Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-11-2008, 03:40 PM
adela1183 adela1183 is offline
Active Plus

adela1183's Avatar
 
Trader Rating: (51)
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,715
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default CUEPECS Dana Restu (Great Eastern)

Sape tau, pasal skim ni..utk kakitangan kerejaan besanye..
aku dah masuk, skang nak withdraw duit..Bukan takaful ni..

Ni detail nye..

Mati biasa - RM30,000
36 CI - RM30,000
Kemalangan - RM30,000
Elaun hospital - RM30

p/s:Bukan pomot aaa..aku pun nak quit ni..

Last edited by adela1183; 12-11-2008 at 05:40 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-11-2008, 03:43 PM
brodean brodean is offline
Active Plus

brodean's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,465
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adela1183 View Post
Sape tau, pasal skim ni..utk kakitangan kerejaan besanye..
aku dah masuk, skang nak withdraw duit..Bukan takaful ni..

brapa hengget ko byr bulan2?

Dah tgk coverage dia? Cover kritikal illness..masuk spital, byr dulu..claim kemudian..kalau bil RM20ribu, mana nak cekau?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2008, 03:51 PM
fdhm2u fdhm2u is offline
Active Member

fdhm2u's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2007
Location: Kelana Jaya - Loke Yew - Damansara Intan
Posts: 2,050
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adela1183 View Post
Sape tau, pasal skim ni..utk kakitangan kerejaan besanye..
aku dah masuk, skang nak withdraw duit..Bukan takaful ni..
Ko dah masuk berapa lama? Berapa bayar sebulan?
nak withdraw ke atau nak surrender?
__________________
"When wealth is lost, nothing is lost;
when health is lost, something is lost;
when character is lost, all is lost"
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2008, 05:03 PM
esohor esohor is offline
Active Member

esohor's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,524
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adela1183 View Post
Sape tau, pasal skim ni..utk kakitangan kerejaan besanye..
aku dah masuk, skang nak withdraw duit..Bukan takaful ni..
x silap kawe yg ni bukan IL produk - kalau sblm 2 thn, x da cash value....

salam...

haris

ps : Ceupac yg skim ni tak bising pulak - gomen nak buat Critical illness melalui EPF bising dan sekat pulak !!! mcm ada kepentingan peribadi je org2 kat ceupac tu
Reply With Quote
  #5  
Old 12-11-2008, 05:10 PM
Kuntau Kuntau is offline
Junior

Kuntau's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 65
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

selalunya kalau insuran cuepacs ni tak tinggi premiumnya. dia jual kat kakitangan kerajaan, jadi senang nak jual yang murah2 je, tapi benefit very minimal.

aku ada client amik insuran cuepacs ni, rm38 sebulan, cover death 10k, critical illness 10k, accident 10k, lebih kuranglah.
__________________
PRUDENTIAL BSN TAKAFUL
hubungi saya..Kuntau
012-2376173
016-2036173
Reply With Quote
  #6  
Old 12-11-2008, 05:12 PM
adela1183 adela1183 is offline
Active Plus

adela1183's Avatar
 
Trader Rating: (51)
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,715
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yg aku masuk ni murah je RM33..
CI, Accident ade..
rasenye dah 2 tahun lebih aku masuk..
agen tu cakap, masa aku mula2 masuk tu..
ade panel syariah, tp bukan takaful..ade ke?

syarat nak keluar duit kecemasan, mesti menyumbang
12 bulan..aku dah lebih tempoh tu dah..tu
yg nak withdraw masuk takaful lak..or buat bisnes lain
tp byk mane la kan..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-11-2008, 06:46 PM
Nizam Safuan Nizam Safuan is offline
Account Locked as requested

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 919
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adela1183 View Post
yg aku masuk ni murah je RM33..
CI, Accident ade..
rasenye dah 2 tahun lebih aku masuk..
agen tu cakap, masa aku mula2 masuk tu..
ade panel syariah, tp bukan takaful..ade ke?

syarat nak keluar duit kecemasan, mesti menyumbang
12 bulan..aku dah lebih tempoh tu dah..tu
yg nak withdraw masuk takaful lak..or buat bisnes lain
tp byk mane la kan..
Salam,

Nak beli insurans macam tu Prudential pun bleh offer tp yang paling penting sbnrnya Medical card tu. Kalo xde medical card cubo cito cmano nk byr bil hospital bang? kena bil 30k habis duit pampasan Critical Illness hospital sebat. Itupun kalo Critical Illness, klo bkn cmano nk tolong...

Alhamdulillah hari ni dapat close 3 case kat kastam kelana jaya total RM450 sebulan. Syukur rezki Allah bagi.

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
[email protected]
Prudential Assurance M Berhad
Prudential BSN Takaful Berhad
(Protection+Saving+Medical)
Reply With Quote
  #8  
Old 13-11-2008, 06:51 AM
brodean brodean is offline
Active Plus

brodean's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,465
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adela1183 View Post
yg aku masuk ni murah je RM33..
CI, Accident ade..
rasenye dah 2 tahun lebih aku masuk..
agen tu cakap, masa aku mula2 masuk tu..
ade panel syariah, tp bukan takaful..ade ke?

syarat nak keluar duit kecemasan, mesti menyumbang
12 bulan..aku dah lebih tempoh tu dah..tu
yg nak withdraw masuk takaful lak..or buat bisnes lain
tp byk mane la kan..
ada ke saving? aku doubtful betul laaa dgn budak ceupacs yg promote kat cikgu2 nie..kdg2 ada info terselindung
Reply With Quote
  #9  
Old 13-11-2008, 08:17 AM
fdhm2u fdhm2u is offline
Active Member

fdhm2u's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2007
Location: Kelana Jaya - Loke Yew - Damansara Intan
Posts: 2,050
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PRU-NizamSafuan View Post
Salam,

Nak beli insurans macam tu Prudential pun bleh offer tp yang paling penting sbnrnya Medical card tu. Kalo xde medical card cubo cito cmano nk byr bil hospital bang? kena bil 30k habis duit pampasan Critical Illness hospital sebat. Itupun kalo Critical Illness, klo bkn cmano nk tolong...

Alhamdulillah hari ni dapat close 3 case kat kastam kelana jaya total RM450 sebulan. Syukur rezki Allah bagi.

Ismanizam Sapuan
013.7011.443
[email protected]
Prudential Assurance M Berhad
Prudential BSN Takaful Berhad
(Protection+Saving+Medical)
off topic : Bro Ko selalu main area Kastam Kelana Jaya tu ke?
macam mana sambutan?
Dulu aku kerja kat sana laa...sape agaknya ko close tu ekk..ntah-2 kawan-2 aku gak hehehe
__________________
"When wealth is lost, nothing is lost;
when health is lost, something is lost;
when character is lost, all is lost"
Reply With Quote
  #10  
Old 13-11-2008, 08:19 AM
fdhm2u fdhm2u is offline
Active Member

fdhm2u's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2007
Location: Kelana Jaya - Loke Yew - Damansara Intan
Posts: 2,050
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku dulu ada gak ambil kelompok Great Eastern punya nih..
Sebulan RM33 gak...
kalau nak withdraw aku tak pasti laa..
but aku dah surrender polisi 3 bulan lepas.
Dapatlah RM 1100. Polisi tu aku pegang selama 8 tahun lebih...
__________________
"When wealth is lost, nothing is lost;
when health is lost, something is lost;
when character is lost, all is lost"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold