Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 09-01-2009, 12:26 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ejai996 View Post
saya ingin membeli barang dari negara china melalui website, di harap bro di luar sana dapat memberi pendapat sprt procedure jual beli dan adakah kastam malaysia kenakan cukai ke atas barangan itu.
harap bantu.
bro ckp je brg apa kat sini. jd member2 boleh tlg. aku setakat ni dah 3 kali beli brg dr kilang kat china.

sekali payment pakai paypal.
kali kedua dgn kompeni lain, aku pakai western union. pakai cimbclick, pkl 10mlm aku transfer duit. dlm 10 minit, cimb call aku tanya ada wat WU ke china ke. bagus giler CIMB

kali ketiga gn kompeni lain gak, aku pakai TT kat maybank transfer ke bank of china. caj dlm RM20 tak silap aku.

semua benda di atas aku main berani redah je. mmg risiko scam tu ada, tp aku mmg berserah abis.

ALhamdulillah la semua transaksi diatas berjaya dan tak kena scam. mungkin rezeki anak kot.

dan semua produk aku tak kena cukai pun. tak tau nape. total 5 kotak dah brg aku amik dr china. kotak besar la gak. kalo 5 kotak tu masuk dlm kereta kancil mmg tak muat.

total transaksi setakat ni dah lebih RM10K. Alhamdulillah semuanya ok.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 09-01-2009, 12:32 AM
panglima_ayam panglima_ayam is offline
Active Plus

panglima_ayam's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,105
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bukan senang nak beli barangan cina ....sana kuat kelentong
Reply With Quote
  #13  
Old 09-01-2009, 08:10 AM
zulco zulco is offline
Active Plus

zulco's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Posts: 3,238
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
bro ckp je brg apa kat sini. jd member2 boleh tlg. aku setakat ni dah 3 kali beli brg dr kilang kat china.

sekali payment pakai paypal.
kali kedua dgn kompeni lain, aku pakai western union. pakai cimbclick, pkl 10mlm aku transfer duit. dlm 10 minit, cimb call aku tanya ada wat WU ke china ke. bagus giler CIMB

kali ketiga gn kompeni lain gak, aku pakai TT kat maybank transfer ke bank of china. caj dlm RM20 tak silap aku.

semua benda di atas aku main berani redah je. mmg risiko scam tu ada, tp aku mmg berserah abis.

ALhamdulillah la semua transaksi diatas berjaya dan tak kena scam. mungkin rezeki anak kot.

dan semua produk aku tak kena cukai pun. tak tau nape. total 5 kotak dah brg aku amik dr china. kotak besar la gak. kalo 5 kotak tu masuk dlm kereta kancil mmg tak muat.

total transaksi setakat ni dah lebih RM10K. Alhamdulillah semuanya ok.

alhamdulilah kan rezeki anak....
tuan admin pu beli brg dari china?
through internet ke atau org tengah?
Reply With Quote
  #14  
Old 09-01-2009, 07:00 PM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zulco View Post
alhamdulilah kan rezeki anak....
tuan admin pu beli brg dari china?
through internet ke atau org tengah?
melalui alibaba je. muhaha... main hentam kromo je. mmg tak tau apa2 pun.

aku cuma mampu berdoa agar jgn kena scam je.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-01-2009, 02:44 AM
infosinar infosinar is offline
Active Plus

infosinar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: melaka-singapore express
Posts: 3,723
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23 View Post
melalui alibaba je. muhaha... main hentam kromo je. mmg tak tau apa2 pun.

aku cuma mampu berdoa agar jgn kena scam je.
utk buat tempahan buat flagline ko ada kaki kt sana x?
kuantiti around 100k pcs..
Reply With Quote
  #16  
Old 10-01-2009, 03:56 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by infosinar View Post
utk buat tempahan buat flagline ko ada kaki kt sana x?
kuantiti around 100k pcs..
ko tanya aku mcm aku ni otai je. serius bro. aku pun baru merangkak je.

flagline tu pun aku tak tahu maksud dia. maaf bro. import export bukan bidang aku sebenarnya. aku blogger dulu. lepas jual blogmas.com, aku saja test2 import brg dr china kecik2 je.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #17  
Old 10-01-2009, 04:07 AM
GT GT is offline
CG Top Poster Club

GT's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Nov 2008
Location: www.carigold.com
Posts: 38,590
Thanks (Received): 244
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PopIsDead View Post
most seller akan mintak payment melalui TT.
TT ni risky sgt..kalau 1st time trade. Sebab..kalau dia tak deliver..ko nganga jer la..
Kalau boleh elakkan..

cuba arrange payment melalui escrow atau paypal!
ader peluang untuk dapat payment balik..kalau fraud!

pop
Paypal boleh dapat balik ker? Macamana caranya?
__________________
VAMOS RAFA
Reply With Quote
  #18  
Old 10-01-2009, 04:10 AM
GT GT is offline
CG Top Poster Club

GT's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Nov 2008
Location: www.carigold.com
Posts: 38,590
Thanks (Received): 244
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by infosinar View Post
utk buat tempahan buat flagline ko ada kaki kt sana x?
kuantiti around 100k pcs..
flagline apa ko nak cari? bagi sample kat aku
__________________
VAMOS RAFA
Reply With Quote
  #19  
Old 10-01-2009, 07:12 AM
infosinar infosinar is offline
Active Plus

infosinar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: melaka-singapore express
Posts: 3,723
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by globaltent View Post
flagline apa ko nak cari? bagi sample kat aku
flagline 3seginya..
mterial plastik nipis 2sided 2color..
saiz 10"(W)x10"(H)..
aku nk quote price utk event family day ambank..
yg aku tau utk quantity byk order kt china lg murah..
pm aku klu ko dpt murah..
Reply With Quote
  #20  
Old 10-01-2009, 07:16 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by infosinar View Post
flagline 3seginya..
mterial plastik nipis 2sided 2color..
saiz 10"(W)x10"(H)..
aku nk quote price utk event family day ambank..
yg aku tau utk quantity byk order kt china lg murah..
pm aku klu ko dpt murah..
ok bro, aku dah faham flagline tu benda pe. berapa rege berani bg? kaler tak kisah kot.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump