Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Others Interest

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,947
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 30,057
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,444
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-11-2008, 11:33 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member

DDos's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 11,373
Poster Rank: #211
Blog Entries: 4
Thanked 296 Times
Active Level
My Mood:
Default Pinjaman Mikro BSN

ada sapa2 berpengalaman dalam hal ni tak? boleh share sini. nak tau syarat2 yg mereka kenakan.

aku cuba masuk web BSN tapi macam web tak siap je, hampehhh, seb menu ada tapi targetr link takde

aku ada dengar ari tu najib ada suntik beberapa billion ke dalam BSN sebagai mikro kredit kepada org ramai
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-11-2008, 11:40 AM
adar adar is offline
Well-Known
Member

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 8,938
Poster Rank: #313
Thanked 212 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos Attack View Post
ada sapa2 berpengalaman dalam hal ni tak? boleh share sini. nak tau syarat2 yg mereka kenakan.

aku cuba masuk web BSN tapi macam web tak siap je, hampehhh, seb menu ada tapi targetr link takde

aku ada dengar ari tu najib ada suntik beberapa billion ke dalam BSN sebagai mikro kredit kepada org ramai
mak aku dah dpt 2 kali. kali pertama pinjam 5k, pastu dah abis bayar thn lepas.

pastu BSN call offer lg 20K sbb mak aku bayar cantek. tp mak aku amik dlm 12K je.

aku yg teman mak aku g bsn sign surat semua. dr apa yg aku dgr, interest dia tinggi giler. lebih 12% setahun. rasa mcm 16% setahun jika tak silap aku la.

duit tu la buat beli lori pickup nissan. kalo nak berusan dgn kerajaan ni, better g cawangan mereka. kalo g website depa buat sakit hati je.

aku penah email MARA, smpi skrg tak berbalas.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2008, 11:43 AM
taufic taufic is offline
Legendary Member

taufic's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,590
Poster Rank: #136
Thanked 680 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
mak aku dah dpt 2 kali. kali pertama pinjam 5k, pastu dah abis bayar thn lepas.

pastu BSN call offer lg 20K sbb mak aku bayar cantek. tp mak aku amik dlm 12K je.

aku yg teman mak aku g bsn sign surat semua. dr apa yg aku dgr, interest dia tinggi giler. lebih 12% setahun. rasa mcm 16% setahun jika tak silap aku la.

duit tu la buat beli lori pickup nissan. kalo nak berusan dgn kerajaan ni, better g cawangan mereka. kalo g website depa buat sakit hati je.

aku penah email MARA, smpi skrg tak berbalas.
mikro kredit ni utk bisnes je kan?
rasanya intrest utk bisnes mmg tinggi skit..
lgpon term "mikro kredit" ni mmg terkenal dgn rate yg tinggi..

doc + requirement cemana?
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2008, 11:52 AM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 13,920
Poster Rank: #150
Blog Entries: 13
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

% nyer 15-17% kn? tp atas baki pinjaman.. so klu cantik payment.lg rendah % total nya. kira macam CC gak.. tp CC 18% kn.. rebet ade klu payment cantik...
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2008, 11:59 AM
Jutawan Jutawan is offline
Well-Known
Member

Jutawan's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Oct 2006
Location: Banting Selangor Malaysia Asia
Posts: 7,451
Poster Rank: #409
Thanked 180 Times
Active Level
My Mood:
Cool

Bagus gak lepak sini, leh tahu perkembangan pinjaman semasa.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-11-2008, 03:06 AM
adar adar is offline
Well-Known
Member

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 8,938
Poster Rank: #313
Thanked 212 Times
Active Level
My Mood:
Default

masa pertama kali mak aku dpt RM5k tu, dia minta gambar gerai nasik lemak mak aku gn lesen ROB.

kali kedua, BSN sendiri call tanya nak ke loan RM20K lepas setel bayar RM5K.

org perempuan kalo utang,bayar mmg tak miss. bagus la.

Quote:
Originally Posted by taufic View Post
mikro kredit ni utk bisnes je kan?
rasanya intrest utk bisnes mmg tinggi skit..
lgpon term "mikro kredit" ni mmg terkenal dgn rate yg tinggi..

doc + requirement cemana?
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-11-2008, 03:11 AM
ForexGirl ForexGirl is offline
Super Active Member

ForexGirl's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Location: Balakong-kl-semenyih-cheras
Posts: 3,011
Poster Rank: #1222
Thanked 30 Times
Active Level
My Mood:
Default

ape jadik ek contoh la kalau aku pinjam rm50k..
pastu aku x byr balik bulan2..
hehe..
sekadar bertanya..
Reply With Quote
  #8  
Old 10-11-2008, 03:36 AM
adar adar is offline
Well-Known
Member

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 8,938
Poster Rank: #313
Thanked 212 Times
Active Level
My Mood:
Default

kena tindakkan muflis bro. sbb lebih dr 30K. jika tak silap aku la limit muflis 30k keatas.

Quote:
Originally Posted by ForexGirl View Post
ape jadik ek contoh la kalau aku pinjam rm50k..
pastu aku x byr balik bulan2..
hehe..
sekadar bertanya..
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-11-2008, 03:38 AM
ForexGirl ForexGirl is offline
Super Active Member

ForexGirl's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Location: Balakong-kl-semenyih-cheras
Posts: 3,011
Poster Rank: #1222
Thanked 30 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
kena tindakkan muflis bro. sbb lebih dr 30K. jika tak silap aku la limit muflis 30k keatas.
mak aih..
klau pinjam rm30k x byr kene naik court la ye..
Reply With Quote
  #10  
Old 10-11-2008, 08:22 AM
buytosell buytosell is offline
Active Member

buytosell's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 1,596
Poster Rank: #2294
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

yer la...nama pun pinjam..kenalah bayar...kalau hutang 30k ke atas, tak bayar memang orang tu boleh diistihar bankrup....

Quote:
Originally Posted by ForexGirl View Post
mak aih..
klau pinjam rm30k x byr kene naik court la ye..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:52 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE