Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-11-2008, 11:34 AM
putra2k putra2k is offline
Regular

putra2k's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 432
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Semak Kualiti Handphone ANDA

Adakah handphone anda sebelum ini selalu rosak? Ataupun sejak beli drpd 5 tahun lalu masih lagi berfungsi dgn baik??

Sekarang, mari kita semak kualiti handphone masing2 agar sesuatu tindakan dpt diambil dgn segera...

Langkah 1
Sila taip *#06# pd kekunci handphone anda utk melihat Serial Number.

Langkah 2
Sila semak nombor apakah yg berada pada Serial Number yg bilangan ke tujuh dan lapan (XXXXXX??XXXXXX. . ...)

Langkah 3
Berdasarkan perincian di bawah, sila semak dgn nombor yg ke tujuh dan ke lapan pd Serial Number handphone anda td.

Perincian 1
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 02 atau 20, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Emirates & kualiti sgt teruk.

Perincian 2
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 08 atau 80, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Germany & kualiti biasa.

Perincian 3
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 01 atau 10, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Finland & kualiti agak baik.

Perincian 4
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 00, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di negara pengeluar handphone tersebut & kualiti sangat baik.

Perincian 5
Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 13, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Azerbaijan & kualiti paling teruk
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-11-2008, 11:36 AM
sideskirt sideskirt is offline
Active Plus

sideskirt's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,819
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tunggu je la peminat sepanduk datang
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-2008, 11:41 AM
kalam79 kalam79 is offline
Active Member

kalam79's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 1,530
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

hphone SE aku (01) pasang kat findland br gn so far ok..
hphone Nokia aku (00) penah masuk air roak pas 2 elok sndr
lps bbrp bln..
__________________
Main Game Pon Boleh dpt Duit klik SINI

MEMANG BAIK MENJADI ORANG PENTING,LEBIH PENTING MENJADI ORANG BAIK
Reply With Quote
  #4  
Old 06-11-2008, 11:47 AM
eapui eapui is offline
Active Plus

eapui's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Dec 2007
Location: SeNdIrI MaU InGaT LoO - SuNgAi PaDi
Posts: 4,828
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

semua jenis HF kod cam ne ke?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-11-2008, 12:04 PM
taurusboyz90 taurusboyz90 is offline
Legendary Member

taurusboyz90's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Location: ملاك
Posts: 10,058
Thanks (Received): 119
Likes (Received): 0
Active Level
Default

hp aku jenis 01
__________________
Have Faith In Allah


COYG
Reply With Quote
  #6  
Old 06-11-2008, 12:07 PM
cay3869 cay3869 is offline
Active Plus

cay3869's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,069
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

hmm ada dh nie.. aku tlg angkat sepanduk nie laa..
Reply With Quote
  #7  
Old 06-11-2008, 12:08 PM
achoy76 achoy76 is offline
Active Plus

achoy76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2008
Location: inmylife(><)
Posts: 2,706
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

hp aku 01 baik kannnnn
__________________
my facebook
Reply With Quote
  #8  
Old 06-11-2008, 12:14 PM
montaz montaz is offline
Regular

montaz's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2006
Location: Bandar Ikan Patin
Posts: 231
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

HP Koi Nokia 6630(Kumbang)
: 00 : Dah 3 tahun Pakai, dah Jatuh 1000x +++++

Berbaloi Beli Mahal Masa Tu...


Reply With Quote
  #9  
Old 06-11-2008, 12:17 PM
hafis_81 hafis_81 is offline
Super Active

hafis_81's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2008
Location: Malaya
Posts: 6,399
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 0
Active Level
Default

astrok!!!dah ada...
__________________
“ I went to the West and saw Islam, but no Muslims; I gets back to the East and saw Muslimies, but not Islam. ”

—Syeikh Muhammad Abduh -
Reply With Quote
  #10  
Old 06-11-2008, 12:20 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,702
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 40
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

kalau 60 camner pulak....(ni handphone CSL) SE 01-kira from finland....
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold