Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,160
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,900
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,059
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-11-2008, 05:30 PM
solution84 solution84 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,017
Poster Rank: #1281
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default Pengurangan interest hutang credit card& Ambil cash-DINNER BLH CASH ADVANCE NOW!

Penyelesaian kepada beban hutang credit card yang tertunggak dengan penjimatan interest serendah 6% setahun.

> Konsep Easy Payment Installment dengan bank CC yang sama jaminan 100% approval**). Boleh juga membayar minimum payment dari monthly installment (jika perlu).

> Masa bayaran balik yang pelbagai i.e 12, 24, 36, 48 dan 60 bulan (bergantung kepada CC issuer).

> Masa pemprosesan yang cepat hanya perlu 30 minit ke 1 jam Sekiranya CC tiada masalah dengan bank issuer). No processing fee!

> Boleh juga mendapatkan CASH untuk persendirian, perniagaan atau pelaburan dengan interest sama seperti di atas!


Senarai Bank dan Tempoh Bayaran Balik :

RHB - 1 & 2 &3TAHUN
EON - 1, 2 & 3 TAHUN
MAYBANK - 1, 2 & 3 TAHUN
STD CHARTERED - 1 & 2 & 3TAHUN
AFFIN BANK - 1, 2 & 3 TAHUN
BANK ISLAM - 1 & 2 TAHUN
ALLIANCE BANK - 1, 2 & 3 TAHUN
CITIBANK - 12 BULAN & 24 BULAN
OCBC - 1, 2 & 3 TAHUN
HSBC - 1 & 2 TAHUN
CIMB - 1 ,20 BULAN & 30 bulan, 3 TAHUN
UOB - 1 TAHUN & 18 BULAN
AMBANK - 1 , 2 & 3&4 TAHUN
BSN - 2 TAHUN
PUBLIC BANK - 1 & 2 TAHUN
HONG LEONG - 1 & 2 TAHUN

Member-member kat Area di bawah yg berminat boleh hubungi sy:
1.CHERAS,KL,SUBANG,SHAH ALAM
2.PETALING JAYA
3.PUCHONG
4.JOHOR
5.MUAR
6.BATU PAHAT
7.IPOH
8.PENANG
9.SEREMBAN
10.KUANTAN
11.Sungai Petani
12.Kulim
13.Wangsa Maju

















** 100% approval is subject to the CC is active or temporary block only. Not applicable for those CC with Permanent Block or Cancelled.

Perbandingan bayaran interest antara bank-bank tempatan:

TAHUN 1 tahun 2 tahun 3 tahun
EPP 11% 16% 19%
BANK 18% 36% 54%

SAVE 7% 20% 35%
RM10K RM700 RM2000 RM3500

LIHAT! BERAPA BANYAK BOLEH DIJIMATKAN DENGAN RM10K!

Saya kini membayar CC dengan interest yang rendah. Anda bila lagi??

Untuk pertanyaan lanjut, hubungi saya:

HP: 019 2729455 BEN atau
E-mail: benyoon84@hotmail.com

Last edited by solution84; 15-05-2013 at 09:40 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-11-2008, 08:18 PM
solution84 solution84 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,017
Poster Rank: #1281
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Ini aku kasi contoh calculation. Based on case basis, tengok pada bank credit card (utk option term payment dan %%), outstanding amount dan credit limit.

Card Bank – MAYBANK
Option untuk term (%%) available for this bank – 12mths (11%), 18mths (14%), 24mths(16%), 36mths(19%)

Katakan
Credit Limit = RM5000.00
Outstanding balance = RM2500.00
Amount for installment = RM4000.00 (Bergantung kepada berapa u nak ambil memandangkan had boleh pakai masih tinggi. Apepun tak boleh exceed credit limit)

Amount for settlement = RM2500.00
Formula = Amount for installment – Interest Upfront – Amount for settlement
= RM4000 – 19% – RM2500
= RM740 (Company akan bayar CASH pada anda)

So monthly installment = RM4000 / 36 = RM111.11 selama 36 bulan

Atau u boleh juga bayar kurang atau at least 5% dari RM111.11, dan bank akan kenakan charge dari monthly installment tidak dibayar = katakana u bayar RM50, jadi kena charge 1.5% x RM61.11 = RM0.91

Jadi boleh buat perbandingan dengan bayaran yg dibuat ikut normal interest 18% setahun sekarang. Plan ni beri kita flexibility utk manage balik credit card atau nak refresh balik track record yang tak cantik.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2008, 06:27 PM
solution84 solution84 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,017
Poster Rank: #1281
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Berita baik!!!sekarang sesiapa yang membuat epp dekat company saya...ada percuma praise slimming&beauty gift certificate berharga rm478

Last edited by solution84; 07-11-2008 at 06:30 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2008, 06:34 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 14,018
Poster Rank: #159
Blog Entries: 13
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by solution84 View Post
Berita baik!!!sekarang sesiapa yang membuat epp dekat company saya...ada percuma praise slimming&beauty gift certificate berharga rm478
leh tlg jelas kn x ape bentuk gift tu. klu ade pic lg bagus.. menarik gak tuh.. free RM478.. sper x nk kn
__________________
Saham Wakaf Johor
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2008, 06:52 PM
solution84 solution84 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,017
Poster Rank: #1281
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aidiryatim View Post
leh tlg jelas kn x ape bentuk gift tu. klu ade pic lg bagus.. menarik gak tuh.. free RM478.. sper x nk kn
saya cuba scan gift certifate itu seceapt mungkin..
Reply With Quote
  #6  
Old 21-11-2008, 05:28 PM
solution84 solution84 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,017
Poster Rank: #1281
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

bump
--bump

Last edited by solution84; 30-04-2009 at 01:32 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 21-11-2008, 08:28 PM
solution84 solution84 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,017
Poster Rank: #1281
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default Pengurangan Credit card interest dan Ambil cash !Free 3Days 2Nigh Bali

Penyelesaian kepada beban hutang credit card yang tertunggak dengan penjimatan interest serendah 6% setahun.

> Konsep Easy Payment Installment dengan bank CC yang sama jaminan 100% approval**). Boleh juga membayar minimum payment dari monthly installment (jika perlu).

> Masa bayaran balik yang pelbagai i.e 12, 24, 36, 48 dan 60 bulan (bergantung kepada CC issuer).

> Masa pemprosesan yang cepat hanya perlu 30 minit ke 1 jam Sekiranya CC tiada masalah dengan bank issuer). No processing fee!

> Boleh juga mendapatkan CASH untuk persendirian, perniagaan atau pelaburan dengan interest sama seperti di atas!


** 100% approval is subject to the CC is active or temporary block only. Not applicable for those CC with Permanent Block or Cancelled.

Perbandingan bayaran interest antara bank-bank tempatan:

TAHUN 1 tahun 2 tahun 3 tahun
EPP 11% 16% 19%
BANK 18% 36% 54%

SAVE 7% 20% 35%
RM10K RM700 RM2000 RM3500

LIHAT! BERAPA BANYAK BOLEH DIJIMATKAN DENGAN RM10K!

Saya kini membayar CC dengan interest yang rendah. Anda bila lagi??

Untuk pertanyaan lanjut, hubungi saya:

HP: 019 2729455 BEN atau
E-mail: benyoon84@hotmail.com

Last edited by solution84; 24-12-2009 at 02:55 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 06-12-2008, 02:38 AM
solution84 solution84 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,017
Poster Rank: #1281
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Affin bank -18% 24 month
Reply With Quote
  #9  
Old 06-12-2008, 02:42 AM
inspiron inspiron is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,031
Poster Rank: #3448
Thanked 7 Times
Active Level
Default

leh bg address kat melaka & muar ... jgn lupa agen kod ko ...

ko station yg mana ni ...
Reply With Quote
  #10  
Old 06-12-2008, 07:48 PM
solution84 solution84 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,017
Poster Rank: #1281
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

sebenarnya saya kat kl..tapi patner saya pengurus dekat muar and melaka..brother berminat jadi agent ker?atau brother boleh bagi contact ?nanti saya boleh send contact patner saya ..dengan itu dia akan bawa brother pergi office...boleh ke?

my contatc adalah 019-2729455
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:47 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE