ramai yg jutawan esp chinese
diorang eksport pisang ke singapore hari2 without fail..
Reply With Quote
  #6  
Old 16-11-2008, 04:23 PM
OneEarth_Agroworld OneEarth_Agroworld is offline
Regular

OneEarth_Agroworld's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 275
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hantamsajala View Post
Pisang ambil masa 9 bulan untuk matang dan membuahkan hasil...
1 tahun baru berbuah,,,
Cara pemasaran internet juga berkesan, sebab pengimport boleh order direct dengan penjual/peladang...
Banyak portal-portal yang boleh digunakan untuk tujuan pemasaran...

Ramai yang berjaya buat pisang... 1 ekar anggaran boleh dapat seribu ringgit bersih,,,
Ada tak sumber untuk kita check harga pasaran dunia?
Mcmana pengiraan untung bersih tu?
Reply With Quote
  #7  
Old 16-11-2008, 04:24 PM
OneEarth_Agroworld OneEarth_Agroworld is offline
Regular

OneEarth_Agroworld's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 275
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mydreamerz View Post
kat area pontian dan benut mmg dah ramai yg jutawan esp chinese
diorang eksport pisang ke singapore hari2 without fail..
Dengar kata area Johor byk kena penyakit, so skrg bekalan kurang
Reply With Quote
  #8  
Old 16-11-2008, 04:32 PM
iwak iwak is offline
Super Active

iwak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 7,313
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 3
Active Level
Default

aku dlu tanam pisang tanduk
tapi abis kene kerjakan dgn monyet ngan celeng
Reply With Quote
  #9  
Old 16-11-2008, 08:12 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

hm.. pisang apa yang selalu orang duk tanam untuk tujuan bisnes tu ek?
Reply With Quote
  #10  
Old 16-11-2008, 08:15 PM
anoone anoone is offline
Legendary Member

anoone's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2008
Location: baling ~ yong peng
Posts: 12,391
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

org selangor maybe ader info kot..sana projek kerepek skala besar
__________________
Register Instaforex utk rebet 80% aff QQ dan 86.6% aff DMRA
TEL/WASAP 0199454433 INSTAFOREX SUB IB & MY INSTAFOREX IB SEDANFX TEL:0199112018

MESIN BANNER

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold